Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Ne zaman ki ARINIRIZ (Tezkiye) O zaman Hatılarız (Tezekkür)
Neyi Hatırlarız? Verdiğimiz Sözü...
İşte o zaman teSLiM oluruz...Selam ile oluruz...Selam oluruz...
İyiliğin karşılığı Elbette iyilik olacaktır...
Hel Cezaul ihsani ille-l ihsan.
Fe bi eyyi Ala-i Rabbikü ma tükezziban.
Tebarak ismi Rabbike zülcelali ve-l ikram
__________________ Haşr -10
"Rabbimiz, bizi ve bizden önce inanmış olan kardeşlerimizi bağışla; kalbimizi inananlara karşı kin beslemekten koru.
Rabbimiz, sen şefkatlisin, Rahimsin,"
O ki malını vererek temizlenir;
Hiç kimseden de buna karşılık bir iyilik beklemez. Yalnız En Yüce olan Rabbinin rızasını/hoşnudluğunu gözetir. Kendisi de yakında hoşnud olacaktır.
"Rabbimiz, bizi ve bizden önce inanmış olan kardeşlerimizi bağışla; kalbimizi inananlara karşı kin beslemekten koru.
İnsan, bunca kirlilik içinde ya bir kere daha çağıracak Rabbinin Rahmetini... kendisini kirlerden arındırması için, ya da.
İnsanın bunca kirlilik içinde bir kere daha Rabbinin rahmetini çağırmaya hakkı yok, hiçbir zaman da bu hak ona verilmedi.. ancak yaradan dilerse, kimse çağırmadan kimse yakarmadan gelecektir..
bu arada aynı bedenin yumrukları o bedeni yumrukladı.. yada diğeri öyle sandı bilemem ama Hüseyinle olan durum, beni fazlasıyla rahatsız etti.. sen ondansın, o senden..
__________________ "Asılan hırsız değil, yakalanandır."
Çek Sözü
yazılarınızı okuyorum. ilgiyle... sorular sorarak şu an
için sadece kendime.
ama bir şey var. bir forumda arkadaşın birine "sana
ibadetin ne olduğunu anlatayım da ağzın açık kalsın"
gibisinden bir şey yazmıştınız.
nedir ibadet?
Sevgili kardeşim
Selam ile...
Katılma Tarihi: 13 ocak 2010 Yer: Turkiye Gönderilenler: 288
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
selamlar ... sevgili metehan
hayatı kuran ışığında değerlendirmeye alıyorum. allahdan insanlara zulum gelmez buyurur hak. çevremdeki olayları incelerken bunu ne denli doğru olduğunu. görmemek imkansız. herkeze sorsan müslüman ama yanından bile geçmiyorlar. bende dağil.
sizi alakadar etmez ama bir olay anlatayım.. adamın bir kızı var ve bekar. yaşıda epey geçmiş. 34 falan bu kız halk tabiri ile evde kalmış. babası orta halli zengin kuran tabiri ile bahçe sahibi.. yani malının fazlasını infak etmeyerek biriktirmiş. adına tapulu epey arsa var. ve beşi beşe katıp namazında ve erkek çocuklarıda namazda. kendi leri hacı olmuş hac görevini yerine getirmiş. bahçesi sayesinde. bir gün bir bahçe sahibi olmayan bir fakir delikanlı kızın yaşlarında kıza talip oluyor. bununla ben evlenmek istiyorum . aldığı cevap hadi ordan donsuz. bahçesiz. bir metre kare yeri olmayan evi olmayan miskin . sana ben bırak kızımı günahımı bile vermem. hem sen işsiz güçsüzsün doğru dürüst bir işin bile yok. dedi delikanlıyı en güzelinden kovdu. kıza hiç sormadı bu adam seni ister ne dersin diye. hacı kendince haklı ben bu kadar malı bahçeyi biriktirecem kızım sayesinde bir çulsuz gelip malımın mülkümün üstüne konacak. ve kızına telkinde bulunurken bu yaşa kadar bekledin şimdi bir çulsuz bahçesiz. birine gideceksin hayatın kararacak. dedi ve bir şekilde ikna etti. ğini sanıyor. kız ise bir delikanlı çıkmış ona talip. nede olsa evlenecek. bir kocası olacak. haklın dilinden kurtulacak. evde kalmış takısı sona erecek beni de bu yaşda biri istedi hemde benim gibi hiç evlenmemiş. bu dan iyisini bulucam ama gelde babayı geç. ve içine atmaya başladı. içine attıkça bunaldı sıkıldı bir sus içinde. içden kemiren bir hasret evlenme hasteri. ve sanuçta bu hasret meyvelerini vermeye başladı . bir sabah kız ahzı burnu köpürük içinde yatakta ölümle pençeleşiyor. derhal hastaneye kaldırdılar. sonuç. aşırı sitres ve düşünceden beyinde tümör oluşmuş. kesin ameliyat. olması gerek. ve karar alınır. delikanlı onun bu halini duyunca. hayır ameliyat etmeyin onu bana öyle verin elinizi ayahınızı çekin ben onu iyi edeceğim der. buda onun fedakarlığı. ve bahçe sahibi gider. kızını ameliyat eder. bir beyin ameliyetı ona 70 milyar liraya mal olur. ve sakatlığıda cabası. ve ameliyat olmuştur. kız. kimse bu riski alıp onu dağa almaz. derdine dert katıldı kızın.
