Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
"Diliniz yalana alışmış olduğu için
her şeye 'bu helâldir, bu da haramdır' demeyin. Çünkü Allah'a karşı yalan
uydurmuş olursunuz. Kuşkusuz Allah'a karşı yalan uyduranlar, kurtuluşa
eremezler."
__________________ De ki: «Ey ehl-i kitap! Tevrat'ı ve İncil'i ve size Rabbiniz tarafından indirilmiş olanı ikame edinceye kadar hiçbir şey üzerinde değilsinizdir.» ALLAH HERŞEYİN EN DOĞRUSUNU BİLİR.
3-20 Fe in haccuke fe kul: Eslemtu vechiye lillahi ve
menittebean, ve kul lillezine utulKitabe vel ummiyyine e
eslemtum, fe in eslemu fe kadihtedev, ve in tevellev fe innema aleykel Belagu, Vallahi basirun bil ibad.
Onlar seninle takışıp-tartışdıklarında de ki: Ben yönümü ilaha döndüm(içe doğru bir yolculuğa çıktım) bana tabi olanlarda öyle. Yazgılı ve serbestlere de söyle,onlarda vechini ilaha yöneltmiş mi? Eğer yönelttilerse doğruya yönelimişlerdir. Eğer Dönerlerse/Yüzçevirirlerse, bildirmekten öte değil görevin. İlah kendisine öykünenler/bükülenler üzerinde mutlak gözetleyici-denetleyicidir.
__________________ Haşr -10
"Rabbimiz, bizi ve bizden önce inanmış olan kardeşlerimizi bağışla; kalbimizi inananlara karşı kin beslemekten koru.
Rabbimiz, sen şefkatlisin, Rahimsin,"
Katılma Tarihi: 01 haziran 2010 Gönderilenler: 197
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
el_turki Yazdı:
"Diliniz yalana alışmış olduğu için
her şeye 'bu helâldir, bu da haramdır' demeyin. Çünkü Allah'a karşı yalan
uydurmuş olursunuz. Kuşkusuz Allah'a karşı yalan uyduranlar, kurtuluşa
eremezler."
Sayın el_turki ben bu sayfalarda Kuran dışı kaynaklardan ne şu helaldir ne de bu haramdır diyen birini görmedim. Biz bunlara karşı hanifliği seçtik zaten.Ortalığa anlamsız bir giriş yapınca açıklama yapmanızı medeniyetten sayarım. selametle
__________________ Ancak bir cehennem öğretebilir insana
Kırık ayaklarla cennete girilemeyeceğini...
eslemtum, fe in eslemu fe kadihtedev, ve in tevellev fe innema aleykel Belagu, Vallahi basirun bil ibad.
Onlar seninle takışıp-tartışdıklarında de ki: Ben yönümü ilaha döndüm(içe doğru bir yolculuğa çıktım) bana tabi olanlarda öyle. Yazgılı ve serbestlere de söyle,onlarda vechini ilaha yöneltmiş mi? Eğer yönelttilerse doğruya yönelimişlerdir. Eğer Dönerlerse/Yüzçevirirlerse, bildirmekten öte değil görevin. İlah kendisine öykünenler/bükülenler üzerinde mutlak gözetleyici-denetleyicidir.
"Rabbimiz, bizi ve bizden önce inanmış olan kardeşlerimizi bağışla; kalbimizi inananlara karşı kin beslemekten koru.
Rabbinin emanet ettiği malını fakirlere saç ki Onun katında üzerine tükenmez şeref hazineleri ve bitmez aydınlıklar saçılsın.
Rahmanın izni ile UlulElbab uyandırıldı ve uyarıldı.
Katılma Tarihi: 01 haziran 2010 Gönderilenler: 197
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Ölmeden ölmek nefsi öldürmek değil. Ölmeden ölmek işte bu demek. Gel sen de bu sırra eğil. Ululebsar Ululelbabı yargılamış, Ululelbab hesabını ve bundan sonra sözünü Ululebsar a vermiş ve yaşarken ölmüştür. Ey uyarılan ve uyandırılan Ululelbab Sözünden dönmemen umuduyla. es-SLM un aleyküm ve rahmetullah
__________________ Ancak bir cehennem öğretebilir insana
Kırık ayaklarla cennete girilemeyeceğini...
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma