Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 08 ekim 2008 Yer: Turkiye Gönderilenler: 20
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
SAYIN METEHAN, doktorlardan dinlediğim kadarı ile rüya görmeyen insan olmazmış. Fakat bazı insanlar gördükleri rüyayı uyanınca hatırlamazlarmış. onun için dert etmeyin. mutlaka siz de rüya görüyorsunuzdur. bu rüya ile ilgili bilimsel çalışmalar yapan psikiyatrist Nusret Kaya var. Rüya analizleri üstüne ihtisas yapmış. ondan dinlemiştim. internette bulabilirsin. yardımı olur ümidi ile selamlar.
__________________ adaleti ayakta tutmak, doğruyu ve güzeli bulmak.
Saffat102:''Çocuk
kendisinin yanısıra yürümeye başlayınca: "Ey oğulcuğum! Doğrusu ben
uykuda iken seni boğazladığımı görüyorum, bir düşün, ne dersin?" dedi.
"Ey babacığım! Ne ile emrolundunsa yap, Allah dilerse, sabredenlerden
olduğumu göreceksin" dedi.''(Diyanet işleri eski meali) İsra60:''Sana: "Rabbin
şüphesiz insanları kuşatmıştır" demiştik; sana gösterdiğimiz rüya ile ve
Kuran'da lanetlenmiş ağaçla,sadece insanları denedik. Biz onları
korkutuyoruz, fakat bu onlara büyük taşkınlık vermekten başka birşeye
yaramıyor.'' Fetih27:''And olsun ki Allah,Peygamberinin rüyasının gerçek olduğunu tasdik eder.'' Kıymetli Hanif dostlar,Yukarıdaki ayetlerden de görüleceği üzere Ruya Allah tarafındandır.Kafirlere bile uyarılma amaçlı ruya verdiğini ifade eden yüce Allah'ın bu sözlerinden de anlaşılacağı üzere ruya da bir çeşit vahiydir.Fakat her ruya vahiy değildir,örneğin korkunç ruyalar veya kötülüğe teşvik eden ruyalar vahiy değildir.Dünyadaki müslümanların sayısının 1.5 milyar olmasının sebebi sadece taklidi bir imanla mı olduğunu sanıyorsunuz?veya kafirlikten müslümanlığa geçmiş binlerce insanın sadece ezan sesi hoşuna gittiği için mi müslüman olduğunu sanıyorsunuz?Dünyadaki icadların sadece süper zekalı insanlar aracılığıyla mı olduğunu sanıyorsunuz?Onların ruya alemlerinde neler geldi geçti bakalım.Kimbilir ne uyarılar verildi de islamı benimsediler veya keşiflerini buldular.Ruya ile amel edilmez iddiası bana göre tartışılır bir iddiadır.Şayet Kur'ana uyumlu bir ruya ise amel edilir,ancak o amel sadece ruya göreni bağlar ve kapsar,diğer insanları bağlamaz.umumi olarak ise insanları Kur'anın hükümleri bağlar.Ruya hakkında şu kanaatlere sahip olmak mümkündür. 1-Kimse ruya görmek zorunda değildir,Allah isterse o kul ruya görebilir veya hatırlayabilir. 2-Bir insan ruya gördüğünde o ruyayı aşırıya gitmemek şartıyla yorumunu düşünebilir,buradan bana ne söylenmek isteniyor veya ne mesaj veriliyor diye düşünebilir ancak bir açıklık yoksa o haliyle bırakılıp insan işine gücüne bakmalıdır,o kapalı ruyaya olmadık yorumlarla kafayı takıp açmaya çalışmamalıdır,kendini yıpratmamalıdır,Allah istediği için ona kapalı yapılmıştır ve buna rıza göstermelidir. 3-Şayet tanıdığı birinin başına bir bela veya musibet geleceğini görmüşse uygun lisanla o insanın uyarılması doğru bir iş olur.Ancak bunun kesinliğinin de olamayacağının bilincinde olmalıdır yalnız tedbirli olmakta fayda olduğunu unutmamalıdır. 4-Korkunç ruya gören insanlara tavsiyem ise dua ederek yatmalıdırlar,korku filmlerini seyretmemelidirler,ışıklı bir ortamda değil zifiri karanlık ortamda uyumalıdırlar ve iyi şeyler düşünerek uyumalıdırlar.Kur'andaki dua ayetlerini veya meallerini okumalıdırlar.selamlar,sevgiler.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma