Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Sorun aklı işletmemek,aklı işleyenin vicdanıda işler,vicdanı işleyenin amelleri katkılı konsantre olur devamlılığı vardır hayır getirir..demek ki bunun tersi,akılsızların vicdanı yoktur ortaya çıkardıklarıda kalıcı yapıcı değil yıkıcıdır..
şimdi bazen diyorum bu Bohemya kanunları İNSAN merkezli değil..merkezi insan değilse çıkış noktası vicdani değil yani selim akıllardan çıkmıyor..
marks, zamanında diyor ki; bakın bende ne din ne iman vardır ama bende görüş vardır..sizler akıllı olmazsanız kuyunuzu kazarsınız,toplumda sınıfların arasını hırs bencillikle açarsanız oturduğunuz dalı kesersiniz..vay yaratık vay derler birileri..dinsiz imannsız kafir diyenlerde elbet olacaktır..bu Bohemyada öyle beyinsiz bir anlayış var ki..misal ile en alt seviyeden maaş alanlar var,senede bir belirleniyor..ve denityor ki..bu alt sınıfın bu seneki maaşı;527 milyon sekizyüz elliikibin dokuzyüz seksenaltı lira yirmibeş kuruş..yani 527 tl yi yuvarlayamıyor o kadar aciz..bu dalgacılıktan ciddiyetsizlikten alaycılıktan başka bir şey değildir..eğitimiyle dalga geç üstübaşıyla dalga geç ve AYAK TAKIMI olsunlar oylarıda eşit olmasın..
Benim bildiğim sistem, halka köle olması gerekirken bohemyada tam tersi oluyor halk sisteme köle oluyor..sistem birleştirici/paylaşımcı ana unsur olması gerekirken rant elde etme aracı oluyor..neden rant..ırkçılıktan,şakşakçılıktan,sömürüden..
sistem adil paylaşımın önüne engeller koyuyor..
Bencil akılsızların adlarından türettiği sistemde kapitalizmin hiçbir unsuru dışlanamaz,dışlandığı anda sistem çalışmaz o zaman daha berbat olur denir ve yerine ne koyacağı sorulur..yerine bişiler koyacağızda kafasız ilan edilmesek hele..
insan merkezli oluşumlarda evlerin içi hep temizdir burunda mandalla gezmezler gözlerindede pempe gözlük yoktur..yani çoğaltmacı yerine paylaşımcı öğeler hakimdir..bohemyada ise borcunu ödeyemeyene gecikme faizinin faizi altında insan ezmesi yapılır..düşünüyorumda nereye kadar?
sen omzundaki apoletlerinle ne kadar daha bohemyanın ağababası olacaksın?ölene kadar..şimdi bu bohemyanında haşin gaddar ve bir o kadarda öfkeli ama yiğit lakin feri olmayan birde bıdıbıdıcıs var..hala yontma taş devrinden kalan fikileri meydanda bağıra bağıra söylüyor..gelişimini tamam etmemiş şebek bunlar olmasın sakın..zaten bu bohemyanında çıkardığı bahçe kuralları saçma salak düşünceler..işte binmişiz bir alamete gidiyoruz kıyamete..aslında gerçekte kıyamette olup bitmiş..bohemler üzüntü çekmede...elbet bunlar dünün sonuçları..dündeki gerzeklerin yönetim diye ortaya koydukları bahçe sulamacılığı kurallarının bir halt olmadıklarını uygulamaya bakarak anlamak zaten safdillik..daha başta söylendiği anda yumurta domates yemeliydiler ama nerdeee..her boheme 3 anahtar..ev araba ve kasanın anahtarı..bohemlerin içinde önemli yer işgal eden zübükler gurubu ancak başa getirdikleriyle idare edilirler..zübüklere zübük..de arada biz kaldık..sonra diyorum aydınlanmayın lan..daha beter olun..sonra beter olana bakıyorum biride ben..musallilerin tümden duası bedduaya dönüşüvermiş..gemi çoktan su almış dümenide arızalanmış akıntı şimdilik götürüyor bakalım nire kadar..
Katılma Tarihi: 05 ocak 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 611
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
hayrullah yazdı,
devlet kürtlere, KÜRTÇE konusunda zamanında BASKI yaptı diye, dağa çıkıp, KUNDAKTAKİ bebeği öldürenler de o kadar HAKLIDIR!!!!!
merhaba hayrullah,
kundaktaki bebeği kim öldürdü,öldürenler nasıl haklı oluyor,kundaktaki bebeler kimlerin bebeleriydi,bebeler büyüyünce ne olucaktı,kimi tehdit eden bir tehlikeydi ki öldürüldüler.
ve sen bebeler öldüğünde ta düzceden bu katilleri nasıl gördün,
selamlar.
__________________ Nahl.6:Bir güzellik de vardır onlarda sizin için: Sabah saldığınız sırada, akşam topladığınız sırada. Ve lekum fîhâ cemâlun hîne turîhûne ve hîne tesrehûn
Müminlerdendir o erler ki Allah'a verdikleri ahde sadakat gösterdiler. Kimi adağını ödedi (canını verdi), kimi de beklemektedir. Onlar, ahidlerini hiç değiştirmediler.
Ne kadar kolay "güç"ü arkaya alıp tirübünlere oynamak değil mi hayrullah!?İnsanları olmadıkları kulvarlara itelemek sana kimin sünnetinden sirayet etti?Seni bir türlü dini yalnızca Allaha halis kılmaktan alıkoyan yanın burası işte.Bu tarzınla orada kalmaya devam edeceksin,ancak arınman durumu müstesna.
tüm şahitliklerimiz ağzımızdan ve kalemimizden çıkanlar yazılıyor, öncelikle hepimize - kendim de dahil tabiki - tekrar hatırlatmak istiyorum. bilmediğimiz hakkında apaçık delilimiz olamyan şeylerin peşinden gitmemizin bizi sorumluluğa soktuğunu da.
ben kişisel olarak tc sistemini reddettiğim ve tanımadığımdan dolayı aramdaki hukuku zımmi hukuku olarak belirlediğimden dolayı bu topraklardaki günaha ve zulme batmış adamların hiç bir işine karışmıyorum. ancak şunu iyi biliyorum ki hiç bir psikolojik ya da sosyolojik hadisenin TEK BİR SEBEBİ OLMAZ.
konuyu, osmanlı-ittihat-batı modernizmi-emperyalizm, I. DÜNYA Savaşı-ulusçuluk akımı, 1923-1927 arası yaşananlar, 1970-80 arası yaşananlar, 12 eylül ve son 15 yılda devletin midesinden ortaya saçılanlardan ( susurluk-ergenekon v.b. ) bağımsız yorumlamamak lazım diye düşünüyorum. Abdullah ÖCALANIN , dönemin SIKI YÖNETİM SAVCISI Baki TUĞ'un da itiraf ettiği ve devletin kayıtlarından çıkarıp Uğur MUMCU'nun da yazdığı gibi ( devamını yazıyordu hikayenin ki .. bum...) 1971-72 de Ankara siyasalda MİT'e ÇALIŞTIĞINI DA UNUTMADAN.
binlerce yıldır yaşadığı köylerinden bir gecede sürülenler, dışkı yedirilenler, köyleri ormanları ateşe verilenlerden de bağımsız düşünmemeli. Allah'ın arzında, tüm halkların başına geçip haddi aşan, onları peşlerinden cehenneme ( hem dünyada hem ahirette ) sürükleyen TAĞUTLAR her zaman olmuştur ve olacaktır, Türkler ve Kürtler de bundan müstesna değildir. bu imtihanın bir parçasıdır.
dediğim gibi beni çok ilgilendirmiyor ancak ben senin bu kesin ve kati şahitliklerini yapmadan önce iyice araştırman ve düşünmen için bir tavsiye olarak yazıyorum.
selam ve muhabbet ile.
__________________ yalnız Allah'a teslim ol ve şahitliği dosdoğru yap...
"Mümkün olduğunca doğru düşünüp, doğru kararlar verebilmemiz için hangi zihinsel melekelere, standartlara sahip olmalıyız" demiştim ve sormuştum,
"Hiçbir şekilde zihnimizde var olan bilgiden bağımsız olarak düşünme imkanımız yok ise bu zorluğun üstesinden nasıl gelebiliriz ?"
Yanlış yorumlamadıysam İbrahimizm kardeşim bağımsız düşünme önündeki engelleri kaldırmadıkça bu zorluğun üstesinden gelemiyeceğimizi ifade etmiş ve öneri olarak başlangıç için sorgulamaya temel olacak bir amaç edinilmesi gerektiğini önermiş.
Soru üretmek sorunu çözer mi ? Biz cevaplar arıyoruz ve bu araştırmada zihnimizde pek çok cevap oluşabilir. Hangisinin doğru ya da yanlış olduğunu nasıl anlayacağız ? Zihin, konuyla ilgili cevap yazan arkadaşlarında kabul ettiği gibi hiçbir zaman koşulsuz, edinmiş olduğu bilgiden bağımsız olmayacaktır. Ali Aksoy kardeşimizin de yerinde tesbitlerle belirttiği gibi zihin bulunduğu ortama uygun olarak edindiği değer yargılarıyla karar verecektir. Yeni bir soruya cevap aradığında o değer yargılarıyla muhakeme ederek sonuca ulaşmaya çalışacaktır. Ancak doğru sonuca nasıl ulaşılabilir. Zaten akletme becerisi dediğimiz şey de bu değil mi ? Akletme doğru sonuca ulaşma becerisi ise doğal olarak akla uyarak hata yapmak diye bir kavram da söz konusu olamıyor.
Benim kabul ettiğim çözüm önerisini çok kısaca özetlemem gerekir ise:
Düşünme sürecinde, zihnimizin önceden edindiğimiz bilgilerle koşullanmış olduğumuzu bildiğimize göre, bu etkiyi minimize etmek için yapılması gereken düşünce sürecimizi rastgelelikten kurtarıp, bilinçli hale getirmek, düşüncemize etki eden faktörleri farkederek düşünmek olmalıdır. Zihin farkında olmadığı faktörleri düşünceden ayıramaz, ama farkında ise onun etkisini kolaylıkla doğru bir biçimde dikkate alabilecek yetenektedir.
İleriye sürülen bir fikrin doğru olup olmadığını anlamak için o fikrin dayanaklarının/öncüllerinin doğru olup olmadığını tesbit etmek, o fikrin öncülleri ile arasındaki bağlantının doğru kurulup kurulmadığını, nasıl kurulduğunu incelemek zorundayız. Çok basit bir öneri ama uygulaması hiç te kolay değildir ve bilinçli bir eğitim süreci gerektirir. Bu paragraf hakkında ciltler dolusu kitap yazmak mümkündür ve yazılmıştır da. Bu eğitim, düşünce süreciyle ilgili olarak farkındalığımızı artıracak ve doğru düşünmemize yardım edecektir.
İnsanoğlu elindeki verileri doğru bir biçimde değerlendirebilecek yeteneklerle donatılmıştır. Fıtratında akletme yeteneği, doğruyu bulma yeteneği vardır. Yeterki bu yeteneği köreltip, mühürletenlerden olmasın.
Muhabbetle.
__________________ O, odur ki, sizi karanlıklardan aydınlığa çıkarsın diye kulu üzerine, gerçeği apaçık gösteren ayetler indiriyor. Allah size karşı gerçekten çok şefkatli, çok merhametlidir.
Müminlerdendir o erler ki Allah'a verdikleri ahde sadakat gösterdiler. Kimi adağını ödedi (canını verdi), kimi de beklemektedir. Onlar, ahidlerini hiç değiştirmediler.
Katılma Tarihi: 05 ocak 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 611
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
hayrullah41 Yazdı:
Merhaba hakgelenek,
kunadaktaki bebekleri öldürenler, PKK kılıfına bürünmüş ŞEYTAN dostu TERÖRİSTLERDİR.
Bunları gördük, yoksa sen onları PKK nın yapmadığını mı söylüyorsun.
Selam,
merhaba,
hayrullah bey,ben size bunları pkk yapmadı demiyorum,ben size diyorumki bir terör örgütü,neden kendi geleceğini katletsin,bebeler büyüdüğünde kimleri tehdit edecekti ki pkk terör örgütü onları öldürsün,yüzde 90 kürt olan bir terör örgütü neden kürt bebelerini öldürsün diyorum,sizinde bunları bunlar yaptı derken ve kesin hüküm vermenizi gerektirecek deliliniz nedir,sizin bu yaptığınız şahitlik müslümanın yapması gereken bir şahitlikmidir.
selamlar...
__________________ Nahl.6:Bir güzellik de vardır onlarda sizin için: Sabah saldığınız sırada, akşam topladığınız sırada. Ve lekum fîhâ cemâlun hîne turîhûne ve hîne tesrehûn
Arapçada “akl” kök olarak “kötü söz ve
davranıştan kendini geri tutmak” demektir. Fiil olarak kullanıldığında
“tutmak, dizginlemek, idare etmek” anlamına gelir. Buradan yola çıkarak
akıl; aşırı söz ve davranışlardan insanı tutan, dizginleyen bir güç
anlamında kullanılmıştır.
Akıl insana doğuştan verilen bir ‘kuvve’dir. Yani her insan akla sahip
olarak doğar. Akılsızlıkla itham edilen insanların yerilmeleri,
kendilerinde akıl bulunmadığından değil, mevcut akıllarını
kullanmadıklarından dolayıdır. Nasıl ki bir insanın elini bağlasanız da
onu hiç kullanmasa bu elin var olmasının ona faydası yoktur; hiç
kullanılmayan aklın da insana faydası olmayacaktır. İşleyen, çalışan
akıl; iyi ve kötü, güzel ve çirkin, eksik ve tam ayrımı yapar, elde
ettiği bilgilerden ilkeler ve hükümler çıkarır ve uygulamaya yönelir.
Bunu yapmayan akıl insanda bulunsa da, insanla hayvan arasında fark
yaratmayacaktır.
__________________ O halde yüzünü, Allah'ı bir tanıyarak dine, Allah'ın insanları üzerine yaratmış olduğu fıtratına doğrult. Allah'ın yaratışında değişiklik bulunmaz. Dosdoğru din budur. Fakat insanların çoğu bilmezler.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma