Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Allahın Halifi yada Halifesi yoktur. Yukarıda zikretmiş olduğun ayetleri "devamı" olarak anlıyorum.
Buradan da Ademin "ilk insan" olmadığı ortaya çıkıyor.
Keza Davudu da kendisinden önce gelenlerin Halifesi olarak algılamak gerekir.
İnsanın bir "kan dökücü" olduğunu Ademden öncekiler "meleklere" gösterdi.
Maalesef Ademoğlu hala Adem mertebesine ulaşabilmiş değil.
Saygılar...
not:AD her ne kadar ilk anlamını pekiştirsede, ÖNCÜ anlamını da Önüne geldiği cümleye katar. AD-EM= EMlerin öncüsü gibi... AD toplumu yada AD-Lantis? AD-En Cenneti/Eden...v.s.
__________________ Haşr -10
"Rabbimiz, bizi ve bizden önce inanmış olan kardeşlerimizi bağışla; kalbimizi inananlara karşı kin beslemekten koru.
Rabbimiz, sen şefkatlisin, Rahimsin,"
insanin belirtilmekte ki.. dogal olan ile verilen secme hakki ki secde edip etmeme konusunda secim yapmistir.Yani dogamiz geregi hep secdedeyiz ama secme hakkimizi kullanip secde etmiyoruz.Basimiza acacagi dertleri sorunlari belirtilmesineragmen bir secme ile islevimizi gidisatimizi degistirdik.Bu cogu insanda tekrar edip durur.Dengemizin bozulmasi ayagimizin kaymasi secme ile, yorungesinden cikacagi ,kan akacagi ve sorun cikacagi bellidir.Hava,soguk iken ve isininca verecegi tepkiden (yukselme veya genlesme ) haberdar programli oldugu gibi.
Cennette ,Cehennemde İNSANın elleri ile yaptıklarıdır.
İnsanoğlunun GÖREVİ Dünyada Cenneti kurmaktır.
Bunu başarabilmesi için her türlü imkan İnsana verilmiştir.
Ancak insan Dünyayı kendi elleri ile Cehenneme çevirmekte ısrar etmektedir.
İnsanlar cennetin en güzel köşklerini kendilerine,
başkalarına nedense hep cehennemi layık görmekte?
Dünyada cenneti oluşturmak için ise çaba göstermezler.
Birçok imkan sahibi Afrikada ki açları öne sürer ve "Tanrının adaletsizliği"nden dem vurur ama
asla ellerindeki imkanlardan onlara vermeyi akıllarının ucundan dahi
geçirmezler.
Yasin Suresinde sözü edilen kavimde öyle diyordu... Allahın dilese Rızık vereceği ama ?vermediği?insanları bizmi doyuracağız?Siz çıldırmış olmalısınız mealinde bir kadim yanılgı...
Nedense "Dünyanın düzeni böyle"diye bir garib mazaret vardır.
O "düzene"yataklık ettiğini kimse itiraf etmek istemez.
Oysa SALATI İKAME ETMEK ve ZEKAT ile arınmakla Cenneti kurmak
mümkündür.Özetle "emri bil maruf nehyi anil münker" ifadesi herşeyi
anlatmaktadır. İnsanca yaşamak ve yaşatmak olarak kısaca ifade etmekte mümkündür.
Çünkü salat insan gibi yaşamaktır.Zekat ise maddi ve manevi kirlerden
arınmaktır.Günlük ihtiyacından fazlasını,arta kalanını bir ihtiyaç
sahibine vermekle tüm insanlar yeterde artar imkanlar.
Zulum ve zalimle omuz omuza mücadele etmek Kötülüğe karşı ve iyiliği yaymakla Dünyada cenneti kurmak mümkündür.
Ama insanda ki Hırs ve Bencillik buna engeldir. İnsan hep daha çok olsun ve yarın ne olacak? korku ve endişesi ile CEHENNEMİ yaratmaktadır.
KORKU,ENDİŞE ve REKABET İblisin,dolaysı ile kapitalizmin en iyi silahlarıdır.
İnsanoğlu,hayatı öteleyerek ve ANI ıskalayarak Cehennem hayatını bizzat yaşamaktadır.
Stres,rekabet ve koşuşturma ile bir ömrü geçirmek.... Para biriktirmek için Sağlığından olmak ve daha sonra tüm servetini
kaybettiği sağlığını geri kazanmak için harcamaktan daha Ahmakca bir
eylem olabilir mi?
İşte bu hırs ve bencillik nedeni ile milyarlarca insan cehennem hayatı içindedir.
Oysa ne güzel söylemiş usta şairimiz:"Yar yanağından gayrı herşeyin ortak olduğu bir dünya"...işte Cennet budur.
Saygı ile...
__________________ Haşr -10
"Rabbimiz, bizi ve bizden önce inanmış olan kardeşlerimizi bağışla; kalbimizi inananlara karşı kin beslemekten koru.
Rabbimiz, sen şefkatlisin, Rahimsin,"
Katılma Tarihi: 01 haziran 2010 Gönderilenler: 197
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Rabbin yeryüzüne halife olarak atadığı ilk bilinçli varlık Adem ve bizler onun soyu isek, bizler yeryüzüne Rabbin atadığı halifeleriz, adımız rabbin Halifeleri olmazda ne olur? Kimliğimizi unuttuk mu? Dünyaya ne için gönderildiğimizi unuttuk mu? Rabbe verdiğimiz sözü unuttuk mu? Kimliğimiz ademoğulları, yeryüzünün halifesi Dünyaya barışı egemen kılmak için, şirk koşmadan tek yaradanı bulabilmek için, İbrahimler, hanifler olabilmek için geldik. Bir ve tek olan Rabbime benim sözüm budur. Siz ne için geldiniz yeryüzüne? Dünyayı cennet yapmak için mi? İyilerden misiniz? Dünyayı cehennem yapmak için mi? Kötülerden misiniz? Suya sabuna dokunmadan ölmek için mi? Etkisiz elemanlardan mısınız? Çoğumuz dünyadayken cenneti yaşamak isteriz. Neden yapamayalım. Allah iyilerle beraber değil mi? Dünya cennet olamaz diyen arkadaşlardan neden sorusuna yanıt vermelerini de isterim. Yapamaz mıyız? Kötülere boyun mu eğeceğiz? Ebu zer gibi olalım deyimi sözde mi kalıyor? Sadece lafta mı kalıyor düşüncelerimiz? İnfak deyip vermiyor muyuz kardeşimize? Salat deyip dururken komşumuzun aç olup olmadığını sormuyor muyuz? Savm deyip duruken lokmanın muhtaçları bitmeden iftar sofrasına mı oturuyoruz? Ben barış dolu, herkesin eşit olduğu ve insanların kardeş olduğu bir yurt düşlüyorum ve yapabilirim. Elimden geleni yaparak. Bu uğurda yaşamak ve bu uğurda ölmek için geldim dünyaya. Ya siz? Bizlerden misiniz?
__________________ Ancak bir cehennem öğretebilir insana
Kırık ayaklarla cennete girilemeyeceğini...
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma