Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Selam,
Kur'an onları kınıyor ama aynı kur'an sen neden incil ve tevrat ile iş görmedin vakti zamanında diye muhammedi kınamıyor,
İyi ve kötü evrenseldir, adalet evrenseldir, ama bunların toplumlarda uygulanışı, bünyelere tesiri farklıdır, incil, tevrat, kur'an mesajlarının iyi ve kötüye dair olan kısımları evrensel insan gibi evrenseldir, ama toplumsal uygulamaları, hukuksal düzenlemeler vs, kendi dönem ve zamanları ile kısıtlıdır,
Gerçeği bulmaktan kastın nedir, kur'anda seni bağlayan kısımlar nereleridir, kitabı ayakta tutmak nedir,
Kitabı ayakta tutmak, zina edene 100 celde vurmak mı, zıhar etmeyen toplumlara zıhar edenin cezasından basetmek mi, yoksa adaleti toplumda uygulama sahası yaratmak mı, gerçeği bulmak, kur'an kıssalarından haberdar olmak mı, yoksa evrendeki sistemi, işleyişi görmek ve doğru konumu almak mı, kur'an'ın bağlayıcı olması nedir,
hayatta seni bağlamayan ama kur'anla bağlandığın ne var abi ??
Jargonlardan kurtulmamız gerekiyor abi,
Akıp giden hayatı kavramlar, nüsuklar, jargonlar ile dondurmamalıyız,
Kelimelere göre konum almaktansa, yaşananlara göre kelimeler oluşturmak daha makul olsa gerek,
Kur'an, İnciş ve Tevrat, geçmişe dair gözlemlerdir,
Bu kitaplar muhattaplarını kendilerine bağlamaz, kendilerine döndürmez, içlerinde bulundukları hayata yönlendirirler,
Hırsızlık yapmayın diyen bir filozofun sözünü,
Hırsızlık yapmayın diyen bir elçinin sözünden,
Daha mı değerli buluyorsun ?
Araçlar değiştikçe el-kitaptan indirilenler de değişir,
Muhammed incilin ve tevratın modern yorumunu yapmadı,
El-kitabın döneminde dediklerini tercüme ediyordu,
İnsanlar kendi aralarında seslerin toplu haline anlamlar verdiler ve iletişimi işitsel kıldılar,
Sesler harf sözler kelimeler oldu ve duygu ve düşüncelerini bu sembollerle ifade ettiler,
Elçiler seslerin ve sözlerin ardında duran mimikleri okuyup sistemin ana yasası ile iletişim kurabilenlerdir,
Daha önce dediğim gibi mimikleri bilen sözleri de bilir, sözlere göre mimik oluşturamazsınız,
Bu gün öyle bir peygamber gelse, bu sözü kur'ancılar(ehli kitap) ile muhattap kılacağından emin olabilirsin abi,
Muhammed'in dilinde incil ve tevrat ne kadar varsa, Gelen resulün dilinde de kur'an o kadar olucaktır, ama dili muhammedin dilini tekrar etmicek, taklit etmicek, el-kitab bu güne ne diyorsa onu dicektir,
Kitabın anlatımını teknik olarak ele almak bizlerin işi,
Esen kal
__________________ bildiklerimizle değil yaptıklarımızla, ellerimizin neleri ile değil hayatlarımızın nasılları ve nedenleri ile,,,
Beni bir yere oturtmaya çalışmayın,çünkü ben bir yerde oturmuyorum, sadece yürüyorum
|