Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Sevgili UlulEbsar merhabalar,
tartışmayla alakalı bir örnek vermek isterim..
soyut ve somut..
umut soyuttur, 1 somun ekmek somuttur..
Yaşadığımız şurası, somut bir dünyadır ve sorular, cevaplar da somut olmak zorundadır.. Algılananların da, her ne kadar soyut olsa da, somuta evriltilerek sunulmasıda zorunluluktur.. tersi durumda ortaya sadece algılayanın yalnızlığı kalır.. Haktansapmaz hocamın ki, kendisi somut olarak gerçekten Haktansapmaz, eleştirisini değerli görmen gerekir ki, ben kendim ve diğerleri açısından da öyle görmekteyim.. bu vakte kadar duruşlarımıza ileriye dönük, adeta sıçramalar sağlayan yine o ve onun gibi düşünen insanların katkılarıdır.
Yani sevgili dostum UlulEbsar,
değerli Haktansapmaz ve gibiler, bizler için bulunmaz bir nimettir.. Çünkü bizi yaradan Allahın o yüce zihnini, bakış açısını bize, doğru okumayı öğretmeye çalışan ve bize burada en güzel olarak anlatmaya çabalayan/çabalayanlardır.. ayetleri algılaması, okuması bize kapı ve kapıları aralamaktadır..
o övülmekten hazzetmeyen ve övgüleride hep es geçen bu değerli abimizin ve onun gibi Haktansapmayanların sözlerine değer vermek dileğiyle.. iyi ki var ve varlar diyorum.. saygılarımla..
__________________ "Asılan hırsız değil, yakalanandır."
Çek Sözü
|