Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
selamünaleyküm böyle bir organizayon gerçektende mükemmel çok istedim gelmek görmek dinlemek bu bir uyanış bu kuran uyanışı bu uyanış her türlü sapkınlağa baş kaldırma bu uyanış dirileğe ölü ruhlara kuranla şifa vermeye umutsuz kalplere umut olmaya taşlaşmış kalplere hayat olmaya bu bir diriliş kuranla diriliş yüce mevla bu organizasyona emek veren gönül veren tüm konuşmacılardan allah razı olsun
Selam dostlar,bazı işlerimden dolayı katılamadığım ve dün başlayan bu tanışma toplantısının hayırlı olmasını rabbimden niyaz eder,katılan arkadaşlara buradan selamlarımı iletirim. Bizi de en kısa zamanda bilgilendirmeniz temennisiyle cümleten Allaha emanet olun.
__________________ "Bir kavme olan kininiz sizi adaletten ayırmasın.."
Ne yazık ki ben de katılamadım. Toplantının güzel geçmesini dilerim. İnşallah güzel hayırlı haberlerini alırız.
__________________ Asra andolsun ki,iman eden, sâlihât işleyen, hakkı ve sabrı tavsiyeleşenlerin haricindeki tüm insanlar kesinlikle tam bir hüsran içindedir.
Allah'a şükürler olsun.! Bir ilk olmasına rağmen çok yararlı ve faydalı bir toplantıydı.İnşallah bundan sonrakiler çok daha hayırlı olacak. Herşey ve herkes çok güzeldi.Türkiyenin heryerinden insanlar toplanmıştı ve bir birlik olmuştu ayrıca kardeş ülke Azerbaycandan gelen üç arkadaş herkesi çok duygulandırdı ve gücümüze güç kattı, orada olmak ümidimize ümit kattı. Rabbimize hamd olsun.! bu toplantıyı hazırlayan, gelen, gelemeyen, destekleyen herkesten razı olsun. umarım bundan sonrakilerde çok daha büyük sayılara ulaşırız:)
Katılma Tarihi: 18 haziran 2008 Yer: Zambia Gönderilenler: 46
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Gelen ve emeği geçen herkezden Allah razı olsun...İlk olmasının acemiliği ile Eren kardeşin eksikliği bir araya gelince ufak tefek sıkıntılar olmadı değil ama önemli olan bunların hiçbirisi değil.Bence en önemlisi bu kadar güzel insanla aynı havayı solumak...Şimdi elimde Kamer abinin hediye ettiği tesbihle Hanif Müslim abinin yiğitliği ve delikanlılığını, Dost1 Hocamın babacanlığı ve olgunluğunu ,Snobyx kardeşin zekası ve beyfendiliğini ,SugarCadı ablamın yol arkadaşlığı ve muavinliğini ,Azeri kardeşlerimizi içtenliği ve samimiyetini ,Yiğitcan ailesinin temizliği ve saflığını ve daha pekçok güzel hatırayı düşünüyorum.
Aksaklıklar sıkıntılar olmadımı, oldu tabiki.Bu daha ilk tabiki olacak. İnsanlardan ve topluluklardan kusursuzluk bekleyecek son kişiler Haniflerdir. Bundan sonrakiler çok daha güzel geçecektir Rabbimizin izniyle.Kendi adıma söyleyeyim bu güzel insanlarla bir araya gelmek için kaf dağına çıkmaya değer.İlk defa Allaha ortaklar koşmayan bu kadar çok insanı bir arada gördüm.Fevkalade mutlu ve gururluyum. Rabbimizin bize Haniflik yolunu göstermekle ne kadar büyük bir lutufta bulunduğunu bir kere daha anladım.Rabbimize şükürler olsun.
Bu arada görmeyi çok istediğim Eren Erdem ,Metin Mete ,Muhsin Aydın ,Sunday ve eşi ,Hanne ,Alperen ,Radyoman ,LaweMusa ,Cemre kardeşleri malesef göremedim. İnşallah ikinci sefere Rabbimiz nasib eder.Bu arkadaşlar yanlış anlamasın sitem felan etmiyorum. Hakikaten görmeyi tanımayı çok isterdim ,içimde kaldı onun için yazdım.
Eren kardeş cezalısın. Ankarada en az bir gece misafirim olarak cezanı çekmen gerekmekte.
Katılma Tarihi: 20 ekim 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 262
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Sevgili arkadaşlar:
Bizim yüreklere sığmayan güzelliğimiz, dostlarımızın candanlığı, içtenliği ve sıcaklığı inanın Kapadokyanın güzelliğini tuz ile buz etti.
Müthiş bir atmosfer, müthiş keyifli sohbetler, müthiş ağız dolusu kuran konuşuldu. Eminim herkese olumlu kurana ve hayata dair çok şeyler katmıştır. Ben şahsım adına orada o arkadaşlarla olmaktan büyük onur duydum ve müthiş bir haz aldım. Tekrarlarını iple çekiyorum.
Bu arada az evvel Hakkari-Yüksekovadan katılan arkadaşımızdan abla sağ salim vardınızmı telefonu (ki kendileri henüz daha Vanda imişler, evlerine bile varamamışlar) orada olmakla ne kadar haklı bir karar aldığımın göstergelerinden biriydi. Sevgili toslunba ve ailesine muavinlik yapmak benim için ayrı bir keyifti. Sevgili Halil Ağabeyim ile özellikle Ürgüpte konuşmamızı hiç unutamayacağım. Antepli arkadaşlardan ise aldığım keyif tereyağlı baklavayı defalarca katlayacak düzeyde idi. Bütün güzel kardeşlerime yürekten selamlar ve saygılar.
Bu arada Eren Ankara cezan tarafımdan 2 güne çıkarıldı....
Hepiniz Rahmana emanet olasınız...
__________________ benim namazım, bütün ibadetlerim, hayatım ve ölümüm bütün alemlerin rabbi olan ALLAH içindir.
Ben de gelmek isterdim fakat müsait olamadığım için gelemedim...
Bu tür sempozyumlara esasında birçok insanın ihtiyacı var
Bir dahaki sempozyuma umarım gelebilirim
__________________ Ne kadar uzak olsak da çok yakınız, daha yürekten olamazdım, daima kim olduğumuza güveniyorum ve başka hiçbirşey önemli değil... Metallica-Nothing Else Matters
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma