Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
sayın arkadaşlar,
Hz. Muhammedden sonra din bilginleri gelebilir, gerçekten insanları uyaran her kavimden, her dinden , her meslekten insan gelebilir.
Ama vahiy alan insan gelmeyecektir.
Bakara 246 yı ben yahudilerin hz muhammedi kendi oğullarını tanıdığı şeklinde yorumladım. Gerçek budur.
Bakara yahudilerle ilgili bir suredir. Ali imran ve Maide ise Hristiyanlarla.
Yahudi ve Hristiyanlar hakkında ne kadar çok bilginiz varsa o kadar iyi anlar ve yorumlarsınız.
Siz diyorsunuz ki vahiy, Kur'an falan.
Elbetteki bu yahudi hahamları , hz. Muhammedle konuştuğunda faran dan (Mekke) gelmesi en önemli referans onlar için. örneğin Şamdan gelseydi Kur'an la bile gelse hiç muhatap alınmazdı. Yahu adam ilahi kaynaklı bir şeyler söylüyor. Peygamber olduğunu iddia ediyor ama Farandan gelmesi gerekiyordu şamdan değil derler.
Mekkeden gelen bu kişinin bilgisi nedir. Allahtan ne almıştır. Nasıl bir hayat sürmüştür. Tabii Hz. Muhammed O zamana kadar indirilen Kur'an ayetlerinden örnekler de okumuştur. Zaten bir haham bunu değerlendirebilecek bilgiye sahipti ve bu bilgiyle yapacağı bir sohbet ile o kişinin Allahın elçisi olup olmadığını anlayabilirdi. Anladılar ama gönüllerine zor geldi.
Ayrıca Kur'anın iniş sırası Hz. Alinin MUshafının tertibi iniş sırası tertibidir. Hz. Ali dışında bu tertibe riayet eden yoktur. Bunun dışında harfine kadar aynıdır. Bugünkü Sureleri inişlerine göre tasnif eden mushaflar da var artık Allaha şükür.
Hatta ben en azından Meallerin veya meallerin bir kısmının bu iniş sırası rivayetine uygun olarak yayınlanmasını öneriyorum.
Çünkü konu cahili olan iyi veya kötü niyetli kimseler, Kur'an da çelişkili şeyler olduğunu, aynı konuda bir kısım ayetler çok sert, bir kısmı çok yumuşak. Bir kısmında barış, bir kısmında şiddet. falan .
İniş sırasında okunduğunda daha mantıklı geliyor insanlara.
Yoksa klasik tasnifteki bir Kur'anın okunması konu cahili insanda gerçekten olumsuz etkiler yaratabiliyor.
Ben bir arkadaşa söyledim. Kur'anın türkçesini oku diye. Arkadaş lise mezunuydu. Okudum ama hiç bir şey anlamadım. Gene okudum yine bir şey anlamadım dedi.
Ama ben çok iyi anlıyorum. Sorun nedir.
Aslında buna kafa patlatmak gerekir. İnsanlar Kur'anı kolay anlamalıdırlar. Daha fazla çelişkiye düşmemelidirler.
Kendim de iniş sırasına göre Hasenat programından karşılaştırmalı olarak okuyorum.
herkese selamlar.
__________________ Allah Aklını kullanmayanların üzerine pislik yağdırır.
|