Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Merhaba,
Nisa 43. den anladığımı bu başlık altında da not etmek istedim.
Selametle,
* Benim bu ayetten anladığım şudur: İnsan sarhoş olduğunda cesaretli olur, ne dediğini bilmez, serseri kurşun gibidir. Bu durumda bir toplantıya katıldığında hem kendisini madara eder, hep toplantı düzenini bozar. Cinsel ilişki sonrasında ise, insanın üzerine bir ağırlık çöker, gerginlik olur. Bu durumdan sonra yıkandığında, banyo yaptığında rahatlar. Dikkat edilirse, cinsel ilişki sonrasında, henüz banyo yapılmadan sokakta, yolda geçerken toplulukla karşılaşıldığında, cünüp iken bu toplantıya, beraberliğe bir yasak yok. Ancak meğer ki, henüz evden çıkılmamış olsun, o zaman banyo yapıp, rahatlayıp o şekilde salat edilmesi tavsiye ediliyor. Yani birisi cünup olup da, toplantıya katılmak amacı ile çıkmamış olduğunda evinden (başka bir iş için çıkmış ise) ve bir toplantıya rastlarsa, oradan sessizce sıvışıp, bir koşu banyo yapıp da, döneyim şeklinde değil. Denk gelmişsen yol üzerinde bir toplantıya katılmanda bir sakınca yoktur şeklinde anlıyorum. Buradaki sebilin, seferilik değil. Yoldan gelip geçerken anlamında. Ancak bir gerçektir ki, cinsel ilişki sonrasında banyo yapmak, yıkanmak herkesi rahatlatır.
Ayetin ikinci kısmı ise, başka bir durumu anlatıyor. Su ile temizlenmesi gereken durumlarda, eğer su yok ise veya hastalığımız su ile yıkanmamıza engel ise durumları. Burada temiz toprağın iki fonksiyonunu anlıyorum :
1. Su ile detaylı temizlik yapılırken, temiz bir toprak ile ANA PİSLİKLERDEN temizlenmesine faydası. (örneğin büyük tuvaletimizi yaptığımızda su ve kağıt yok ise, taharetimizi aldıktan sonra, ellerimizi nereye sileceğiz? Öyle ki, toprak hem kötü kokuyu giderir, hem de ana pisliği temizler. Sonra ellerimizdeki tozu da silkeleyebiliriz.)
2. Kadınlara dokunma/yaklaşma durumunda cinsel birleşme olmamış olsa bile, hormanlar faaliyete geçmiş ise, gerginlik başlamıştır. Bu durumda eğer ki ellerimizin yüzeyini toprak ile temas ettirir isek, negatif elektrik yüklerimizi toprak nötrler. Nitekim, topraklama hattı HER TÜRLÜ elektriksel durumlarda kullanılır. Örneğin çıplak ayak ile çimende, toprakta yürümek insanı rahatlatır.
|