Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
sevgili Dermanbeg dostum,
TC Siyasi Partiler Kanunu'nu okursan ve o kanunda bir emir olarak şart koşulan PARTİ TÜZÜĞÜ'nün değiştirilemez maddelerine bir göz atarsan, bir parti kurduğunda NELERE EVET DİYİP ( yani HAKTIR ŞAHİTLİK ETTİM ) deyip neleri YALANLAYACAĞIN ( yani BATILDIR ŞAHİTLİK ETTİM ) açıktır.
Dolayısı ile "Çağrıları açıkça küfre yönelik olan dtp hareketi " demek biraz eksik kalıyor, biraz değil tamamen eksik kalıyor.
1948'de çok partili değil ÇOK CHP li sisteme geçilmiştir ve devam edilmektedir, tüm partilerin, yukarıdaki kanuna uygun olarak hazırladıkları ANA TÜZÜKLERİNİ okursan ne demek istediğimi daha rahat anlayacaksın.
Bu ahval ve şerait altında bu sistemde bir parti kurmak YA TAKİYYE yapmayı YA DA YALAN SÖYLEMEYİ zaruri kılmaktadır, hele ki meclise girerse KİTABA AYKIRI onlarca yalana ve zulme itaati gerektirmektedir ki benim anlayışıma göre HAKKA ŞAHİTLİK ETMEYE ve ONUN BİR KISMINI DAHİ GİZLEMEMEYE ahid vermiş MUHLİS HANİF MÜMİNLER bu günahları işlememelidir.
Hayat hepimiz için kısa süreli bir imtihandır ve bize sorulan sorular içerisinde ne pahasına olursa olsun insanları iman ettirmemiz ya da yaşadığımız toplumu felaha ulaştırmamız ( ne pahasına olursa olsun ) bulunmamaktadır, oysa İMTİHANIN ASIL SORULARINDAN BİRİNİN nerede ve nezamanda olursak olalım HAKKI BEYAN ETMEK ve KİTABI KETMETMEDEN ORTAYA KOYMAK olduğu açıktır.
her yaptığımız, yapmamız gerekirken yapmadığımız, her söylediğimiz, söylememiz gerekirken söylemediğimiz yazılmaktadır ve şahitliklerimiz, kendi kitabımız bununla oluşmaktadır. HANİF olmak zor ve meşakkatlidir, batıllara batmış zulümlere batmış, şirklere batmış ( sağdan ve soldan ) toplumun önüne çıkıp BEN SİZDEN VE ZALİM DÜZENLERİNİZDEN KOPUP AYRILDIM diyebilmeyi gerektirir. ve sonra da dosdoğru bir şekilde yani MUHLİS bir MÜMİN olmayı gerektirir ve bunun mutlaka bedelleri vardır olacaktır. İşte bu nedenle BU DAR YOLDUR, DAR KAPIDIR, İNSANLARIN ÇOĞUNLUĞUNUN GİT(E)MEDİĞİ BİR YOLDUR.
demem odur ki güzel dostum, şeytanın MUTLAK İKTİDAR üflemesi bizi yoldan çıkarmasın, sözümüzü söyleyelim, hakkı gizlemeden ortaya koyalım, bunun için en yakınımızdan başlayalım, mahalledeki gençleri toplayıp evlerimizi kıble ( kimlik ) kılalım İSLAMI anlatalım, forumlarda, iş yerinde, sokakta, akraba dost meclislerinde öğrenelim öğretelim yaşayalım, yani DİNİ HAYATIMIZA HAKİM KILALIM ve ARINMIŞLIĞA ULAŞALIM. ve bu uğurda başımıza geleceklere sabredelim, Allah'ımızın dilemesi, izni ve yardımı ile.
Güzel bir söz, kökleri yerde sabit, dalları gökte güzel bir ağaç gibidir, Rabbinin izni ile her mevsim meyvesini verir, Allah insanlar için böyle örnekler verir.
selam ve muhabbetle.
__________________ yalnız Allah'a teslim ol ve şahitliği dosdoğru yap...
|