Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Sevgili kardeşim,
Allah, yaratılmışlardan kendisine denk bir varlık olmadığını ihlas suresi 4. ayette apaçık belirtmiştir
ihlas suresi 4-Onun hiçbir dengi yoktur
Bu ana prensib unutulursa ya da art niyetle ( konuyu açan art niyetli şahsın yaptığı gibi ) gözardı edilirse Yunan ,Mezopotamya ve Roma tanrılarını andıran antropomorfik bir Allah tasavvuru ortaya çıkar.
Bu art niyetlilerden biri de Turan Dursun idi ki ''Allah'ın kürsüsü'' ,''Allah'ın eli'' v.b teşbihe dayalı mecazi ifadeleri gerçek anlamıyla anlayıp burdan dine bir saldırı kapısı aralamayı tasarlamıştı.Öyle görünüyor ki müritlerini etkilemeyi başarmış.
Sami dilleri hakkında ufacık da olsa bir bilgisi olsa bu art niyetli(ler)in meselenin hiç de algılamak istedikleri gibi olmadığını görecekler.Ama Allah ,inkarda direten bu yeryüzünde debelenenlerin en kötülerinin basiretlerini bağlamış.Gözleri var göremiyorlar.
Tevrat,İncil,Kuran gibi sami dilleriyle beyanda bulunan ilahi hitaplarda bu türden teşbihlere yüzlerce örnek verilebilir.Sözgelimi İncil'de Allah BABA'ya benzetilir.
Esasen gaybi bir alanla ilgili konuşuyorsanız teşbih kaçınılmaz olur.Allah yaratılanlardan farklı.İyi de İnsan zihnine Allah'ı nasıl yaklaştıracaksınız?Tabii ki teşbihle.Bilinen veriler kullanılarak bilinmeyen hakkında bir tasavvur oluşturacaksınız.Tasavvur edilemeyeni bu şekilde zihinlere yaklaştıracaksınız.
matta
16 İsa vaftiz olur olmaz sudan çıktı. O anda gökler açıldı ve İsa, Tanrı'nın Ruhu'nun güvercin gibi inip üzerine konduğunu gördü.
17 Göklerden gelen bir ses, "Sevgili Oğlum budur, O'ndan hoşnudum" dedi.
yuhanna 10:30
30'' Ben ve Baba biriz."
Aynı paraleldeki şu Kuran ayetine dikkat
nisa 80-Kim Resul'e itaat ederse Allah'a itaat etmiş olur. Yüz çevirene gelince, seni onların başına bekçi göndermedik!
Yine Mezmurlar'da Allah Siyon'a ''dağım'' diyor
6 Ve, "Ben kralımı Kutsal dağım Siyon'a oturttum" diyor.
Bunların amacı üzüm yemek değil bağcıyı dövmek.Türlü kılıklarla/türlü niklerle siteye girip Kuran'a dönüşü sabote etmeye çalışıyorlar.Tedavülden kalkmış fosil niteliğindeki iddialarla yeniden ve yeniden ortaya çıkıp çöplüklerini bizim pazarımızda satmaya çabalıyorlar.
Ben bu ateist ve deist kılıklı bukalemunlara sesleniyorum:Burdan size ekmek yok.Allah'ın nurunu ağızlarınızla söndüremezsiniz.Yakında hepiniz toplanacak ve cehenneme atılacaksınız.Başınıza hak ettiğinizden başkası gelmeyecek.
__________________ Gideni az olan yoldan gidin (İncil)
Yeryüzünde yaşayanların çoğunluğuna uyarsan seni Allah'ın yolundan saptırırlar (Kur-an)
|