Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
japonlar gibi hem düzgün yaşadığı görülen hemde ateist oldukları söylenen toplumların, dikkat edilirse inanmadıkları tanrı düşüncesi zaten olacak bir tanrı değildir. yanlış ve tutarsız bir tanrı imajına inanmazlar.
yani inanmadıkları tanrı tipi zaten var olamaz. evrenin bir yerinde oturan insan gibi biri! varlık içinde bir varlık gibi!
insanlar önce Allah hakkında doğru bir fikir sahibi olmalı.
Kuranı soldan sağa ve tabi yukarıdan aşağıya doğru okuduğumuzda ilk okuyacağımız sure ihlas suresidir ve doğrudan Allah hakkındadır. sonra sakınılacak şerrin kaynakları....ve devam eder.
öncelikle her kim olursa olsun Allah konusunu Anlamalıdır. Onu anlamadan diğer hiç bir konuda insanların bir yere varabileceğini düşünmüyorum.
Yaratanın kendisi bizzat kendi vücudu / varlığı / zatı ile yarattığı şeyin içinde değildir, olmaz. ancak bilgisi görmesi yaratması gibi sıfatları ile oradadır, bilinir. fakat bir çok inanan dahil, inanmayanlar bunu bilmezler. sadece inanır veya inanmaz. aslında bu tür bir inanç inançmıdır? bu da tartışılabilir.
japonlar gibi hem düzgün yaşadığı görülen hemde ateist oldukları söylenen toplumların, dikkat edilirse inanmadıkları tanrı düşüncesi zaten olacak bir tanrı değildir. yanlış ve tutarsız bir tanrı imajına inanmazlar.
yani inanmadıkları tanrı tipi zaten var olamaz. evrenin bir yerinde oturan insan gibi biri! varlık içinde bir varlık gibi!
insanlar önce Allah hakkında doğru bir fikir sahibi olmalı.
Kuranı soldan sağa ve tabi yukarıdan aşağıya doğru okuduğumuzda ilk okuyacağımız sure ihlas suresidir ve doğrudan Allah hakkındadır. sonra sakınılacak şerrin kaynakları....ve devam eder.
öncelikle her kim olursa olsun Allah konusunu Anlamalıdır. Onu anlamadan diğer hiç bir konuda insanların bir yere varabileceğini düşünmüyorum.
Yaratanın kendisi bizzat kendi vücudu / varlığı / zatı ile yarattığı şeyin içinde değildir, olmaz. ancak bilgisi görmesi yaratması gibi sıfatları ile oradadır, bilinir. fakat bir çok inanan dahil, inanmayanlar bunu bilmezler. sadece inanır veya inanmaz. aslında bu tür bir inanç inançmıdır? bu da tartışılabilir.
Selam.
EN'AM 91 :
Yaşar Nuri Öztürk
91 Allah'ı, kadrine/şanına yaraşır şekilde tanıyamadılar. Çünkü, "Allah, insana hiçbir şey vahyetmemiştir." dediler. De ki "Mûsa'nın insanlara bir ışık, bir kılavuz olarak getirdiği kitabı kim indirdi? Siz o kitabı birtakım parşömenler yapıp ortaya sürüyorsunuz, birçoğunu da saklıyorsunuz. Size, sizin de atalarınızın da bilmediği şeyler öğretildi." "Allah!" de, sonra bırak onları saplandıkları batakta oynayadursunlar.
Süleyman Ateş
91. Allah'ı şanına yaraşır biçimde tanıyamadılar, zira "Allah, insana bir şey indirmedi" dediler. De ki: "Öyleyse Musa'nın, insanlara nur ve yol gösterici olarak getirdiği, ki siz onu parça parça kağıtlar haline getirip gösteriyorsunuz, çoğunu da gizliyorsunuz- ve ne sizin, ne de babalarınızın bilmediği şeylerin size öğretildiği Kitabı kim indirdi?" "Alah" de, sonra bırak onları, daldıkları bataklıkta oynayadursunlar.
Muhabbetle
__________________ Andolsun, size öyle bir kitap indirdik ki sizin bütün şeref ve şanınız ondadır. Hâlâ aklınızı kullanmayacak mısınız? ENBİYA 10
Katılma Tarihi: 30 mart 2008 Yer: Uganda Gönderilenler: 126
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Bu sitede mümin varmı varsa nasıl salih amel işliyor, bu konuda bizlerede yol göstermesi gerekmezmi,günlük yaşantısında ne gibi eylemlerde bulunuyor, hayatının hangi vaktinde hangi ayeti yaşamına sokuyor evet ben bugün bu ayeti yaşadım diyebiliyormu.
acaba her zamanki gibi hanif olduğunu söyleyenlerin kendilerini unutup başkalarını düşünme hastalığı yenidenmi nüks etti.
ateistlerin mümin olması veya olmaması bizim mümin olmamıza ve salih amel işlememize ne katkı sağlayabilir?
__________________ koymuş postasını,GÖRMÜŞ RESTİNİ!!! he canım sen getir üstünü!!!
Behr bı deva kuçka heram nabe!!!
hılas!!!
kim iyiliğe doğruluğa adalete çağırıyorsa aslında allaha çağırıyor...
bu yolda mücadele ediyorsa allah yolunda cihad ediyor...
doğruluğa inanan allaha inanıyor iyiliğe gönül veren allaha gönül veriyor...
allaha ve ahirete iman doğruluğa ve adalete inanmak demektir...
zalim yaptıklarıyla bunlara inanmadığını isbat eder...
ağzı kuran okusa da yaptıkları doğruyu söyler...
eller ve ayaklar ve onlarla yapılan ameller gerçek şahitlerdir...
__________________ O halde yüzünü, Allah'ı bir tanıyarak dine, Allah'ın insanları üzerine yaratmış olduğu fıtratına doğrult. Allah'ın yaratışında değişiklik bulunmaz. Dosdoğru din budur. Fakat insanların çoğu bilmezler.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma