Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
__________________ "(Onu size indirdik ki) <Kitap, yalnız bizden önceki iki topluluğa indirildi, biz ise onların okumasından habersizdik (o Kitâpları okuyamıyor, dillerini anlayamıyorduk)> demeyesiniz."(En'am,156)
Katılma Tarihi: 17 mart 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 1
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
selamün aleyküm ali aksoy kardeşim.. tv çalışmanız tek kelime ile harika bir fikir olmuş.. bizlerde elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız..selam ve dua ile....
S.a. Ali kardeş. Çalışmalarınızda Rabbim yardımcın olsun ve bizi de size yardımcı kılsın inşallah. Çok güzel bir düşünce tv yayını. Bu konuda bir kaç öneride ve yardımda bulunmak isterim.
http://www.kudustv.com/ bir arkaşım internet tv kurdu. Sadece Filistin ve kudüs üzerine yayınları var. Yayınları kiş tespiti yaptıktan sonra o kişilerin ofisinde ya da bir kiralık stüdyoda onlarla röportaj yaparak yayınlıyor. Eğer bu çalışmada stüdyo ve çekim ile ilgili bir ihtiyaç doğarsa ben bu konuda yardımcı olabilirim. Bir arkadaşımın reklam ajansı var ayrıca profesyonel kamera ve ışık montaj sistemi de var, daha çok firmalara tanıtım cd si hazırlıyor. Ben bu tarz bir ropörtaj yapılacaksa o arkadaşı ayarlayabilirim. İstanbul Yenibosnadaki şirketimde bu çekimleri yapabiliriz veya ilgili kişlerin ofisinde de yaptırabiliriz.
Bir başka önerimde Türkiyede çok anlaşılamayan ama kuran müminlerinin ülkemizdeki ilklerinden olan Edip Yüksel'in daha önce Ceviz kabuğu programında yayınlanan görüntülerine ulaşılabilir. (Yapımcılarından talep edilebilir)
Şimdilik bu kadar önerim var ancak maddi anlamda eğer üzerimize bir şey düşerse ben hazırım. Aylık 350 Dolarlık bütçe için ben şirket olarak sponsor olmaya hazırım.
Allah razı olsun, gönlünün güzelliğine ve cömertliğine güzellik katsın.
Bahsettiğiniz linki inceledim. Başarılı bir çalışma.
Ben hanif tv de Livestream alt yapısını kullandım. O da çok başarılı bir uygulama. Bir çok özellik var kulanılabilecek.
İşin doğrusu, hanif tv için kardeşlerimizden gereken ilgiyi göremedim. Ancak bundan rahatsız değilim. Ben çeşitli sebeplerle bu hususta yetkin bir öncülük yapamadım. Bir de konu pek çok internet kullanıcısı için basit bir konu değil.
Hanif TV ve benzeri bir kaç çalışma ve Akdeniz TV'deki yöneticilik serüvenimden sonra Antalya'da dijital yayıncılık üzerine ticari bir çalışma başlattım. Şu anda toparlanma aşamasındayım. Medya, her türlü siyasi veya sosyal akımda çok önemli bir enstruman. Bunu iyi değerlendirmemiz gerektiği kanaatindeyim. İşin "temenni" boyutunda kalmaması için kendi çapımda acizane bir şeyler yapmaya çalışıyorum.
Aylık 350 dolarlık bütçe konusunda bizden daha doğrusu tercümeden kaynaklanan bir hata var. Onu sonradan farkettik. Adamlar 350 doların yanısıra bant genişliğinden de ücret istiyorlar ve istedikleri ücret yayında akıp, izleyenler tarafından çekilen her GB için 0,8 dolarla 1,5 dolar arasında değişen rakamlarda. Bunlar toplamda çok büyük rakamlara tekabül ediyor ve bu aşamada böyle bir şey gerekli de değil.
Hanif TV, ticari bir gaye için kurulmadığından ve muhtemelen ticari bir gelir de elde edemeyeceğinden tam performanslı çalıştığında sürekli olarak insanların maddi desteğine ihtiyaç duyacak. İşin kendi üstüme düşecek yükünü üstlenmek adına hem maddi hem de vakit yönüyle biraz daha zamana ihtiyacım var.
Ancak, şimdiki haliyle tam performanlı yayın dönemi arasında bir "ara dönem" oluşturmamız mümkün.
Arkadaşlarımız, basit el kameraları ile muhtelif çekimler yapıp gönderirlerse, hatta göndermek yerine vimeo.com , viddler.com, metacafe , dailymotion veya facebook gibi video portallarına yükleyerek linkini bana ulaştırırlarsa, oradan hanif tv'ye doğrudan doğruya yüklemek gibi pratik bir imkanı kullanabiliriz.
Arkadaşlarımız, kendi aralarında yaptıkları sohpetleri, toplantıları vel hasılı kelam hanif tv de yayınlanması uygun olabilecek her türlü aktiviteyi videoya çekip gönderebilirler. Bu iki üç kişinin ferdi gayretleriyle bile olsa bir defa başladı mı, sonradan gerisi gelir.
Ben bireysel çalışmamda şu an dahi bir kısım prodüksiyon çalışmalarına girişebilirim. Siz de İstanbul'da benzeri çalışmalar yapabilirsiniz.
İzmir'deki, Konya'daki ve diğer yerlerdeki arkadaşlar kendi aralarında böyle bir çalışma yapabilirler. Yapılacak iş, ya bir sohbet toplantısının çekilmesi, ya da bilgilerini paylaşacak arkadaşların bir masaya oturup veya dış mekanlarda kamera karşısında konuşmasından ibaret. Çok da zor işler değil aslında.
Şimdi sizin vesilenizle Hanif TV konusu bir daha ateşlenmiş olsun. Bakalım, hanifler sanal ortamdan bir nebze olsun başlarını kaldırıp başka şeyler de yapsınlar diyen kardeşlerimiz ne gibi fikir ve çalışmalar üretecekler.
Esen kalın.
__________________ "(Onu size indirdik ki) <Kitap, yalnız bizden önceki iki topluluğa indirildi, biz ise onların okumasından habersizdik (o Kitâpları okuyamıyor, dillerini anlayamıyorduk)> demeyesiniz."(En'am,156)
Öncelikle yeni ticari işiniz hayırlı olsun. Rabbim sizi mahcup etmesin ve helalinden bol kazançlar nasip etsin.
Tv konusunda ki gayretinizi bir dönem askıya alma ve bu konuda Hanif lerin ilgisizliği sakın sizi ümitsizliğe düşürmesin. Rabbim dilerse biz nerede olursak olalım o bizi bir araya getirecektir. Kuran müminlerinin böyle bir çalışmaya gerçekten ihtiyacı var. Ancak bu tür çalışmalar amatör bir anlayışla zor oluyor bu konuda sizi anlıyorum. Hem kendi işleriniz ve hem de böyle bir çalışma kolay değil. Bizlerde ticaret erbabıyız. Ben ve ortağım (ki o da kuran mümini bir insandır) da aynı sıkıntıyı yaşamaktayız. Kurani çalışmalara çok zaman ayırmak istesek bile ülkedeki ticari hayat buna malesef engel olmaktadır. Ancak ekonomik olarak işlerimizin düzelmesi ile profesyonel elemanlarla bu işi yapmak sanki daha doğru olacak gibi. Bu sebeple aslında ben tv için aylık bir sponsorluk bedelini ödemeye hazırım dedim. Bu konuda çalışabilecek bir üniversite öğrencisi hanif dostumuz olsa biz bu konuda ona maaş vererek bu işleri yapmasını istesek daha faydalı olacak gibi. Yani kardeş git İhsan Eliaçıkla filanca filanca konularda görüşme yap ve bunun çekimini gönder tarzında yaklaşımla daha başarılı olacağını düşünüyoruz.
Sizinle aslında bu konuyu detaylıca görüşmek isteriz. İstanbula gidip geliyormusunuz bilmiyorum. Ama eğer geliyorsanız sizinle uzun uzun görüşmek konuşmak ve bir çalışma programı çıkarmak isteriz. Eğer işiniz icabı çok gelemiyorsanız, biz sizi davet etsek gelirmisiniz. Eğer Antalya'dan çok ayrılamam derseniz o zaman ben ve ortağım bu ay sonu gibi Antalya'ya sizi ziyarete gelmek isteriz. Eğer sizce de uygunsa elbette.
SAYIN ALİ BEY .Bizler uzun süredir inspeak.net sitesinde kurani kavramlar üzerine sesli çalışmalar yapıyoruz .Hanif tv nin açılmış olmasına çok sevindim.Başarılar dilerim bende yeri geldikçe takip etmeye çalışıyorum.Eğer bizim yaptığımız sesli buluşmaları tv de sunum yapmak isterseniz eminim bu dinleyenler içinde faydalı olucaktır irtibat kurmak isterseniz sevinirim..
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma