Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
arkadaşlar Kuran genelinde Kısas vardır bir olayda kısas insanın Özel Hakkıdır ve kimse tarafından engellenemez
Tecavüz olayındada edilen kişinin kısas hakkı vardır
Bakara /178. Ey iman edenler! Öldürülenler hakkında size kısas farz kılındı. Hüre hür, köleye köle, kadına kadın (öldürülür). Ancak her kimin cezası, kardeşi (öldürülenin velisi) tarafından bir miktar bağışlanırsa artık (taraflar) hakkaniyete uymalı ve (öldüren) ona (gereken diyeti) güzellikle ödemelidir. Bu söylenenler, Rabbinizden bir hafifletme ve rahmettir. Her kim bundan sonra haddi aşarsa muhakkak onun için elem verici bir azap vardır.
Öldürülenler derken sadece maddi değil manevi ölümü de anlıyorum sadece bu ayeti vermekle yetinirken
Nasıl olacak peki bu kısas
Bir kadın nasıl yapacak bunu diye soran olursa Bugünün şartlarını değilik araçlar var bu iş için Lütfen Bu ayıp günah demeyin tecavüzcü ayıp günah dememişti
Ayrıca Bana hocam demişti ki Şimdi Tecavüz edilen tecavüz edemez çünkü bu meşru bir iş değildir
bende sordum Hocam peki dediğinize göre dinimizde adam öldürme meşru mu ?
Bakara /178. Ey iman edenler! Öldürülenler hakkında size kısas farz kılındı. Hüre hür, köleye köle, kadına kadın (öldürülür). Ancak her kimin cezası, kardeşi (öldürülenin velisi) tarafından bir miktar bağışlanırsa artık (taraflar) hakkaniyete uymalı ve (öldüren) ona (gereken diyeti) güzellikle ödemelidir. Bu söylenenler, Rabbinizden bir hafifletme ve rahmettir. Her kim bundan sonra haddi aşarsa muhakkak onun için elem verici bir azap vardır.
|