Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Hanif olmak demek Hans Aiberg’in yazılarını okumak ve chatlere katılmak demektir.Hele okumayı aşıp da Aiberg’in yazılarını derlersen artık sen mürsellerden olmuş olursun.
Hanif olman için gruptan onay alman gerekir.Akredite makamı Hanif Şura'dır.
‘Slm Slm’ şeklinde selamlaşmak aradaki paroladır. Selamünaleyküm süfyani selamıdır.
Haniflik sadece ve sadece bu grubun tekelindedir. ‘Sadece Kur’an’ demekle hanif olunamaz. Hanifliğin patenti Hans ve grubuna Allah tarafından 2002 yılında verilmiştir. Haniflik yani Protestan İslam binlerce yıl sonra tekrar bu yılda ortaya çıkmıştır. Bu 'Protestan İslama' Allah Dabbet ve Zülkarneyn olan Hans Aiberg ile start vermiştir.
Nice peygamberler hanif olamamışlardır ama sizler gruba dahil olunca şipşak hanif oluverirsiniz.
Haniflik sorgulamak demektir ama sorgulamaktan maksat içsorgulama değildir. 'Gassal elinde meyyit' kuralı burada da geçerlidir.Haniflik fikir üretmek, yorum yapmak değildir. Aiberg’in fikirlerini yaymaktır.
Amaç Hans’ın aktardığı bilgiyi toplamak ve iletmektir. Bilgi üretimi yasaktır. Bilgiyi üretmek değil içselleştirip yaşamak esastır.Ancak böylece hanif olunabilir. Hem biz kimiz ki, ne Bilimsel bilgimiz ne de Kur'an bilgimiz var.
Aiberg dabbettir, Kur’andır. Ne derse Kur’andan der. Karşı çıkmak aslında Kur’ana karşı çıkmakla eşdeğerdir. Onun vazifesi 'ayetleri hakkıyla anlayamayan' biz zavallılara bu ayetlerin anlamlarını 40 değişik şekilde açıklamaktır. 13. yada 25. anlam hangisini rica etseniz dabbet onu hemen istifadenize sunar, sunmakla yükümlüdür.
Şeytana uyup da ters bir görüş sergilerseniz gruptan kovulursunuz ama en önemlisi de Haniflikten mahrum olursunuz.
Katılma Tarihi: 24 mart 2005 Yer: Germany Gönderilenler: 95
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Selam Alperen kardesim.
Hosgeldin öncelikle ve bu aydinlatici bilgiler icin sagol .
Genelleme yapmadan bir "hanif" kardesin tepkisine göre, sayin Aibergin
ordan burdan bir iki yazisini alip elestirmeyecekmisiz, adamin bütün
yazilarini okuyup bütünüyle ele alacakmisiz. (Sanki Kurani Kerimdi
bize). Aibergin düzeyine ulasamayacagimiz icin elestiri yapmamizda
sacma imis. Ayrica o kadar bilim konularinda cok kiymetli yazilari
varmis, gel görki bilinen ve bilinmeyen terimlerin ortaya atilip laf
salatasindan baska birsey olmayisidir. Simdi kendisine sorsan
anlatilanlarin kacta kacini anladigini kendisi bile söyleyemez.
Ögretilerle Kurani Kerime cagiran kisi benden uzak olsun diyor sayin
Aibergi yadirgiyorum. Ve bu zaati muhteremi birkez daha anarsam
gündemde kalmasina sebep olacagim.
Katılma Tarihi: 02 nisan 2005 Yer: Turkiye Gönderilenler: 94
Sinan_B Yazdı:
Selam Alperen kardesim.
........
Ögretilerle Kurani Kerime cagiran kisi benden uzak olsun diyor sayin Aibergi yadirgiyorum. Ve bu zaati muhteremi birkez daha anarsam gündemde kalmasina sebep olacagim.
Saygilar, Sinan.
Sinan Dostum
Burayada post edilmis Kur'an ile ilgili bir iki yazisi nerde sayin aiberg Kur'ana cagiran kisi bendne uzak dursun diyor. Kur'an okumanin islamin ilk sarti oldugunu soyluyor. Lutfen carpitmiyalim. Sinan dost zahmet edip bu sitedeki yaziyi oku bari.
"Bu arada okumanın da DELİNDİĞİ bir durum var: Kur'an okuyorsunuz, İslam'ın birinci farzını yerine getiriyorsunuz. Kur'an içinde 7 ve mislileri olan evrenin en kalın kitabıdır. O hiç bitmez okundukça, kalınlaşır bitmeyen senfoni oluverir... Tüm Cinler ve İnsanlar (Madde ve enerji) bir araya gelse, bu Kur'an'ın bir benzerinin bir hecesini yazamadıkları gibi, tüm denizler mürekkep olsa ve ağaçlar yontulup kalem olsa bu Kur'an BİTMEZ... Siz o Kur'an'ı 600 sayfalık bir muşamba içinde muska zannediyorsanız Hanif değilsenizdir. O Kur'an'ı ben naçizare 20 buçuk yaşımdan beri okuyorum ve bitmiyor...
Bunun için " O K U !" emri=FARZI İLK İBADETTİR... Namazı bile DELER... Yanlış kıldığımız namazların nedeni KUR'AN'I okumayışımızdan değil mi? Kur'an'da "Kıraaat=Ayetlerimden okuyun" diyor ALLAH'ımız... Biz Sübhaneke'siz namaz kılarsak Sehiv secdesi yapacak kadar çuvallıyoruz."
Selam Ibrahim kardesim.
Alıntı:
Aiberg Kuran okuma islamin ilk sarti diyor.
Kurani Kerimi acip okudugunda bunu sende görecektin, hatta bunu sana
bende söylerdim, bunun icin Aiberge ne hacet varki? Hatta bunu zaten
kendin bilmen gerekirdi, Aibergin yazilarina göremi hareket edeceksin?
Ben Aibergi Kurani Kerime cagirmasindan ötürü yadirgamiyorum, iste
burda konuyu kendin carpitmissin, benim elestirilerim Kurana
cagirmasinin disinda onun diger yazilarina yönelik ve adamin hanifligin
bir parcasi haline getirilmesinden dolayi yakindim. Bu sadece benim
izlenimim olmasa idi, diger arkadaslar ayni elestirilerin odagina inip
bunu farkli farkli sekilde dilegetirmezlerdi. Dikkat edersen ben buraya
üye olali benle beraber üc dört kisi bu olayi yadirgadi.
Ilettigin yazinin altindaki linke tikladim baska bir sayfa acildi,
orada da en alttaki linke tikladim Aibergin Sohbet yazilari cikti.
Huriler, Takyon-Melek, Dabbet ...... ve öylece devam ediyor.
Takyon kanitlanmamis bir zerreciktir, varsayim üzerine sadece teoride
varligi kabul edilmis bir parcaciktan yola cikarak adam Meleklerle
baglanti kurup Meleklerin bu parcaciklardan yaratildigini önesürüyor.
Bunlarmi Kurani Kerime cagris? Üstelik kendini Dabbet olarak
tanimliyor, gelecege dair birseyler yazmis/yazilmis mis bunun ardina
düsmemek gerekirmis. Sen icinden cikabiliyorsan ne ala, ben bu
yazilarin icine dahi girmek istemiyorum. Adam ne derse dogrudur, adam
bilgin, üstelik Dabbet... "ben kabul etmiyorum".
Siz hep "sayin Aiberg" Kurani Kerime cagiriyor deyip onunla ilgili
yaziyi buraya ekliyorsunuz, tamam güzel, ama adamin daha neler
anlattigi üzerinde durmuyorsunuz bile. Cünkü bizlerin seviyesi yetmez
degilmi?
Kusura bakmayin ama bana neki Sayin Aibergin cagrisindan sohbet
yazilarindan ögretisinden. Üstelik birileri beni Kurani Kerime
cagirmasida gerekmiyor, zaten ilk muhattabim Kuran. Yani bir daha
zahmet edip Aibergin yazisini bana sunmana lüzum yok, diger
ilgilenenler varsa zaten okuyacaktir. Gercekten sagol varol.
Ayrica, dogrudan bana cevap verecegin yere neden Alperenin yazdiklarina
karsilik Dr Aibergin yazilarini koymuyorsun ortaya? Herhangi karsi bir
tepki göremedim henüz. Dört basliktan beri elestirilerini ortaya
koymus, ve kendisine yürekten katiliyorum.
Alperen Yazdı:
Hanif olmak çok kolaydır.
Hanif olmak demek Hans Aiberg’in yazılarını okumak ve chatlere katılmak demektir.Hele okumayı aşıp da Aiberg’in yazılarını derlersen artık sen mürsellerden olmuş olursun.
‘Slm Slm’ şeklinde selamlaşmak aradaki paroladır. Selamünaleyküm süfyani selamıdır.
Haniflik sadece ve sadece bu grubun tekelindedir. ‘Sadece Kur’an’ demekle hanif olunamaz. Hanifliğin patenti Hans ve grubuna Allah tarafından 2002 yılında verilmiştir. Haniflik yani Protestan İslam binlerce yıl sonra tekrar bu yılda ortaya çıkmıştır. Bu 'Protestan İslama' Allah Dabbet ve Zülkarneyn olan Hans Aiberg ile start vermiştir.
Nice peygamberler hanif olamamışlardır ama sizler gruba dahil olunca şipşak hanif oluverirsiniz.
Haniflik sorgulamak demektir ama sorgulamaktan maksat içsorgulama değildir. 'Gassal elinde meyyit' kuralı burada da geçerlidir.Haniflik fikir üretmek, yorum yapmak değildir. Aiberg’in fikirlerini yaymaktır.
Amaç Hans’ın aktardığı bilgiyi toplamak ve iletmektir. Bilgi üretimi yasaktır. Bilgiyi üretmek değil içselleştirip yaşamak esastır.Ancak böylece hanif olunabilir. Hem biz kimiz ki, ne Bilimsel bilgimiz ne de Kur'an bilgimiz var.
Aiberg dabbettir, Kur’andır. Ne derse Kur’andan der. Karşı çıkmak aslında Kur’ana karşı çıkmakla eşdeğerdir. Onun vazifesi 'ayetleri hakkıyla anlayamayan' biz zavallılara bu ayetlerin anlamlarını 40 değişik şekilde açıklamaktır. 13. yada 25. anlam hangisini rica etseniz dabbet onu hemen istifadenize sunar, sunmakla yükümlüdür.
Şeytana uyup da ters bir görüş sergilersen gruptan kovulursun ama en önemlisi de Haniflikten mahrum olursun.
Nasıl, hanif olmak gayet kolaymış değil mi?
Burda suclama hanif juriye ve aiberge yapildigi icin bu suclamayi ben cevap vermeden once kendilerinin cevap vermesini bekleyecegim.
Alperen suclamalarinin dayanagi ne ? Cevaplamadan once bunu ogrenmek isterim ? Sayin juri uyeleri hanifcandaslar size gereken cevabi verecekdir.
Sinan kardes
Aiberg Kurandan soyledikleri var. Kuran disinda kendi fikrileri var. Chatlerinde surekli olarak Kurandan soylediklerim ile benim fikirlerim farkli diyor.
Senin yaptigin iddia Aibergin bugune yaptigi butun cagrilara ters idi. Aiberg Kuran'dan baskasina cagirmiyor. Bazi aibergciler sacmaliyor o ayri mesele. hanif=aiberg degildir ilkesinin elbetde bende farkindayim. Ama bu size aiberge dayaniksiz suclamalrda bulunma hakkini vermez. .
Bazi konularda kendisi HAVET der. Evet ve Hayir. Bu demekdir ki o konuda soylediklerini ister kabul edersin ister etmessin.
Aibergin Kurandan soylediklerini ve Kuran cagrisini saptirmayalim ? Takyon tarik, fizik dersen aksini ispatla sizi dinleyelim.
Ama sunu unutmayalim aiberg'in ana mesaji Kur'an Kur'an Kur'an
Selam kardes.
Ben Aibergi suclamadim, elestirdim. Elestirilerim suclama olarak algiliyorsan bunda da ben birsey yapamam.
Allah Kurani Kerimi Aibergin tekelinemi biraktida Kurani Kerime cagiran
kisi olarak hep bunun adi geciyor. Diniyle ilgilenen zaten bunu bilmesi
gerekirdi, Kurani Kerimi okumasi gerekir, Aiberg ne diyor önce ona bir
bakayim sonra Kurana bakayim demez. Aiberg sadece Kurani Kerime
cagiriyorda, neden bu cagrisinin disinda yazdigi baska konularida
alinti yapip sunuyorsunuz? Bende insanlari Kurani Kerime cagiriyorum,
suradaki Ayetler sunu söylemek istiyor DEMIYORUM ama.
Yoksa hadis ve mezhepcilerden bir farkiniz olmaz. Konunun icindeki bu
kil ayrimini kac kez dile getirdim, hâlen Aiberg Kurani Kerime cagri
yapmaktan baska birsey demiyor diyorsunuz ama yani sira baska ne
yazdiklarinida paylasiyorsunuz. Tamam paylasima kimse birsey demiyor,
paylasim olabilir ama kimse tasvip etmek zorunda degil, Airbergi ve yazilarini benimsemek zorunda degiliz.
Alıntı:
Aibergin Kurandan soylediklerini ve Kuran cagrisini
saptirmayalim ? Takyon tarik, fizik dersen aksini ispatla sizi
dinleyelim.
Takyonlar hypotetik, varsayilmis parcaciklardir, eger var olsaydi söyle
böyle özellikleri olurdu tarzinda üzerinde tartisiliyor. Var olmus olsa
idi isiktan hizli olacak, izafiyet teorisine mahkum kalmayacak, gecmise
bilgi iletebilirdik düsünceleri ile gercekte var olmayan arzulanmis bir
teori ürünüdür. Teori yoluyla bile ispati olmayan Meleklerin bu
zerreciklerden yaratildigini öne sürüyor Aiberg Hoca. Melekler disidir
diyen kafirlere yönelik Allah "ben onlari yaratirken tanikmi
oldular" diye kizarken, Aibergin iddiasida bundan farksiz, bilmesine
imkan olmayan bir konu hakkinda acik acik tarif yapiyor.
Bende derimki Meleklerin ham maddesi quarklardan meydana geliyor ve
böylelikle her kiliga girip ayni anda her yerde olabiliyorlar derim,
hadi sende benim iddiamin tersine bir ispat getir Ibrahim kardes.
Airbergin söylediklerini tasvip etmiyorsam her tasvip etmedigim olaya
karsilik baska bir sey ortaya sunmak zorunda degilim ki. Aibergin her
yazisina karsilik karsi düsünceyle yeni birseyler ortaya atarsam benim
ondan ne farkim olacak? Illaki Aibergin statüsünde bulunan birisimi
lâzim.
Cömceyle Teoretik Fizik corbasindan biraz daldirmis tabaga koymus, birazda Ayetleri almis karistirmis, iste bu diyor.
Aibergin Ahmed hulusiden bir farki yok ki, terimlerle insanlarin
kafasini bulandirip ordan burdan Ayet sunup, Kurani Kerimde nerede bir
acik kapi var, oradan sizmis bu adam. Siz körü körüne her yazdigini
okuyup kabullenirseniz digerlerinden bir farkiniz olmayacak.
Airbergciler.. Demekki Airberg kitlesi var ortada, ister sacmayanlar
grubu olsun ister olmasin, bu adamin belirgin bir kitlesi var. Kurani
Kerime cagirdigi icin mi yoksa Kurani Kerime cagirmanin disinda bir
sürü yazi iceriginden dolayimi. Hangisi dersin..
Alıntı:
Ama bu size aiberge dayaniksiz suclamalrda bulunma hakkini vermez. .
Aiberg sunu söyle diyor, bana göre bu yanlis dendigi zaman suclamami
oluyor? Bu kadar kayrildigina göre bu adamin cagri yapmanin ötesinde
bir konumu var. Aiberg beni enterese etmiyor, ne yazdigida beni
baglamaz. Yazilarinda nakledecegi Kuran Ayetlerini zaten Yüce Allah
iletmis bizlere, o acidan, yazilarini okumasamda olur.
Katılma Tarihi: 09 nisan 2005 Yer: Turkiye Gönderilenler: 1
Alperen Yazdı:
Katılma Tarihi: 09 mart 2005 Yer: Antigua And Barbuda Gönderilenler: 362
Alperen Yazdı:
......................................
Herhalde Hz Ibrahim gibi sorgulaya sorgulaya alamak gerekiyor. Insanlar tornadan çıkmış makina parcasi degildir. Özgür ve barışçıl bir hareketin bir faturası var: münafıklar bile konuşabilir; bilmeyenler bile eleştiride bulunabilir. Bunu kabul edemeyenler kendi iclerinde disarida gelisen fikirlerden habersiz kendi kendilerini bitirirler. Bakin etrafina demir duvarlar oren sonu ..izimle biten bircok fikir kendini bitirmistir.
Fikir ve inançların açıkça tartışılabildiği ve özeleştirinin pervasizca yapılabildiği bir ortamda ikiyüzlülükler, palavralar, temelsiz suçlamalar, önünde-sonunda açığa çıkar. Bundan korkcacak hic bir sey yok. Hanif Jurinin den bundan korkmasina gerek olmamali. Kimse hanifligin NOTER i degildir ve olmaya calismamalidir. Allah mesaji Peygambere vahiy etti.. O da anlatti. Herhangi bir sahabe jurisi kurup kimin ogrenip kimin ogrenmeyecegin karar vermedi. Hic bir fikir elestirilmeden korkmamali. elestiri fikirleri gelistirir. Ama bir fikir uretemez durumua gelmis ise, yada bir kisiye indexlenmis ise kendi etrafina duvarlar orer ve korumaya gecer.
Hanif Juride uretici olmak istiyorsa kendini elestiriye acmalidir. Sansurlu forumlarda kendi kendine soyleyip kendi kendine alkis tutmakla fikirler uremez ancak korelir.
Gerçek müminler böyle ortamlarda Rahman'dan yardım dileyerek inançlarını ve bilgilerini arttırırlar.
Selam ve dua ile
Radyoman
Alperen Yazdı:
Şeytana uyup da ters bir görüş sergilersen gruptan kovulursun ama en önemlisi de Haniflikten mahrum olursun.
Ibrahim varmi Buna bir cevabin. Senin ermis Juri uyeleri tenezul edip cevap bile vermezler. Onlar zaten Aiberg tarafindan bazi seyler ile mujdelenmislerdir.
Artik kafa bile yormuyorlar. #aiberg kanalinda pinekleyip Aibergden ilahi mesaj bekliyorlar.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma