Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Kuran geneline bakıldığı zaman bir kaç ayet her ne kadar konuya ışık tutuyor gibi görünmüş olsada, net olarak kuran içerisinde öldürülen bir peygamber göremiyorum.
''Başlarına gelenler; ahitlerini bozmaları, Allah'ın ayetlerini inkâr etmeleri, haksız yere peygamberleri öldürmeleri ve "Kalplerimiz kılıflıdır" demeleri,daha doğrusu,küfürleri yüzünden Allah, kalpleri üzerine mühür basmıştır da pek azı müstesna, iman etmezler.''y.n.öztürk meali (4/155)
Bu ve benzeri ayetlere bakıldığında öldürülenlerden bahsediliyor.
Ama şu ayeti incelediğimizde farklı bir şey çıkıyor karşımıza
''Oysaki, sen onların içinde iken Allah onlara azap etmeyecekti. Onlar, af dileyip dururken de Allah onlara azap etmezdi.''(8/33)
Bu konuda fikirlerinizi bekliyorum
saygılarımla
__________________ gelin bir ateş yakalım.
sahip olabilmek için aydınlıklara
git deyebilmek için karanlığa
gelin bir ateş yakalım.
yüreğimizdeki yangını vuralım dışarıya
peygamberlerin bile öldürülebildiği bir imtihan dünyasındayız... imtihan olanaklarının bu kadar geniş tutulmasını insan değil melekler bile ilk başta kabullenemeyip itirazvari sorular sormuşlardı... ama siz bilmezsiniz ben bilirim demişti bu düzenin yaratıcısı... insan oğlunun fitne ve fesattta yani kötülükte bu kadar ileriye gidebileceği öngörülmüş ve buna özgür bırakılmıştır...
__________________ O halde yüzünü, Allah'ı bir tanıyarak dine, Allah'ın insanları üzerine yaratmış olduğu fıtratına doğrult. Allah'ın yaratışında değişiklik bulunmaz. Dosdoğru din budur. Fakat insanların çoğu bilmezler.
Kuran içerisinde öldürülmüş bir peygamber gösterebilirmisiniz?
8/33 ayeti göz önüne alındığında neler söyleyebilirsiniz?
saygılarımla
gelin bir ateş yakalım.
Katılma Tarihi: 22 mart 2008 Yer: Turkiye Gönderilenler: 131
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
slm ashabı kehf ,
sanırım sizinde varmak istediğiniz ve benimde şu an
içinde bulunduğum düşünce mecaz anlatım olarak
algılıyorum ,
ama tabii ki şuanlık , elimde olan verilerle ,
nesh olana kadar ..
122. Ölü iken dirilttigimiz ve kendisine insanlar arasinda yürüyebilecegi bir isik verdigimiz kimse, karanliklar içinde kalip ondan hiç çikamayacak durumdaki kimse gibi olur mu! Iste kâfirlere yaptiklari böyle süslü gösterilmistir.
İlk verdiğim ayette öldürüldüğünden bahsediyor.Hatta o ayetin devamına bakıldığında isa(a.s)çarmıha gerilme/asılma/öldürülme vs den bahsediyor.
Sonraki verdiğim ayette ise peygamber içlerinde olduğu taktirde ölüm gerçekleşirse azaptan bahsediyor.Yani hangi peygamber olursa olsun öldürüldüğü taktirde azabın hak olacağını çıkarabiliriz.
Peki öldürülünce azab gelecekse neden ilk verdiğin ayette öldürüldüğünden bahsediliyor? mesele orada...!
saygılarımla
gelin bir ateş yakalım.
Kuran geneline bakıldığı zaman bir kaç ayet her ne kadar konuya ışık tutuyor gibi görünmüş olsada, net olarak kuran içerisinde öldürülen bir peygamber göremiyorum.
''Başlarına gelenler; ahitlerini bozmaları, Allah'ın ayetlerini inkâr etmeleri, haksız yere peygamberleri öldürmeleri ve "Kalplerimiz kılıflıdır" demeleri,daha doğrusu,küfürleri yüzünden Allah, kalpleri üzerine mühür basmıştır da pek azı müstesna, iman etmezler.''y.n.öztürk meali (4/155)
Bu ve benzeri ayetlere bakıldığında öldürülenlerden bahsediliyor.
Ama şu ayeti incelediğimizde farklı bir şey çıkıyor karşımıza
''Oysaki, sen onların içinde iken Allah onlara azap etmeyecekti. Onlar, af dileyip dururken de Allah onlara azap etmezdi.''(8/33)
Bu konuda fikirlerinizi bekliyorum
saygılarımla
Selam Ashab_kehf,
Benim son zamanlarda yazmak isteyip te henüz bilgice kendimi yeterli bulmadığım bir konu "Peygamberlerin öldürülmeleri". Bu benim de aklımın almadığı bir meseledir. Öldürülen peygamberlerden bir tek örneğin dahi zikredilmemiş olması beni hayretle düşündürmektedir.
Ayrıca bununla bağlantılı olarak düşündüğüm diğer bir husus da ""uqtulû enfusekum" hitabının bir kaç kez Kuran'da yer alması; "Nefislerinizi öldürünüz." Şayet Allah'ın nebilerini öldürmüşlerse, bu ayetlerdeki öldürme fiilleri de lafzi öldürme anlamına olması gerekir diye düşünüyorum. Ancak ben risaletini tamamlamadan bir nebinin öldürülebileceğine pek ihtimal veremiyorum. Allah nebilerini, Dinini tebliğ etsinler diye gönderdiğine göre, risaleti tamamlanmamış ve tebliği yarıda kalacak bir nebiyi ne diye göndersin? Bunu aklım almıyor.
Şayet "qatele" ye öldürdü manasının yanında "savaştı" anlamı verilebilse kuşkularım gidecek, düşündüğüm yerine oturacak ve sorun kalmayacak!
Katılma Tarihi: 03 haziran 2008 Yer: Turkiye Gönderilenler: 292
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
peygamberin öldürme sahneleri yok mu ? ibrahim kimler tarafından ateşe atıldı? muhammed(s.a.v.) i kimler öldürmek istedi? peygamberlerle savaşanlar onları öldürmeye kalkmadı mı? hz.isa yı öldürmek istemeleride onların çabası değil miydi?
Bir de inkarlarından ve Meryem'e büyük bir iftira atmalarından ve "Biz Allah'ın peygamberi Meryemoğlu İsa Mesih'i öldürdük" demelerinden dolayı kalplerini mühürledik. Oysa onu öldürmediler ve asmadılar. Fakat onlara öyle gibi gösterildi. Onun hakkında anlaşmazlığa düşenler, bu konuda kesin bir şüphe içindedirler. O hususta hiçbir bilgileri yoktur. Sadece zanna uyuyorlar. Onu kesin olarak öldürmediler. (nisa 157)
Daha önce kıssalarını sana anlattığımız peygamberler gönderdik. Anlatmadığımız (nice) peygamberler de gönderdik. Allah Mûsa ile de doğrudan konuştu. (nisa 164)
kitapta geçmeyen ve anlatılmayan peygamberlerin varlığıda var. hangi topluluğa peygamber gelse ya onu yalanlarlar yada onu öldürürler. kitapta geçmeyen birçok peygamber öldürülen peygamberler olabilir.
__________________ ne kadar hatırlanmak istiyorsan o kadar hatırla.
Nesh var mi cidden de ? Hemde bir ayetin diger bir ayetle ?
Peki kitabin kendi icerisinde dahi birbirini nesh ettigini dusunuyorsaniz, nasil oluyor da aradan gecen 1400 sene icinde toplumlarin mutluluk anlayislarinin dahi degistigini gozonunde bulundurarak, kuran icin son kitap diyebiliyorsunuz ? Tanri bircok peygamberler gondermis toplumlara degisik zaman bilimlerinde, cunku toplumlar degisiyor. Simdi ne oldu da peki Tanri bu sunnetinden vazgecti ?
Kuran'da ki verilen bilimsellikler gunumuzde kesfedildi, artik Tanri'nin yeni bir kitap ile mesala Aids'in caresini vermesini beklemek niye yanlis olsun. Gunumuzde ki insanlarin bilebilecegi seviyede ki bilimsellikler mucizeligini gunumuzde yitirmis oluyor. Cunku onlar 1400 sene once bilinemezdi, artik bilinebiliyor.. Demek ki artik Tanri'nin bilgisayar hakkinda fetva vermesi lazim, uzayi bize anlatmasi lazim, gumruk vergilerini, kuresel krizler icin careleri bize anlatmasi lazim..!
peygamberin öldürme sahneleri yok mu ? ibrahim kimler tarafından ateşe atıldı? muhammed(s.a.v.) i kimler öldürmek istedi? peygamberlerle savaşanlar onları öldürmeye kalkmadı mı? hz.isa yı öldürmek istemeleride onların çabası değil miydi?
Bir de inkarlarından ve Meryem'e büyük bir iftira atmalarından ve "Biz Allah'ın peygamberi Meryemoğlu İsa Mesih'i öldürdük" demelerinden dolayı kalplerini mühürledik. Oysa onu öldürmediler ve asmadılar. Fakat onlara öyle gibi gösterildi. Onun hakkında anlaşmazlığa düşenler, bu konuda kesin bir şüphe içindedirler. O hususta hiçbir bilgileri yoktur. Sadece zanna uyuyorlar. Onu kesin olarak öldürmediler. (nisa 157)
Daha önce kıssalarını sana anlattığımız peygamberler gönderdik. Anlatmadığımız (nice) peygamberler de gönderdik. Allah Mûsa ile de doğrudan konuştu. (nisa 164)
kitapta geçmeyen ve anlatılmayan peygamberlerin varlığıda var. hangi topluluğa peygamber gelse ya onu yalanlarlar yada onu öldürürler. kitapta geçmeyen birçok peygamber öldürülen peygamberler olabilir.
Selam islamcı kardeş,
Peygamberlerin öldürülmek istenmeleri ayrı bir konu,öldürülmeleri ise başka bir konu.!
Ayrıca konuyu ilk astığım zaman sen içlerindeyken onlara azab edecek değildik buyuruyor.Demekki öldürüldüğü takdirde vahyin taşınması,anlatılması konusu tehlikeye girecektir.Sayın haktansapmaz da bu konuya değinmiştir.
Ayrıca kuran İbrahim(a.s) ın bedeniyle ateşe atıldığındandan bahsedilmez.
Anlatılmak istenen toplumsal baskı ateşidir.
Tüm peygamberlere uygulanan baskılardan farklı birşey değildir.Hepsi tehdit edilmiş,yurtlarından çıkarılmakla öldürülmekle vs şeylerle tehdit edilmişlerdir.Bir baskı söz konusudur.
Yani bu ateşe KÜFÜR ATEŞİ diyebiliriz.
Özetlemek gerekirse kuran içerisinde öldürülen tek bir peygamber yoktur.Zaten öldürüldükleri zamanda mesaj nasıl gidecek/anlatılacak.!
saygılarımla
gelin bir ateş yakalım.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma