Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Biri bana cennet için el uzatacaksa alsın başına çalsın,
Biri bana Allah rızası için selam verecekse toz olsun gözümün önünden,
Bana ben olduğum için ve kendisi ben olabilmiş adam yeter.
Kısaca bir maske takarsın suratına ve içinden değil dışından gelen bir zorunluluk olarak hissedersin iyiliği, içinden bir şey gelmez, borcunu da var olmana bağlar derdini de cennetle çözersin, cenneti olmadan ahlakı olmayacak adamlar taifes işte bu taife, özünden bir şey gelmez çünkü özün kalmamıştır, zira hep elbiseleri kopyalamışsındır tapındığın kitaptan,
Ben tapmam, taptırman, iyilik borcum değildir,
Hala anlamıyorsun değil mi,
mesele listede olanları yapmak değil mesele listeden yapmak,
Ey zübeyr "tanrılar" asla doymaz, kana doymaz, kurbana doymaz, zaman doymaz, "kullar" da asla pes etmez,
Ne "tanrın" olsun ne de "kul" ol,
Bir "O"'n olsun bir de adam ol yeter,
Benden bu kadar,
Selametle
__________________ bildiklerimizle değil yaptıklarımızla, ellerimizin neleri ile değil hayatlarımızın nasılları ve nedenleri ile,,,
Beni bir yere oturtmaya çalışmayın,çünkü ben bir yerde oturmuyorum, sadece yürüyorum
Katılma Tarihi: 30 mart 2008 Yer: Uganda Gönderilenler: 126
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
sn malik tabi buldun hevanı tatmin edecek yer tabiki akşam edecen,kardeşim sen beni anlamadan sazan gibi daldın konunun içine ben sana diyorumki ben rahatım kalbimde sorun yok sen halen niye böyle diyo diye sazanlaşıyon,(ben diyom çanakkale boğazı sen diyon yandı .......ağzı)
sen hacı oruçlar intahar etmesin diye üstüne düşeni yaptığını sanıyorsun ama sadece sanıyorsun arka planda yapmadığın için şimdi ona vefa borcu ödemeye çalışıyon ama biliyonki iş işten geçti hacı oruç kaybetti sende kaybettin ama sen yaşadığın için önüne çıkacak başka fırsatları değerlendirebilirsin ama oda işine gelirmi göreceğiz...
neyse yarası olan gocunur,
birde kırk mesaj olmadan başlık açamıyom seni biraz kullanmış gibi oluyorum afola:))
__________________ koymuş postasını,GÖRMÜŞ RESTİNİ!!! he canım sen getir üstünü!!!
Behr bı deva kuçka heram nabe!!!
hılas!!!
İnsanlığı bilmiş ve yaşamış olan hiç bir millete Allah
tarafından elçi gönderilmemiştir.
Öldürmeyene,öldürme...çalmayana çalma..hak yemeyene hak
yeme.. demedi yüce Allah hiç bir sözünde..
Öldürenlere öldürme dedi,çalana çalma dedi,hak yiyene hak
yeme dedi..Bu vahiylerin tamamı insanlığını yaşamış
olanlara hitap etmemiştir..hitap hep insanlıktan çıkmış
olanlaradır..
hacı oruç neden öldü?
hacı oruç Yaratıcının emirlerine kulak asmayan ve
yaratıcının muhatap aldığı toplum tarafından
öldürüldü,Allah tarafından değil..
hele sorumluluklarını bilenler tarafından hiç
değil..onlar kurtaran adamlar... lakin kurtaran adamların
ne sayıları nede emekleri o adama ulaşmadı ama
öldürenlerin, çalanların, hak yiyenlerin elleri ulaştı ve
yakaladı..
bir yarış söz konusu elbet..ve değerli Malikede
katılıyorum bu arada..sözleri yabana atılacak gibi değil
ve çok anlamlı..
Borçlu olduğun için tapınırsın,
Borçlu olduğun için iyilik yaparsın,
Biri bana cennet için el uzatacaksa alsın başına çalsın,
Biri bana Allah rızası için selam verecekse toz olsun
gözümün önünden,
Borçlular Allahın seslendiği kimselerdir,oysa borçsuzlar
Allahın hakkında hayır konuştuğu kimselerdir ve onlardır
borç verenler..
sn prangasız hacı orucun öldürenleri tek tek sıralamışsın,sen kendini bu listenin dışında tutuyorsan demekki üstüne düşeni yapmışsın ve rahatsın.
görevlerimizi yerine getirip getirmediğimizin hesabını kimse kimseden soramaz,kimsenin buna hakkı yok kişileri vicdanları ve yaratıcıları ile başbaşa bırakmak gerekli.
intahar eden kişi nasıl bir sıkıntı yaşamış tam olarak bilemeyiz,ama az çok aynı sıkıntıları ve benzererini yaşayan bir sürü insan var ve şuan yazı yazarken bile dünyanın her hangi bir yerinde birilerininde intahar ettiğini düşünüyorum,ama bu intahar çözümmü hacı oruç biranlık gaflet sonucu arkasında 4 yetim ve bir dul kadın bırakmıştır ve kendi ahiretinide yakmıştır,neymiş efendim insanlık bitmiş ben didindim durdum elimden geleni yaptım evlatlarım için sonuna kadar uğraştımmı diyecek böyle bir savunma ilemi çıkıcak rabbinin karşsına,bu savunma onu kurtarmaya yetecekmi,siz onu bu hale getirenleri gündeme alıyorsunuz,ben ise onları muhattap bile almıyorum çünkü ben inanıyorumki hacı oruçların ölümlerine vesile olup onu o yönde tetikleyenlerin kısa bir dünya hayatı sonrası ebedi bir azapla taçlandırılacaklarını kesin olarak biliyor ve inanıyorum.
hacı oruç mazereti ne olursa olsun çözümü bu şekilde bulmaya çalışmayacaktı seli geri çeviremeyecekti ama sele karşı daha da sabırlı olucaktı,kuru hurma ağacını silkeleyecekti,taze yemiş düşene kadar,şimdi hacı orucun çocukları açlıktan öldümü bakın yine rızıklanıyorlar az yada çok ama babasız kalmaktansa hep kuru ekmek yemeği arzuladıklarını çok iyi biliyorum,her şeyi bırakıp gitmek çok kolay ama kalıp mücadele etmek çok zordu,hacı oruç biranlık gafletten dolayı kolay olanı yapmıştır,kendini asmak çok kolay değil ama bu dönemde kazanmak hemde kötülere karşı kazanmaktan kolay olduğunu oda biliyordu ve kolayını seçti...
başka bu tür intaharlar olmadğı sürece bu toplum en fazla 15 gün daha bu konuyu konuşur sonra hayat kaldığı yerden devam eder taki yeni bir hacı intahar edene kadar...
herkes çok rahat olsun elbetteki bu rahatlık sorumsuZ davranma rahatlıĞI olmamalı elimizden geleni yapacağız ve bilmeliyizki görevlerini yerine getirmeyenler timsah göz yaşları dökenlerin CEZASIZ kalmayacaklarını bilmek gerekli diye düşünüyorum...
__________________ koymuş postasını,GÖRMÜŞ RESTİNİ!!! he canım sen getir üstünü!!!
hılas!!!
Katılma Tarihi: 13 ocak 2010 Yer: Turkiye Gönderilenler: 288
selamlar..
kısaca şunumu demek gerekir...!
şeytan onlara allah bu ağacı sırf siz melek yada ebedi kalanlardan olursunuz diye yasakladı. ve ben size öğüt verenelerdenim..diyerek onları kandırdı.. ve onların ayağını kaydırdı.
sözün özü bu. o intaharcının şeytanı ona bunu dedi. oda yaptı. ayağını kaydırdı. amaç ve çarelerin bittiğini sanarak kısa yoldan kurtuluşu seçti.
allahdan size kötülük gelmez size gelen nüsibet kendi nevsinizin size yaptığıdır.
hanginiz dağa sabırlı ve takvalı olacak diye allah aranızda doğumu ve ölümü yarattı. sabredenleri müjdele.
belki dünya meşakketinden kurtulup. allahın sözlerini okusaydı. bir ecel anı ile karşılaşmazdı..
__________________ ben yanlız kendimi kurana adadım.
hacı oruçun ahiretini yaktığı konusunda size
katılmıyorum.
Sevgili Takva,
Allah bizlerin bizlere ettikleri hakkında hangimiz daha
sabırlı olacak diye sınamaz,Allah direkt kendi sınar..
genelin içinde bulunduğu hal Allahın değil insanın
eseridir ve Allah rızkı bolca verir lakin paylaşımı
yapmayan insandır.İnsanın insana ettiğini, Allaha fatura
etmek yanlıştır.
Fatura eğer yaratıcıya çıkarılırsa,yaşadığınız
sıkıntıları imtihan olarak görmeye başlarsınız ve buna
güç yetiremeyen kişiyi de imtihanı başaramadı diyerek
haşa cehenneme yollayabilirsiniz..
hacı oruç,insanın insana ettiğine dayanamadı..Allah
kullarına böyle davranmaz..Allah insan oldum diyenleri
Allahça sınar..yoksulluğu genel imtihan aracı olarak
düşünmek yanlış..evet o da bir imtihan aracıdır lakin her
bireye değil..
ve son olarak..intihar etmek kolaydır denmiş..intihar
etmek helede arkada eş çocuk bırakmak asla kolay olan
değildir,intihar etmek çok zordur,cahile laf anlatmaktan
binler kere zordur ama bir süreçtir...insanların
insanlığından sisteminden tamamen ümit kesenler geride
can saydıklarından kimseleri bırakmamaktadırlar,onlar bu
düşünceleriyle merhametli olduklarını hesap ederler..hacı
oruç o kadar bunalmamıştı,bunalsaydı iş sadece kendisiyle
bitmezdi..o geride kalanlar için umutsuz olmadı..Allaha
havale etti ve geçti gitti..onun da bizimde hesabımızı
Allah çabucak görecektir..
Onun ölümüne sebep olanları sıralarken kendimi liste
dışında yada içinde tutmadım..Allahta biliyor ben kendimi
hala insanların zulmünden kurtaramadım yalnız bir
güruhtan kurtarabildim..din,kutsal satıcılarından ve
onların bağlarından..yada kurtardığımı sanıyorum o
kadar..selam ile
Katılma Tarihi: 13 ocak 2010 Yer: Turkiye Gönderilenler: 288
selamlar ..
sayın prangasiz..
şu yazıyı bir dağa oku..
allahdan size kötülük gelmez size gelen nüsibet kendi nevsinizin size yaptığıdır.
hanginiz dağa sabırlı ve takvalı olacak diye allah aranızda doğumu ve ölümü yarattı. sabredenleri müjdele..
senin yazdığın..
Allah bizlerin bizlere ettikleri hakkında hangimiz daha sabırlı olacak diye sınamaz,Allah direkt kendi sınar
bunu yazıyorsun ondan sonrada.. bunu yazıyorsun..
genelin içinde bulunduğu hal Allahın değil insanın eseridir ve Allah rızkı bolca verir lakin paylaşımı yapmayan insandır.İnsanın insana ettiğini, Allaha fatura etmek yanlıştır...
PEKİ DİREK KENDİ SINAR . DEMİŞSİN..
SONRADA. BUNU YAZMIŞSIN.
Fatura eğer yaratıcıya çıkarılırsa,yaşadığınız sıkıntıları imtihan olarak görmeye başlarsınız ve buna güç yetiremeyen kişiyi de imtihanı başaramadı diyerek haşa cehenneme yollayabilirsiniz..
ben pek bir şey anlamadım.?
__________________ ben yanlız kendimi kurana adadım.
Arabistana bakalım,Allah arabistanı ve arapları çok
sevdiği için mi refah seviyeleri yüksek?
amerika..Allah amerikayı çok sevdiği için mi bugün
milletin başına dert?
filistin..Allah filistini imtihan ettiği için mi bu
haldeler?
israil..Allah israili çok sevdiği için mi var?
Sevgili Takva,bunlara yanlış yanıt verildiğinde bil ki
Allah yok,allahlar var..
4 sorunun cevabı da hayır..
bu ayrım ve kavramlar sadece bizim için geçerli,Allahın
böyle bir ayrımı yok,yani kahrolsun israil diye can hıraş
bağırırken Haşa Allahı gaza getiremeyiz..
Allah emperyalist değildir..
Allah arap değildir..
Allah siyonist değildir..
Allah kafatasçı faşist değildir..
Allah obamacı,maocu,el kaideci,sağcı solcu...değildir.Bu
liste uzar gider..
Afrika da açlıktan ölen açlık çekenler,riyazet halinde
değillerdir,şunun bunun dağlarında cihad ettiğini
sananlarda mücahit değildir..ne kadar Allahu akbar diye
bağırırsa bağırsınlar işlemez..
Allah bir kavmin bir grubun değildir..
herkes Allahını üretmiş kendince,oysa Allah bir
tane..selam ile
Katılma Tarihi: 01 haziran 2010 Gönderilenler: 197
Size aynen katılıyorum sayın Prangasız Amacım Hacı Oruç un intiharı ile kendi canını almasının konu edilmesi değil onu bu noktaya getiren olaylar ve birey olarak ne yapabilirizdir. Evet Hacı Oruç intihar etmiştir. Umarım da rahmetle karşılanacaktır. Çünkü Allah sadece şirk koşulmasını affetmez. Gerisini dilediği gibi affeder. Adaletli rızk paylaşımının olduğu, sosyal ve eşitlikçi, dünyadaki her yoksula her zorda kalana her aç olana kapılarını açan millet ve devlet olabilmektir dileğim. Selamlar
__________________ Ancak bir cehennem öğretebilir insana
Kırık ayaklarla cennete girilemeyeceğini...
prangasız yazdı,
Merhaba Zübeyr,
hacı oruçun ahiretini yaktığı konusunda size
katılmıyorum.
merhaba,
siz bana katılasınız diye bir kaygım yok sn prangasız,mesala bugünkü hükmetin bu olayla ne kadar ilgisi var ne kadar suçlu,suçlu ise oy verenler ne kadar suçlu yada bu rejimin yıkılmaması için sandık başlarına gidip her hangi bir partiye oy verenler ne kadar suçlu ve sen bu suçluların neresindesin?
selamlar...
hılas!!!
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma