Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Türk tarihi, Yesevi'lerin, Dede Korkutların, Baba İshakların, Baba İlyasların, Sarı Saltuk'ların, Hacıbektaşların, Yunusların, Düzgün Babaların, Karamanoğlu Mehmet Beylerin, Şeyh Bedrettinlerin, Pir Sultanların, Bozoklu Celallerin, Genç Osmanların, Baba Zünunların, Dadaloğlu’nun, Şah Kulu’nun, Seyyid Nesimi'lerin, Hubyar Sultanların, Fuzulilerin, Kul Himmetlerin ve Türk’ün son celalisi, büyük isyancı, büyük hain (!), büyük kafir (!) ve halifemiz ve padişahımız efendimize (!) başkaldıran büyük bozguncu, yani aslında bu nedenlerden dolayı Türk büyüklerinin sonuncularından olan M.Kemal ve onun kuvvacılarının tarihidir.
Mustafa Cemil Kılıç(ilahiyatçı-sosyolog-din kültürü ve ahlak bilg.öğretmeni)
30 Haziran 2006(turkcutoplumcu.com)
__________________ "sadece iki şey sonsuzdur evren ve insan ahmaklığı..
ilkinden o kadar da emin değilim." (albert einstein)
Elbette 'Şeytan Allah ile de aldatır'Bize düşen Yüce Kuran'ı kılavuz-rehber'HUDA' boyutuyla hayatımıza sokmaktır.Bunun tersini yapanlar sınavlarında başarısız olmaya mahkumdurlar.
Bugün Mevlütlerde,mukabelelerde,yedinci,kırkıncı geceler de,cenaze törenlerinde sözde gözyaşları içerisinde Kuran'la ilişki kuranlar "Allah Allah" diyerek cehenneme doğru yol almaktadırlar.
Kuran'ın gerçekliği kimseye kapalı ve sır değidir ki,kimsenin mazereti kalmasın.
Türk tarihi, Yesevi'lerin, Dede Korkutların, Baba İshakların, Baba İlyasların, Sarı Saltuk'ların, Hacıbektaşların, Yunusların, Düzgün Babaların, Karamanoğlu Mehmet Beylerin, Şeyh Bedrettinlerin, Pir Sultanların, Bozoklu Celallerin, Genç Osmanların, Baba Zünunların, Dadaloğlu’nun, Şah Kulu’nun, Seyyid Nesimi'lerin, Hubyar Sultanların, Fuzulilerin, Kul Himmetlerin ve Türk’ün son celalisi, büyük isyancı, büyük hain (!), büyük kafir (!) ve halifemiz ve padişahımız efendimize (!) başkaldıran büyük bozguncu, yani aslında bu nedenlerden dolayı Türk büyüklerinin sonuncularından olan M.Kemal ve onun kuvvacılarının tarihidir.
Mustafa Cemil Kılıç(ilahiyatçı-sosyolog-din kültürü ve ahlak bilg.öğretmeni)
30 Haziran 2006(turkcutoplumcu.com)
Selam
Sayın Ebu Turab alıntı yapılan yazıda sayılan isimler her ne kadar Türk Tarihinde yer alan şahıslar olsa da birkaçı yaşamlarının bütünüyle örnek alınamayacak atalarımızdır. Bize düşen sadece onların ürettiği güzel değerleri ve hayatlarındaki Tevhid yönlerini örnek almaktır. Eğer isim ya da put olarak örnek alırsak işte o zaman "Atalarımızın Dini"ne tabi olmuş oluruz. Ama bu şu da demek değildir. Örneğin Mustafa Kemal Atatürk dinsel anlamda bizim için bir başvuru kaynağı olmamasına rağmen fedakar ve cesur yaşamıyla Vatanseverlik konusunda Maruf örneğimizdir. Liderimizdir.
Selam
__________________ "Onlara bir ilmin tanıklığında bütün serüveni mutlaka anlatacağız. Biz olup bitenlerden habersiz değildik." A'raf-7
Arapça da Baba da Ata da 'ABE'kökünden türemiştir.Dolayısıyla,kayıtsız şartsız uyacağımız babalarımız yani Atalarımız Kuran'da kayıt altına alınmıştır.
Mevcut fiziksel babalarımız ise Allah'a itaat ettikleri sürece itaate layıktırlar,fakat isyan etme ihtimalleri oldukları için Rabbimiz itaat etmeme hakkımızı saklı tutmuştur.İsimlerinin Kitap'ta yer almaması da bu yüzdendir.
Arapça da Baba da Ata da 'ABE'kökünden türemiştir.Dolayısıyla,kayıtsız şartsız uyacağımız babalarımız yani Atalarımız Kuran'da kayıt altına alınmıştır.
Mevcut fiziksel babalarımız ise Allah'a itaat ettikleri sürece itaate layıktırlar,fakat isyan etme ihtimalleri oldukları için Rabbimiz itaat etmeme hakkımızı saklı tutmuştur.İsimlerinin Kitap'ta yer almaması da bu yüzdendir.
Selam
3 Kuşak önceki Dedenizden kalma size tavsiyeler sunan bir mektuba ulaşsanız? Kuran'da ismini mi arayacaksınız? KUR'AN DAN KONUŞAN BENİM. Kur'an "Atalarınıza Körü Körüne İtaat etmeyiniz" der. Atalarınıza İtaat etmeyiniz demez.
Selam
__________________ "Onlara bir ilmin tanıklığında bütün serüveni mutlaka anlatacağız. Biz olup bitenlerden habersiz değildik." A'raf-7
Aramızda önemli bir fark var. Ve bu fark bana büyük bir Onur verdi.
Çünkü ben günün birinde 3 Kuşak önceki dedemden geleceğe yazılmış "Ey Oğul" diye başlayan ve beni o topraklar konusunda aydınlatarak doğruya güzele götüren bir mektup bulsam, beni büyük tecrübelerle aydınlatsa yazanın isminin "Lukman" olmasını çok önemsemem. Yüreğimde taşırım.
Bugün, köktendinci kesime baktığınızda çok ilginç ve bazen komedi
üstüne komedi durumlar yaşayabilirsiniz. Bu ilginçliklerin en başında
Kur'an da apaçık olarak "Sapmış Kavim" olarak adlandırılan Arapların
neredeyse tüm zincirinin muteber atalar olarak kabul edilmesi gelir.
Muaviyeden, Tirmiziye.. kadar. Hatta ve hatta bazı İslamcı internet
forumlarında yazı yazan çoğu kişinin kullanıcı isimlerini Arap isimleri
ile seçtiğini görürsünüz. Hatta fazla bilinmeyen bir müşrik arap ismi
alın. itibar görürsünüz. be kardeşim. be mübarek insanlar. Kur'anda
bahsi geçmeyen hiçbir kişi hakkında siz olumlu ya da olumsuz bir karar
veremezsiniz. İster hadis Alimi olsun isterse allamei cihan olsun. Hadi
döneminde yaşasanız bazı kıstaslarla ölçebilirsiniz. Ama bugün artık
onlar sizden çok uzakta. Kıstas Arap olmaları değil, KUR'AN.
SELAM,
Bu forumda yazdıklarınızla yukarıya alıntıladığım başka bir forumda ki yazdıklarınız arasında ki farkı yeniden düşünmenizi istiyorum.
Kuran'ın hiçbir ayetinde Muhammed'e arasıra da yüzünü baban "Abdullah'a " çevir diye bir ifade bulamazsınız.Yüzünü hiç görmediği İbrahim'e çevirmesi istenir.
Nedeni sizin de belirttiğiniz gibi "Kuran da bahsi geçmeyen kişilerle ilgili olumlu ya da olumsuz karar verilemez"Bu yüzden onların durumlarının Rab'be bırakılmaları tembihlenir.
Artık Allah'ın Elçisi Lukman'a bakış açınızı değiştirmeniz gerektiğini anlamışsınızdır İnşaallah.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma