Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Selam
Geleneğin batıl inançlrından biride sevap bağışlamadır
Kuranı sadece lafzından okuyan bu insanlar bazı özel günlerde kuran okuduktan sonra başlarlar ''hasıl olan sevabı (şunlara,bunlara diye isim verek) bağışladık kabul et yarab diye dua ederler''
birincisi yaptığınız amelden sevap kazandığınızı nerden biliyorsunuz ?
ikincisi,sevaplardan bağışlama yetkisini size kim verdi? Babanızın çiftliğinden mi dağıtıyorsunuz?
üçüncüsü madem böyle bir yetkiniz var,kazandığınız günahlardan niye bağışlayamıyorsunuz. Mesela islam düşmanlarına tüm günahlarınızı bağışlayın tertemiz olun değilmi yani
Enam 50) De ki:-Size, yanımda Allah’ın hazinelerinin olduğunu söylemiyorum. Gaybı bilmem; size, bir melek olduğumu da söylemiyorum. Ben, ancak bana vahyedilene tabi oluyorum. De ki: "Hiç görmeyen ile gören bir olur mu? Hiç düşünmüyor musunuz?
Hud 31) Ben, size, "Allah’ın hazineleri yanımdadır" demiyorum. Gaybı bilmem. Ben, bir meleğim de demiyorum. Gözlerinizin hor gördüklerine "Allah kesinlikle iyilik vermez" de demiyorum. Onların kalplerinde olanı en iyi Allah bilir. Eğer bunları söylersem zalimlerden olurum.
Araf 188 ) De ki: "Ben, Allah'ın dilediğinden başka kendime herhangi bir fayda veya zarar verecek güce sahip değilim. Eğer ben gaybı bilseydim elbette daha çok hayır yapmak isterdim ve bana hiçbir fenalık dokunmazdı. Ben sadece inanan bir kavim için bir uyarıcı ve müjdeleyiciyim
Allahın hazineleri ifadesi mecazidir yani Alllahın vereceği mükafat anlamında.
araf 188 deki ifadeye bakın.Kendine bile Allahın dilediğinden başka kendine herhangi bir zarar veya fayda veme yetkisi olmayan bir peygamber profili çiziliyor.kendi için böyle bir yetkisi olmayan peygamber hayli hayli başkalarına da fayda vermesi elbetteki düşünülemez
Bakara.. 281- Öyle bir günden korkunuz ki, o gün Allah'a döndürüleceksiniz. Sonra da her nefse kazancı tamamıyla ödenecek ve hiç kimse haksızlığa uğramayacaktır
Herkese ancak kazandığı var, bağışlanmış sevaplar yok
Ali İmran 25- O geleceğinde hiç şüphe olmayan günde kendilerini bir araya topladığımız ve hiçbir nefse haksızlık edilmeden herkese ne kazandıysa tamamen ödendiği vakit halleri nasıl olacaktır
Aslında bu konuda ayetler çok ancak uzatmaya gerek görmüyorum.
Bu insanların yaptıklarının tek bi izahı vardır.Oda birilerini Allahın elinden (azabından) kurtarma çabaları. Ama nafile
|