Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
30. O halde sen yüzünü, bir hanîf olarak dine, Allah'ın insanları üzerinde yarattığı fıtrata çevir. Allah'ın yaratışında değiştirme olamaz. Doğru ve eskimez din işte budur. Fakat insanların çokları bilmiyorlar.
Yüzünü fıtratına çeviriyorsun, fıtratındaki dine çeviriyorsun, yüzünü fıtratındaki dine hanif olarak çeviriyorsun.
Rabbimiz bizim manevi genlerimize kendisini bir/tek olarak tanıyabilmemiz için potansiyel bir enerji koymuş. Bu enerjiyi harekete geçirmek de bize kalmış.
Bu ayette Allah özünüzdeki gerçeğe dönün diyor.
Bu özümüzdeki gerçek, eskimez ve değişmez din -ilk ve son tüm elçilerimizin tebliğ ettiği- islam dinidir.
Allah'a çağırıp hayra ve barışa yönelik iş yapan ve "Ben, Müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?! (Fussilet 33)
Müslümandanım demekten daha güzel bir söz yoktur
Allah katında tek bir din vardır:
...Bugün sizin için dininizi kemale erdirdim, üzerinizdeki nimetimi tamamladım ve sizin için din olarak İslam'ı seçtim...(Maide 3)
Doğrusu Allah katında din, İslam'dır. Kitap verilmiş olanlar, kendilerine ilim geldikten sonra, aralarındaki kıskançlık/doymazlık/azgınlık/denge noktasından sapma/yalancılık/ zulüm/ kibir/zinakârlık yüzünden ihtilafa düştü. Kim Allah'ın ayetlerine nankörlük ederse, Allah, hesabı çabucak görecektir. (Ali İmran 19)
Her kim İslam'dan başka bir din ararsa asla kabul edilmez ve o, ahirette hüsrana uğrayanlardan olur. (Ali İmran 85)
Allah, her kimi doğru yola erdirmek isterse, onun gönlünü İslama açar. Her kimi de sapıklığa bırakmak isterse onun kalbini daraltır, öyle sıkıştırır ki, sanırsın öfkesinden göğe çıkacak. Allah imana gelmeyenleri o murdarlık içinde hep böyle bırakır. (En'am 125)
Bu İslamiyet doğrudan doğruya Rabbinin yoludur. Gerçekten aklını başına alacak bir kavme ayetleri ayrıntılarıyla açıkladık.(En'am 126)
İşte bu, İslam milleti bir tek millet olarak sizin milletinizdir. Rabbiniz de yalnız Benim; onun için hep Bana kulluk edin! (Enbiya 92)
Demek ki, Allah kimin bağrını İslama açmış ise işte o, Rabbinden bir nur üzerinde değil midir? O halde vay kalpleri, Allah'ın zikrinden (boş kalıp) kaskatı olanlara. Onlar, açık bir sapıklık içindedirler. (Zümer 22)
Not: Allah katında iki tane mi din var?
|