Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Merhaba
Kuran'in bir defada vahyedilmedigi ve bunun sebebleri cok acik ve net olarak Kuran'da ifade edilmistir. O halde elimizdeki mevcut diziminden cok farkli bir siralama ile iletildigi kesin olan Kuran'in mevcut halini kim belirlemistir?
Bunun failinin Allah oldugunu soyleyen arkadaslarin Kuran referansli izahlarini almak isterim.
Benim bildigim kadari ile bu duzenlemeyi formule eden herhangi bir vahiy Kuran'da mevcut degildir.
Muhammed yeni inen ayetleri, ne sekilde hangi ayetlerin devami olarak belirleyecektir? Onun bu konudaki kilavuzu nedir?
Bu duzenlemeleri Alah yapti diyenler aslinda Muhammed'e Kuran'dan baska bir vahiy indigini kabullenmek zorunda kalmaktadirlar. Cunku Kuran'da ey Muhammed bu ayetler filanca suredeki ayetlerin devamidir bunlari onlara ilave et, diye hic bir ifade yoktur.
Benim kanaatim Kuran'in ayetlerinin mevcut duzenlenmesi Allah'in yardim ve kilavuzlugu ile sevgili resulumuz Muhammed tarafindan yapilmistir. Bu duzenleyis onun risalet bilinciyle hic aksatmadan daimi olarak yerine getirdigi bir gorevdir. Resulumuz Muhammed Risalet yasaminin her gecesinin buyuk bir kismini iste bu duzenleyisle gecirmistir.
Allah'a emanet
Kadir
|