şimdi bu olay gün gibi gerçektir. ve ben bu olayı gözle görenim ...verseydinde kızını bu hale sokmasaydın. paramı yiyecekdedin dağa fazla zarar ettin. bu senin kızın makinemi duygusuz birimi onun duygu ve düşüncesi yokmu. bir mal gibi değer verilecek şeymi. ne namazı ne abdesi nede hacılığı kurtaramadı. sorsan o yine haklı. bu ona allahdan bir imtihan vasilesiymiş. al sana şirk allahı kendine hasım yaptı.. yani allah sen bana bunu yaptın ama ben senle görüşürüm. yinede. kimseye bir zırnık koklatmam.. öyle gene ölür gider. malım yine bana ve oğullarıma kalır. ben zaten kızımı kandırıyordum. ah bir ölsede bende bu bahçeme talip olan miskinlerden kurtulsan... önümdeki tek engel bu kızım. o ancak paylaştırıcı bir vesile.
şimdide . ben kendi kız kardeşimi anlatayım. ve benim merhum babamı. benim babam hiç cami yüzü görmemiş. halk tabiri ile beynamaz. biri idi. bir gün oruç tutuğunu bilmem. yani müslümanığın mesi yok. kanserden öldü. allah yaşarken yapıklarının hesabını sorsun olan göre muamele etsin. evet kız kardeşime bir talip vardı delikanlı istemeden kaçma usülü evlendi. bu delikanlının babası de ölmüş. ama başını sokacak bir evi vardı. bütün ailesi ile bir evde duruyordular. delikanlı bir gün çalışır iki gün yatardı. kıt kanaat geçinirdi. yani pek çalışmazdı. iş olanaklarının azlığından olacak. mülkün sahiplerinin zülmünden olacak işi olmazdı. diğer kardeşleri avlenek kendi dertleri ile boğuşuyor ve evin üst katına bir ev yaptırıyorlardı. neyse evi yaptılar. ve biz artık üst kata çıkalım dediler. ve üst kata taşındılar. bizim kızla damat bir yatak odası bir koltuk.koca ev bomboş kaldı. ve benim babamın evlenek tam dört tane erkek çocuğu var. buna rahmen gitti. buda benim kızım dedi. evinin genel tüm ihtiyaçlarını karşıladı. buzdolabında çamaşır. makinesine. tamı tamına 15 milyar masraf etti. ve evinde dört tane bekar oğlu olduğu halde. bu onun görüşü saygı duyuyoruz. şimdi bu beynamaz adam. nasıl böyle bir şey yaptı ... neden buda benim kızım dedi bir anlam veremedim. en çok eleştirenlerden biri bendim babamı herkezin babası oruç tutuyor. namaz kılıyor. benim babam kılmıyor diye...
demekki allah bir insana iyiliği bağşetimi yedi düver gelse. kimse ona engel olamaz. birine kötülüğü diledimi yedi düver gelse yine kimse engel olamaz.
işte dostum hayatın gerçekleri.. bu karşılaştırmalar. kuranın ne denli yaşayan olduğunun kanıtıdır.
__________________ ben yanlız kendimi kurana adadım.
Bir insan diğer bir insanın sorumluluğunu nekadar üzerin de taşır veya insan birilerine ne kadar bağlı kalmalıdır?
Ortaya çıkan olumsuzlukların oluşumunda göstermesi gereken tepkileri vermeyen kişilik ne kadarından sorumludur.?
Müslüman madem ki herşeyin sahibi ve dağıtıçısı Allah’ı görüyor, hatır için,saygı duyma uyuşturucu zihniyetinden vazgeçmeli,kendi kararlarını kendi vermelidir..Bencilleşmeden, korkmadan.
__________________ Ey iman edenler, Allah'tan sakının ve sözü doğru söyleyin. (Ahzab Suresi, 70)
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma