Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Dedektif1961 Yazdı:
Heyyo Ebu Turab kardeşim
internette Google arama motoruna Esma-ül Nebi yaz bak bakalım neyle karşılaşacaksın
|
|
|
koçiniva dedektif kardeşim,
ben esmaül nebi yazdım.nebinin tüm isimleri yazan listelerin bulunduğu siteler çıkıyor.yalnız bu sitelerin listelerinin hepsi aynı değil.birinde olan isim diğerinde yok.nihayetinde bunları düzenleyenler kullar.vahiyle inen bilgiler olmadıkları için bu da gayet normal olsa gerek.
http://islamiyet.blogcu.com/192986/ bu sitedeki listede mehdi ismi var ama
http://resulesevgi.wordpress.com/2007/04/10/esmaul-nebi-peyg amberimizin-tum-isimleri/ bu sitedeki listede yok.hangisine inanalım.
tüm bunlarıda geçelim.bir sıfat olarak mehdilik yani lugat manası itibariyle düşüneceğiz.kurtarıcılık,önderlik tüm elçilerin vasıflarından.sıfatlarından,isimlerinden.bu bağlamda herhangi bir peygamberi mesela süleyman veya davut aleyhisselamıda gelecek mehdi olarak düşünebiliriz.veya ibrahim a.s.ı
sonuçta mehdi onlarında ismi. bu anlayış bizi şurayada götürebilir:isevilerin mehdisi var isa,musevilerin mehdisi musa,muhammedilerin mehdisi muhammed,budistlerin mehdisi buda,
başka bir açıyla bakacak olursak esmaül hüsna arasında da ali ismi var.birisi kalkıp deseki haşa huzurdan halife ali allahtır.onun sırrına erdim.vay be nasıl diye sorsak.o da deseki google arama motoruna esmaül hüsna veya allah isimleri yazın bakalım ne göreceksiniz.senin davanın hülasası budur değerli dedektif kardeşim.
senin yaşındayken biz de böyle kazalar yapardık sorundeğil.sen dedektifliğe devam et.araştırma ve incelemeden yılma.biz sana lüzum gördüğümüz mevzularda takviyede bulunuruz inşa allah.
ha birde sana bir dost tavsiyesi.
şu heyyo saçmalığını da bırak.herkes bizim gibi espiriyle karşılamaz böyle şeyleri.bir gün kafası bozuk asabi birine denk gelirsin,adam gibi selam ver ulan adammı seçiyon dalgamı geçiyon vb.bir sürü şey deyip moralini bozar,araştırmacı ruhunu üzer.yanlış anlama.bu sadece bir öneri.tatbik edip etmemek sana kalmış tabiki.
not:koçiniva japonca merhaba
hadi kal sağlıcakla.
__________________ "sadece iki şey sonsuzdur evren ve insan ahmaklığı..
ilkinden o kadar da emin değilim." (albert einstein)
|