Bir Ben Vardır Bende Severim ben seni candan içeri Yolum vardır bu erkândan içeri.
Beni bende demen bende değilim Bir ben vardır bende benden içeri.
Nereye bakar isem dopdolusun Seni nere koyam benden içeri.
O bir dilberdürür yoktur nisâni Nisan olur mu nisandan içeri.
Beni sorma bana bende değilim Sûretim hoş yürür don'dan içeri.
Beni benden alana ermez elim Kadem kimbasa sultandan içeri.
Tecelliden nâsib erdi kimine Kiminin maksudu bundan içeri.
Kime dîdar gününden sûle deyse Onun sû'lesi var günden içeri.
Senin aşkın beni benden aliptir Ne sirin dert bu dermandan içeri.
Seriat, tarikat yoldur varana Hakikat mârifet andan içeri..
Süleyman kuş dilin bilir dediler Süleyman var Süleyman'dan içeri..
Unuttum din diyânet kaldı benden Bu ne mezhepdürür dinden içeri..
Dinin terkedenin küfürdür işi Bu ne küfürdür îmandan içeri..
Geçer iken Yunus sas oldu dosta Ki kaldi kapida andan içeri.... Yunus Emre
Abi ben henüz "Ben" tanımlayabilmiş değilim,
İnsanı tanımak adına, alet yapan hayvan, düşünen hayvan, baş kaldıran hayvan gibi isimler kullanmışlar ama ben hayvanlarda bu özelliklerin hepsini görüyorum,
Ali aksoy abi ile konuşurken ticaret diyordu, ben de farklı olarak giyinme diyorum, ama hem ticaret hem de giyinme biri açlık, öteki korunma güdüleri,
Kısaca basbaya hayvan olduğumuzu düşünüyorum bazı yönleri ile çok bazı yönleri ile az gelişmiş hayvanlar,
ama bu gene beni tanıtmıyor, dün çok değerli bir abimizle konuşuyorduk, "ben nerdeyim" diye soruyordu, ulaşabildiğim tek cevap "beden içerisinde" idi, bedenlere hapsolmuş "?" olarak biliyorum kendimi,bedenim içindeki ben kimim, ve hangi yasa ile işliyorum,
Bedenimin ham maddesi ile
"?" hammaddesi aynı mıdır henüz çözemedim,
Hiç bir şey yok olmuyorsa, yok diye bir şey yok ise,yoktan var olmak ve yokta var etmek nasıl olabilir ki ancak yokluğun var olduğu bir yer olur( böye bir yeri öğrendiğimde beynimden vurulmuştum boşluğun kendisi ve yasası ile ilgili yaptığı açıklama için cin13 kardeş'e tekrar teşekkürler.) ki oda hem var hem yok hem zahir hem gayb olanı anlatır ve herşey bir dönüşüm içerisindeyse, ben ancak yokluktaki var'ın üflemesi olurum,peki O'nun kendi yasası ne, şu anda bildiğim tek yasası var o da yaratması, Yaratıcının tek yasasını biliyorum O da yaratmak,
Ama ben "O", "O" da ben olamam,
Bu durumu ancak insanın yemek yemeden gaz çıkartmasına veya geğirmesine benzetiyorum, ( lütfen gülme ancak bu geliyor aklıma :)
Gaz insan değil, insandan bağımsız da değil,
Şahsım adına Muhammed'in "O" dediğini evreni doğuran boşluk olarak bakıyorum, yani yasaları ile beraber boşluğun kendisi,
Yaratıcının tasarım, plan, muhakeme, mukayese yaptığını düşünmüyorum, yoksa yaratıcı da algılar üzerinden mi yargılara varır ya da "zeka", ben O'nun bir yasa olduğunu düşnüyorum abi, ama O yasa ne onu da bilmiyorum :), bilmediğim o kadar çok şey var ki, önümde olandan geriye veya ileriye gittikçe küçülüyorum, önümde duranı anca kekeleyerek anlayabiliyorum,
Tek bir noktanın mükemmeliğinin açılımı olarak bakıyorum evrene, tıpkı bir uranyum çekirdeği gibi,
Ama evrenin işleyişindeki temel yasayı henüz "adalet" olarak isimlendirebilmiş durumdayım, herkesin sebep olduğu işin neticesini görmesi, herbir ögenin kendi yasası bir bir başka ögeye yasa oluşturması,
Boşluğun yasası enerji dalgalanmaları ile sanal parçacıklar oluşturmaksa, bu sanal parçacıklar, zincirler neticesinde evreni oluşturmakla yasalanmışsa, bu şekilde bir dönüşümün neticesiyiz diye düşünüyorum,
Doğum doğal bir sonuç, ölüm doğal bir sonuç, cinsiyet doğal bir ayrışma, doğal farklılık, mülkiyet doğal bir dürtünün yansıması,
Göz görmüyor, kulak duymuyor, el oynamıyor, beyin düşünmüyor, aslında her biri kendi içindeki bir yasayı işletiyor,
İbrahimim abimiz soruyordu beyin nakli gerçekleşse, benlik kendini nakledildiği vücutta mı hisseder di gene,
O zaman neyiz biz abi,
Sadece bir "his" mi sadece bir "algı" mı düşünüyorum o halde varım, hiç bir algı olmazsa insan nasıl düşünebilir ve hayal edebilir ki, algılara kapalı bir ortamda bir birey yetişse var olduğunu bilir mi ??
Algıları olmayan var olduğunu nasıl bilir,
Koklamayan, duymayan, görmeyen, dokunmasına imkan tanınmayan varlık, al abi bunları benden ve senden o zaman kalan ne olur, işte biz o olmalıyız ama o ne?
Ben neyim bilmiyorum, ben başlangıçta neyden dönüşerek bu hali aldıysam işte oyum ama o ne, O'nun üflediği, insanın yasası nedir abi, canlılık nedir abi, fikizsel canlılık değil şuur, bilinç,,,
Tek bir nokta ama öyle açılıyor ki muazzam bir evren ve varlıklar, kim bilir o noktanın yasasını ve rengini bulursak kendi rengimizi de buluruz,
Veyselle bitireyim abi :)
Yıllarca aradım kendi kendimi Hiçbir türlü bulamadım ben beni Hayal mıyım ürüya mı bilinmez Hiçbir türlü bulamadım ben beni
İnsan mıyım mahluk muyum ot muyum Ekilir biçilir bir nebat mıyım Yoksa görünüşte bir sıfat mıyım Hiçbir türlü bulamadım ben beni
Leyla mıyım Mecnun muyum çöl müyüm Arı mıyım çiçek miyim bal mıyım Köle miyim bir güzele kul muyum Hiçbir türlü bulamadım ben beni
Varlığım yokluğum bir Veysel adım Gök kubbede kalacaktır ses kadim Elli üç yıl kendi kendim aradım Hiçbir türlü bulamadım ben beni
Aşık Veysel
http://www.youtube.com/watch?v=ikWy3Nhn3cs
(Lütfen dinle abi küçük bir hediye olarka kabul buyur.)
(Bunlar sadece düşünüşlerim ve sorularım, belki umuma asmakla hata ediyorum ama sesli düşünmekten öte değildir bir iddia taşımamaktadır.)
Esen kalasın abi,
Beni konuşturma abi :), daha çok seni dinlemek istiyorum müsadenle:)
Sevgi/Saygı/Muhabbetlerimle |