Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Haşr -10 "Rabbimiz,
bizi ve bizden önce inanmış olan kardeşlerimizi bağışla; kalbimizi
inananlara karşı kin beslemekten koru. Rabbimiz, sen şefkatlisin,
Rahimsin,"
Katılma Tarihi: 01 haziran 2010 Gönderilenler: 197
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Haklisin kardesim
Okumadik akletmedik soru sormadik
Ezberden papaganlasmayi bildik
Cunku atalardan bize boyle ogretilmisti
Onyargilarla buyutulduk
14 asirdir biriken toz zerreleri hareketimizi agirlastirdi
Kuran devrimine degil lanetli agacin karsi devrimine yenildik
Hani biz birdik
İslamdik
Ne oldu da adimiz sunni sii caferi alevi oldu
Hani midemizle cinsel organimizla beyin sapimizla degil kalbimizle
dusunecek ve aklederken bu yolu sececektik
Herseyin yalniz BİRden ibaret oldugunu nasil da unuttuk
Kalbimizin bile istesek de istemesek de her atisinda ALLAH dedigini
isitemedik
Hakkin boyasiyla boyanmanin ne demek oldugunu Enel Hakk demenin
ne oldugunu anlamadik ki anlatalim
Tum bu sahnenin yalniz bir tek sinav icin biraz fazla buyuk oldugunu
da anlamadik
Kabenin anahtarinin guzel bir davranis guzel bir soz oldugunuda
Allah i sifatlariyla Allah in boyasinda gormenin ne oldugunu
da
Nereden geldigimizi ve nereye gittigimizi de anlamadik
Kac kereler aci cektik belki de cigerimize giren ilk nefesle
Yeni yeni kipirdiyor vicdani ortaya koyuyor ve artik bir tik ile dogrulara
cabucak ulasabiliyoruz
Daha yeni yeni tozlardan kurtuluyoruz kolay degil 14 asrin tozu var
ustumuzde
Sabrediyorum
Allah sabredenlerin yanindadir
Selametle dost
__________________ Ancak bir cehennem öğretebilir insana
Kırık ayaklarla cennete girilemeyeceğini...
Anlamadinız mı
mi hala, uflesen yikilacak bu kartondan dunya. ,
Tirnaklarinız ile
tutundugunuz hayati cekip alacaklar birgun.
Garip bir cocuk gibi
kalacaksinız boslukta yapayalniz.
Anlamadinız mı mi kim bu olup bitenin
sahibi?
selam
__________________ Haşr -10
"Rabbimiz, bizi ve bizden önce inanmış olan kardeşlerimizi bağışla; kalbimizi inananlara karşı kin beslemekten koru.
Rabbimiz, sen şefkatlisin, Rahimsin,"
"Rabbimiz, bizi ve bizden önce inanmış olan kardeşlerimizi bağışla; kalbimizi inananlara karşı kin beslemekten koru.
BELALANMAK kelimesi üzerinde DERİN düşünmek gerek... Neyi EVETLİYORUZ?
El Havf ve El Cui Korkuyu...Yoksunluk korkusunu...Açlık korkusunu...
Başka neyi EVETLİYORUZ? Naksın min el Envali Mallarımızın eksilmesini
Dayanıklı olanlar BEŞER...Müjdeli... "Beşeriyet" deyince insanın aklına insanlık gelir...Oysa Beşeriyet yalnız Müjdelenenlerdir.Çünkü gerçek manada İNSan olabilme başarısını gösterenler Müjdeli olanlardır. Sabirun,seleksiyonun...yani doğal seçilimin ön koşuludur.
Sevgili Metehan merhaba,
İlmî dayanaktan yoksun, haddini aşan, eliştirilmeye dahi değer bulmayan son derece indî bir görüş (görüş denebilirse şayet) ortaya koymuşsunuz. Arapça'nın mucidi, yada Arapça'yı yeni baştan inşa görevini üstlenmiş bir edâ ile yazıyorsunuz. Bir de kendinizi beğenmişliğiniz, burada yazı yazan her kesi biçip geçmeniz yok mu! İsimlerini de açıkça belirtin bari! Neden her kesin kendiniz gibi olmasını, düşünmesini istiyorsunuz, neden başkalarıyla uğraşmaktan kendinizi alamıyorsunuz? Unutmayın ki, burada kimse bir başkası değildir, kimsenin başkasının kendisi gibi olmasını, düşünmesini beklemeye de hakkı olamaz. Muhabbetle Metehan kardeşim.
ilmî dayanaktan yoksun, haddini aþan, eliþtirilmeye dahi deðer bulmayan son derece indî bir görüþ (görüþ denebilirse þayet) ortaya koymuþsunuz. Arapça'nýn mucidi, yada Arapça'yý yeni baþtan inþa görevini üstlenmiþ bir edâ ile yazýyorsunuz. Bir de kendinizi beðenmiþliðiniz, burada yazý yazan her kesi biçip geçmeniz yok mu! Ýsimlerini de açýkça belirtin bari! Neden her kesin kendiniz gibi olmasýný, düþünmesini istiyorsunuz, neden baþkalarýyla uðraþmaktan kendinizi alamýyorsunuz? Unutmayýn ki, burada kimse bir baþkasý deðildir, kimsenin baþkasýnýn kendisi gibi olmasýný, düþünmesini beklemeye de hakký olamaz. Muhabbetle Metehan kardeþim.
sevgili Abdurrahman özlük,
Beni bir sen anlamıştın,sende yanlış anlamışsın:) Birde "muhabbetle" bitirmişsin zehir-zemberek yazını. Muhabbetin bu ise, düşmanlığından Allaha sığınırım. Değerli kardeşim, Madem eleştirilmeye dahi değmez,sormazlar mı adama ne diye eleştiriyorsun diye? Elbette eleştir ama yanlışlarımızı düzeltmek için,katkı sunmak için değerli Abim. Öncelikle ben kimseden hiçbirşey istemiyorum.Bunun altını çizelim. Amacım FARKINDALIĞIN artmasına katkı sağlamak. Kimse ile Şahsi bir hesabım yok,olamaz. Bu çıkışına bir anlam veremedim.
Bize düşen Selam demek...
Selam
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma