Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Selam arkadaşlar,
Şafilerde kan abdesti bozmaz.
Kadına dokununca bu hanefilerdeki gibi ilişki manasında değil eli eline değdi. Tokalaştı. Atıyorum eşinden bir bardak su aldı. Eliyle karısını kızını tuttu. Abdesti bozulmuş sayar abdest alırlar. Herhalde Türkiyede muhafazakar çevrelerde kadın erkek tokalaşmasındaki bazı sıkıntılı davranışlar muhtemelen Şafiiliğin etkisidir.
Namaza başlama tekbiri alırken ellerini kulağa değil de göğsüne götürürler.
Rükudan sonra da doğrulduklarında ellerini tekbir alır gibi göğüslerine götürürler. (bundan emin değilim, sanki öyleydi ).
Sanki namazda ellerini göbek üstüne değil de göğüs üstüne bağlıyorlardı. Malikiler hazırol gibi durur.
İmam selam verdiğinde mesela sağa verdi, hanefi de sağ tarafa selam verir. Sola verdi , hanefi de sola verir.
Şafiilerde ve Malikilerde imam sağa ve sola selam vermeyi bitirdikten sonra cemaat sağa ve sola selam verir.
Köpekleri şeytanın kılık değiştirmiş şekli olarak gördüklerinden çok hoşlanmazlarmış. Ben şahit olmadım ama Turan Dursun'un internete konmuş röpörtajlarından okumuştum.
Hanefi de Vacip denilen Vitir ve Bayram namazları, onlarda ve diğer mezheplerde sünnettir.
Kaza namazı borcu olanın sünnet kılmasını onaylamazlar , sünnet yerine ilk vaktin kazasına diye niyet ederler. Hanifiler kaza borcun olsun olmasın sünnet namazların kılınmasını isterler.
Benim şahit olduğum veya duyduğum böyle farklar vardı.
__________________ Allah Aklını kullanmayanların üzerine pislik yağdırır.
|