Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
şimdi sayın hak gelenek,
iddianıza tevrattan bir cevap vereyim.
Tesniye 33:2 Ve O dedi:Rab Sina'dan geldi, Seir'den yükseldi ve onlara Faran'dan parladi ve O onbin kutsîlerin içinden geldi: Onlar için sag elinde atesli bir ferman vardi.
Şimdi bunun açıklaması nedir biliyormusunuz.
Sina, Seir, Faran bölge adıdır. Sina bugün de Sina, Seir filistin, Faran Mekke şehri, Arafat dağları.
Sina Hz. Musayı, Seir Hz. İsayı, Faran Hz. Muhammedi temsil ediyor.
Şimdi böyle bir bilgi yahudi bilginlerinde vardı. Aslında bekliyorlardı. Mekkede Yahudi yaşamadığına göre son peygamberin yahudilerden olmayacağını da biliyorlardı. Ama Gönüllerine zor geldi. Halk tabi dinadamlarının dediğine bakıyordu. Tevrat çok kalın bir kitap. Hele o devirde ceylan derisi üzerinde, her sinagogta falan bulunması bile bir mucize. İnsanların okuması zor, Ama onlar bu yahudi din bilginlerinin saptırması yüzünden Hz. İsa ya da inanmadı, Hz. Muhammede de.
Yahudiler hala hz. Davut soyundan Mesih bekliyorlar.
Artık ne bileyim , bir inanç. Kendilerine göre mantıklı bir açıklaması vardır.
Bakara 146
Kendilerine kitap verdiklerimiz onu (Peygamberi) oğullarını tanıdıkları gibi tanırlar. Böyle iken içlerinden bir takımı bile bile gerçeği gizlerler.
Şİmdi sizin Hz. Muhammedin yerinde olduğunu farzedelim. Diyorsunuz ki ben peygamberim, beklediğiniz mesihim.
Haham diyorki . Neredensin kardeşim. İşte Şam danım. Olmaz Geçiniz.
Neredensin. Antakyadanım. Olmaz geçiniz.
Kudüs tenim. Olmaz kardeşim.
Yemendenim. olmaz.
Medinedenim. O hiç olmaz.
Mekkedenim. Hah tamam. Sen o sun. Çünkü son peygamber Faran dan gelecek. (Mekke şehri, Arafat dağı bölgesi). Ama son peygamberin cariyenin (hz. Hacer) çocuğu diye küçük gördüğümüz, Hz. İbrahim den kardeşimiz olan bu araplardan gelmesini de ne gönlüm kabul ediyor. Ne de bunu kolay kolay halka anlatabilirim. Tavır anlayış bu. Yüce Allah bunu Bakara 146 da söylemiş. Kendi oğlunu tanıdığı gibi diyor. Daha ne desin.
Geniş tevrat bilgisi olmayan hiç bir yahudi, onun peygamberliğini kabul etmedi. Kab El Ahbar ve Vehb bin Münebbih gibi tevratı iyi bilen bir kısım yahudi müslüman oldu. Onlarda Ebu Hüreyre vasıtasıyla bol bol israiliyyatı İslamın içine boca etti. (ben bu Ebu Hüreyre'nin uydurma bir şahıs olduğuna inanıyorum. ) Yani olmayalardı, daha hayırlıydı sanki. Neyse.
Ahzap 40. Muhammed sizin erkeklerinizden hiçbirinin babası değildir. Fakat o Allahın Resulü ve nebilerin sonuncusudur. Allah herşeyi hakkıyla bilendir.
Yani Ahzap 40 uyarınca nebilerin sonuncusu. BİTTİ.
Yüce Allah , işte Alimler halk eder, insanlar halk eder, bunlar din adına iyi çalışmalar yapar. Adeta bir peygamber kadar faydalı, faziletli olabilirler.
Ama Hz. Muhammed ten sonra hiç kimse ben Allahtan vahiy alıyorum. Aldım. Resulüm, Elçiyim. DİYEMEZ.
Yok nebi bitti, Resul bitmedi. İşte Reşat Halife 19 mucizesini buldu. Hz. Muhammedden sonraki elçidir. Dine çok hizmet etti. Allah o bir elçi olduğu için bunu ona lutfetti, falan.
HAYIR,HAYIR, HAYIR.
Derse de inanmam. Kaale Almam. SAPKIN adam muamelesi yaparım. Ahzap 40 uyarınca YALANCI olduğunu söyler ve yayarım.
Ama derse ki, ben çalıştım. Şu fikre, şu kanaata vardım. Kitabım, belgem budur. Sizleride bundan faydalandırmak istiyorum. Amenna Hoş geldin, safa geldin.
Yani olay budur.
Eski Peygamberler zamanında , ne matbaa vardı. Ne basın yayın vardı. Ne bu kadar imkan vardı.
Derdi Uyarılmak olan insana UYARIDAN bol bir şey yok.
Onun için Kur'an kültürü olan bir arkadaş , Kur'an da bahsedilmeyen, hatta reddedilen bir konuyu inanç mevzuu yapmaz.
Hadislerde PALAVRA dan bol şey yok. Onlarıda ilk yazan ve bunu peygambere atfeden hainler, yine peygamberin ifadesiyle cehennemin dibindedir.
Herkese Selamlar.
__________________ Allah Aklını kullanmayanların üzerine pislik yağdırır.
|