Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
biz manisadan 6-7 izmir ve malatyadan 4-5 arkadaşla konyadaki kardeşlerimizi bayramın 1 . günü ziyarete gitmeyi planlıyoruz inşaallah...antalyadanda bazı arkadaşlarımız gelecekler...genelde bir tanışma ve dertleşme üzerine olacak...4. gününe kadar ordayız nasipse....ancak kalacak yer sorunu var, galiba otel gibi bir yer bulacağız...sizlerde isterseniz buyrun gelin...
Katılma Tarihi: 31 temmuz 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 201
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
selam
şuan konyada kurbanda(yakınlaşmada)bir proğram görüşmemiz var netleşince detayları bildirecem inş
__________________ ALLAH'IN EVRENSEL HAK DİNİ = Aklı doğru modda kullanarak yaratıcının bizde yarattığı yaratma yetisini işleterek yapımızdakileri sistematize edip ,kendimizle ve doğayla uyumlu bir yaşam sürmektir
dermanbeg'in haklı olduğu noktalar var. daha önceki bilgilendirmesine göre Kuran'ı uygulayanlar arasında var olmaya çalışıyor ve bu uygulamalardaki zorlukları biliyor.
önce SAMİMİ uygulayıcıları bulmak lazım, diyor. bir yere kadar haklı da.
Ancak bu platform ZATEN bu SAMİMİ UYGULAYICILARI içeriyor. Bunların da bir araya gelip, görüş ve fikirlerini, TECRÜBELERİNİ yüz yüze münzara atmesi, yurtlarına döndüklerinde ORTAK karar ile UYGULAMAYa devam etmeleri ve arkalarında BİRLİK gücünü de hissetmeleri, gerektiğinde BÜYÜK BİRLİKTEN yardım almayı. Zorluklar karşısında HEP BİRDEN ELELE VEREBİLMEYİ yaşabilmek için önemli bir fırsat.
Benim somut önerime gelince,
bu buluşmaya kadar herkes KENDİ SOKAĞINDA EN YAKIN çevresinden başlayarak ayetleri yaşamaya çalışsın ve çevresindekileri güneş doğmadan, fecr vaktinde toplanmaya davet etsin.
yoksulu yetimi göstmeyi ön plana alsın. Gözleri sakınmaya çalışsınlar yasaklardan. dillerini küfürden arındınsınlar. HAZIR olsunlar büyük buluşmaya.
YEREL TOPLANTILARI FECR vakitne planlamak, SAMİMİYET göstergesi açısından çok önemli bir ÖLÇÜTTÜR. Bizzat denenip, görülmüştür. Pes etmek yok, mücadeleye devam inşallah.
Selam Hayrullah,fecr çağrın ve hassasiyyetin çok güzel.Seni anlamaya çalışıyorum.Tartışmaların sadece sözde kalmasından ziyade ete kemiğe bürünmesini istiyorsun.Bu bakış açına katılıyorum.Sadece şunu gözardı etmemeni rica ediyorum ki,Kurandaki İslamla dışarıdaki çok farklı.Elbette bunun hayata geçirilmesi belli bir düzen dahilinde olmalıdır.
Öte yandan ben kimsenin samimiyyetini test etmiyorum sadece kimi arkadaşların açık beyanlarından hareketle çelişen tutumlara dikkat çekiyorum.Selamlar..
Katılma Tarihi: 11 ocak 2009 Yer: Micronesia Gönderilenler: 474
feridun_45 Yazdı:
selam arkadaşlar..biz manisadan 6-7 izmir ve malatyadan 4-5 arkadaşla konyadaki
kardeşlerimizi bayramın 1 . günü ziyarete gitmeyi planlıyoruz inşaallah...antalyadanda bazı arkadaşlarımız
gelecekler...genelde bir tanışma ve dertleşme üzerine olacak...4. gününe kadar ordayız nasipse....ancak kalacak
yer sorunu var, galiba otel gibi bir yer bulacağız...sizlerde isterseniz buyrun gelin...selametle kalınız
selam Feridun45,
seni Malik bin Nebi kardeşimin güzel sözleri ile gıyabında tanıyorum.
Allahtan dileğim yüzyüze görüşmek.
Konyaya gelişimiz anılan tarihte şuan için zor görünüyor.Ancak kalben orada olacağız.
Lütfen orada ki arkadaşlarla mesajlaşabileceğimiz bir MAİL Grubu oluşturalım.
Konuşulan ve üzerinde anlaşılan konuları tartışalım.
Muhabbetle...
__________________ "Allah dilemedikçe siz bir şey dileyemezsiniz"
Manisalı kardeşlerimiz sağolsunlar bu konularda hep dost özler bir yüreğe sahip bu gibi buluşmalara sürekli ezan okuyan kardeşlerimiz,
Manisalı kardeşlerimize yapmayı planladıkları bu toplantı için teşekkür ederiz, feridun abi ile zeki abinin bir gece ansızın çıkıp antalyaya gelmeleri manisaya gittiğimde tanışma imkanı bulduğum ayhan abimiz alican abimiz, hepsi ayrı ayrı güzellik ayrı ayrı hatırlı kardeşlerimiz, ve bu kardeşlikleri ile de bize örnek oluyorlar, Rabbim bağlılıklarını, beraberliklerini, istikametlerini arttırsın,
Benim kayınpeder zaten konyada :),
ben de mecburen konyadayım :))),
Gıyabında etini yeriz mete abinin de :))
Esen kalasınız,
__________________ bildiklerimizle değil yaptıklarımızla, ellerimizin neleri ile değil hayatlarımızın nasılları ve nedenleri ile,,,
Beni bir yere oturtmaya çalışmayın,çünkü ben bir yerde oturmuyorum, sadece yürüyorum
Katılma Tarihi: 11 ocak 2009 Yer: Micronesia Gönderilenler: 474
selam kardeşim Malik,
İstiyorum ki hayırlı işler yapılsın.UYGULAMAYA geçelim.
Bu bağlamda aşağıdaki tanımı tartışmaya açmak istiyorum:
5253 sayılı Dernekler Kanununun 2. maddesinde derneğin tanımı;
" Dernek: Kazanç paylaşma dışında, kanunlarla yasaklanmamış belirli ve ortak bir amacı
gerçekleştirmek
üzere, en az yedi gerçek veya tüzel kişinin, bilgi ve çalışmalarını sürekli olarak
birleştirmek suretiyle
oluşturdukları tüzel kişiliğe sahip kişi toplulukları" olarak yapılmıştır.
Yok mu 7 tane HANİF aramızda?
__________________ "Allah dilemedikçe siz bir şey dileyemezsiniz"
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma