Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
nuri72 Yazdı:
su RABITA SEYH denen putlara tapanlari ele alma zamani geldi.
Simdi bakalim Allah ne diyor. SEYHEMI yoksa Allah'ami tapacaginiza siz karar verin
Zümer Suresi 3. Ayet Gözünüzü açıp kendinize gelin! Arı-duru din yalnız ve yalnız Allah'ındır! O'ndan başkasını veliler edinerek, "biz onlara, bizi Allah'a yaklaştırmaları dışında bir şey için kulluk etmiyoruz." diyenlere gelince, hiç kuşkusuz Allah onlar arasında, tartışıp durdukları konuyla ilgili hükmü verecektir. Şu bir gerçek ki, Allah, yalancı ve nankör kişiyi iyiye ve güzele kılavuzlamaz
Haydi bakalim Menzil FOREVER diyenler. Verin su ayete cevabinizi. Siz Seyhiniz sizi yaklastirin diye tapmaya devam edin. Allah size ne guzel cevap vermis.
Casiye Suresi 10. "Ayet Arkalarından cehennem! Kazanmış oldukları da Allah dışında edindikleri veliler de onlara hiçbir yarar sağlamayacaktır. Çok büyük bir azap vardır onlar için."
Hicmi dusunmuyorsunuz.Seyhe baglanmadan akli paket yaptiniz herhalde. Araf Suresi 3. Ayet Rabbinizden size indirilene uyun, O'ndan başka velilere uymayın! Sizler pek az düşünüyorsunuz!
Unutmadan soyleyeyim. Su ayet daha SIK okumaya basladim.
Araf Suresi 196. Ayet ."Benim veli'm, o Kitap'ı indiren Allah'tır. O, hayır ve barış seven kulları koruyup gözetir."
|
|
|
bak kardeşim ayetleri biraz anlamaya çalışsan bunların putlara tapınarak Allaha ibadet ettiklerini ,Allaha ancak putlara ibadetle varılacağını zanneden putperestlere söylenmiş olduğunu görürsün.
şeyhe bağlanmak biat etmek,şeyhe tapmak manasında değildir.hiçkimse gidipte putperestlerin putlara yaptığı gibi şeyhe ibadet etmez ya da şeyhinin dualarına icabet edeceğini düşünerek şeyhe duada bulunmaz.
biat ancak Allahın emir ve yasaklarınadır.şeyhe bağlanmanın asıl manasıda budur.
ayetlerde Allahtan başka veli edinmeyin diyor buradaki veli kelimesini insanların irşadına vesile olan evliyalarla karıştırıyorsan bu çok büyük bir gaflettir.daha önce de dediğim gibi burada veliden kasıt putlardır yani Allahı bırakıpta putlara tapmayın diyor ayette.
fatiha suresine dikkatle bakarsan 5. ayette "Yalnız Sana kulluk ederiz; ve yalnız Senden yardım dileriz"der ondan sonraki ayette ise "Bizi dosdoğru yola ilet,O kendilerine nimet verdiğin mutlu kimselerin yoluna; o gazaba uğramışların ve o sapmışların yoluna değil"
peki yalnız Allaha kulluk ediyoruz ve yalnız ondan yardım diliyoruz o halde bizi iletmesini istediğimiz nimet verilmiş kimseler kim???
işte karıştırdığın mevzu tam burası!!!
bu kimseler nebiler,şehidler ve alimler değil mi?
alim demişken bu konuyu da biraz açmak lazım.çok bilgisi olan, çok okumuş yazmışa alim denmez.Hz.Muhammed(sav) bir hadislerinde şöyle buyurur:"alimler peygamberlerin varisidir."eğer çok bilen alim olsaydı şeytanda çok bildiğinden alim dolayısıyla resullahın varisi olurdu.
öyleyse alimden kasıt rabbani alimler yani Allah dostları yani veliler yani mürşidi kamillerdir.
işleri islamı bidatlerden temizlemek olan bu zatların yaptıkları işin bidat olduğunu söylemekse af buyurun deli saçmasıdır...
|