Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Kerem abi, şahsi bir gıcıklığın yoksa bana, yaptığını Allah adına yapmasına rağmen insanlık adına iş gördüğünü iddia eden iki yüzlüler (dindarlar) ile insanlık adına iş gören insanları ayırdığımı bir önceki iletimden anlamış olmanı umardım,
Ben yardım gidip gitmemesine bir şey demiyorum, mesele ortalığı velveleye verenlerin taktıkları din maskesinin güneş karşısında erimesi,
Haberlerde ağlıyor üç çocuk bir de kadın sonra susuyor ve ardından diyor o şimdi cennette,
Kim hesap sorabilir ki bu insanların ölümüne neden olan pervasızlardan yani bunlara gaz veren, ve gaza gelen bunlardan, cennet bahçelerinin hayalini hangi sistem çürütebilir ki veya bu acıyı cennet bahçeleri vaadinden başka ne dindirebilir ki, tüm hayatları görünmeyenden gelen sese göre olanları
Görünmeyen Allahları mı, içine düşecekleri bilinmeyen cennetleri mi,
Görünür adamlar görünmez eksenler ve hedefler ve ödüller uğruna silindiler,
Ha cennetten arsa satmışsın, ha cennetten yer vaad etmişsin, cennetten mesajlar vermişsin,
Velhasılı kelam,
Derdimi anlattım, kelamımı döktüm,
Kalın sağlıcakla
Esenlikler.
__________________ bildiklerimizle değil yaptıklarımızla, ellerimizin neleri ile değil hayatlarımızın nasılları ve nedenleri ile,,,
Beni bir yere oturtmaya çalışmayın,çünkü ben bir yerde oturmuyorum, sadece yürüyorum
Allah için doğru bir iş yapanı, insanlara fayda sağladığı halde iki yüzlülük ile suçlamaya İLK DEFA şahit oluyorum..doğrusu anlam kaydırma ancak bu kadar olur...umarım biraz daha basit düşünmeyi başarabilirsin malik...
insan beyninde, vücudundaki toplam kanın %15 ini muhteva eden damarlar yığını varmış. ve damarlar kapalı bir dolaşım sistemi...basınçla çalışıyor...bu basıncın önüne gecebilecek, herhangi bir pıhtılaşma, damar tıkanıklığına neden oluyor ve beyin krizi denilen, halk arasında inme olarak bilinen FELCE neden oluyor....
istediğin kadar iyi beslen, düzenli yaşa, spor yap...insan hata yapmaya meyilli...hiç bir zaman beyin krizi geçirmeyeceğini iddia edemez bir insan...
öyleyse, emekliliğini bekleyip rahat her an inme inecek korkusuyla yaşamak yerine, cennet vaadiyle, SONUÇTA toplam faydaya KATKI sağlayan bir ölümü nasıl YEREBİLİRİZ..bu hangi vicdana sığar...
Şimdi bir şey diyecem ama yanlış anlayanlar olacaktır...Müslümanların herhangi biryerin zulmünden habersiz kalmaları mümkn değil...Mutlaka bir yerdeki zulm duyulur ama neden tepkiler aynı değil tüm insanlara....?Sebeb? Bakın Filistini küçümsemiyorum yalnız Türk halkı Bosna,Halepçe,Kuzey Irak Kürtleri(Saddam zamanı Türkiyeyelen Kürtler),Lübnan,Uygur gibi bölgelere aynı hasssasiyeti göstermedi...İlle de birini diğerinden kayırmak mi lazım....Herşey için adalet...Filistin için olduğu gibi tüm insanlık için yapılacak çok şey var....Ashabıo Kehf gibi zalimin karşısına dikilip dr demedik çe nice Filistinler nice Çeçenistanlar devam edecek....
foton arkadaş, oralara aynı TEPKİLERİN gösterilmediğini de NEREDEN çıkarttın? lütfen teorik ZANLARDA bulunmayın...
yine en çok tepkiyi ve yardımı İHH, mazlum der, hani radikal islamcı olarak adlandırılan gruplar göstermiştir...
fakat maalesef o dönemdeki iktidarlar bu dönemdeki hükümet kadar HASSAS olmadığı için ve israil güdümünde oldukları için, yardımların ve tepkilerin SESLERİ bu kadar çok duyulmamıştı, hepsi O....
Merhaba. Farklı tepki konusunda günümüze bakalım yerter. Bakın aynı gün İskenderun'daki terörde 7'miz şehid olduk; İsrail önündeki siyasî macerada 9'umuz öldük.
Filistin bayrakları sallaya sallaya o dokuzumuz lehinde gösteriler yaptık, İsrail elçiliklerine siyah çelenkler koyduk; Fatih camisi gibi yerlerde temsilî cenaze namazları kıldık.
Amma... Türk bayrakları sallaya sallaya o yedi şehidimizin lehinde gösteriler yapMAdık; terörü destekliyenlerin kapılarına siyah çelenkler koyMAdık, Fatih camisi gibi yerlerde temsilî cenaze namazları kılMAdık.
Bu hükümetin HASSAS olduğu iddiasına gelince... Hanımlar beyler! Eğri oturup doğru konuşalım. Bu hükümet ABD ne kadar izin verirse ancak o kadar HASSAS olabilir. Çünkü ABD'nin kucağında oturuyor.
İsrail o İHH maceracılarını tutuklayınca ne oldu?
Başbakanımız ABD başkanı Obama'yla konuştu. Obama İsrail'e "Esirleri bırak!" dedi; İsrail onları bıraktı. Bu kadar. ABD araya girip lütfetmeseydi İsrail'in esir aldığı maceracıların kurtulması için sittin sene beklerdik biz.
*I think instead of pushing him down, putting him to the drain, use... Here and in Europe you should take advantage of that. This is my offer... (Cuneyd Zapsu)
__________________ "(Onu size indirdik ki) <Kitap, yalnız bizden önceki iki topluluğa indirildi, biz ise onların okumasından habersizdik (o Kitâpları okuyamıyor, dillerini anlayamıyorduk)> demeyesiniz."(En'am,156)
İhh,MazlumDerden söz etmiyorum...Ben halkın tümünden konuşuyorum...Bosna savaşında ben bu kadar sokağa dökülen insan görmedim...Çeçenistanla da aynı...Halepçe bombalandığı zaman sadece Türkiye'den bir gazeteci ve İran kaynakları haberi verdi....Daha yaşım küçüktü o zaman hatırlıyorum(doğunun kışı sert ve acımasızdır) Saddam zulmünden kaçan nice Kuzey Iraklı Türkiye'nin doğu sınırlarında mahsur kaldığında bu kadar öfke görmedim...(Yukarda saydığım yerlere yaptığım yardımları da hatırlıyorum maaleef çok azdı...)
Şimdi benim anlatmak istediğim Filistinin daha avantajlı olduğu ya da ne bileyim daha kayırıldığı değil...Benim anlatmak istediğim Müslüman halkın birşeyler yapabilmesi için ille de medyanın olayı istediği perspektiften vermesi mi gerekiyor ki Müslüman halk komple ayağa kalksın...Neden tüm Müslüman halk aynı kandan gelen ama farklı coğrafyalara dağılmış mazlum halka aynı tepkiyi vermiyorlar...Müslüman bilinci Allaha ait olmalı haberin getirildiği duruma ya da frekansına değil....
Vatandaşlarımızın öldürüldüğü haberinin Yurt halkı üzerinde yarattığı etkiye hiç girmiyorum....
Eski zamanla yeni zaman arasında hiç fark yoktur kitle ietişim araçları ya da afiş,ya da propaganda vs...,internet hariç....
Hayrullah kardeşim! Siz bu hükümetin HASSAS davrandığını, dolayısıyla inisyatif sahibi olduğunu öne sürdüğünüz için yazdım o sözleri. Güzel kardeşim, bu hükümet inisyatif sahibi olup HASSAS davranamaz çünkü ABD'nin kucağında oturuyor. Gerçek budur.
Başka siyasîlerin de öyle olması bu gerçeği değiştirmez. Zaten onları savunmam ben; hiç bir siyasîyi savunmam. Çünkü HANİFDOSTLAR "din forumu"dur; din konularını müzakere etmeye çalışırım.
Siz de nolur bırakın hükümeti allayıp pullamayı. Neyse. Daha önceki bir iletimde şöyle demiştim:
Gemilerin gidiş niyeti de traji-komik. Niyet BARIŞ idiyse bağıra çağıra bunu duyurmaları gerekirdi; İsrail karasularına girince İsrail bayrağını çekmeye razı olmaları gerekirdi.
Niyet SAVAŞ idiyse gemilerin silahlı olması gerekirdi. Havadan savaş uçaklarıyla, karadan kalkışa hazır öteki savaş gemileriyle destekleniyor olması gerekirdi. Allah aşkına, nedir bu?
İsrail karasularına girince İsrail bayrağını çekmeye razı olacaklar yani İsrail'den izin alacaklar. Evet, ciddi olacaklar. Niyetleri savaşsa ona göre donanıp yola çıkacaklar; yok, barış istiyorlarsa İsrail'le işbirliği yapacaklar.
Fethullah Gülen de "The Wall Street Journal"la yaptığı söyleşide aynı şeyi söylüyor. Hani; sağ duyudan, işleyen akıldan söz etmiştim bir iletimde. Aklın yolu bir, güzel kardeşim:
Mr. Gülen said he had only recently heard of IHH, the Istanbul-based Islamic charity active in more than 100 countries that was a lead flotilla organizer. "It is not easy to say if they are politicized or not," he said. He said that when a charity organization linked with his movement wanted to help Gazans, he insisted they get Israel's permission. He added that assigning blame in the matter is best left to the United Nations.
IHH'nın bu yaptığı ciddiyetten yoksundu, maskaralıktı. Ne yazık ki yalnızca "maskaralık"la kalmadı; 9 (dokuz) da can aldı. Günahtır.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma