Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
" Hayır, kaş ve kirpiklerin bir görevleri var ve onlar kadın erkekte tıpkı diğer organlar gibi ortaktırlar, vucuttaki sair kıllar gibi telakki edilmesi yanlıştır"
evet onlarda yüzdeki ortak şeylerdir.işte sakalın ayrıcalığı ve üstünlüğüde burdadır.o erkekle kadın arasında belirgin bir ayraçtır.yüzde tezahür eden...
"Sakal bir güzellik/bir süsse, kadına daha çok yakışır. Şayet sakal kadında olsaydı yine aynı şeyi söyleyecektiniz; sakal kadına yakışır. "
hayır güzellik hem erkeğe hem kadına yakışır.kadının güzelliği kadınımsı,erkeğin güzelliği erkeğisidir.her fıtratın kendine göre güzelliği ve güzelleşmesi vardır.eğer aksini idda ediyorsan hiç saçını taramadn dışarı çık.yırtık pırtık şeylerle toplumun içinde gez.güzelleşmek fıtrıdir.hem kadında hem erkekde.ama her iki cinsde ortaya çıkışı farklı derecelerde olur.eğer ALLAH kadına sakalı layık görseydi elbette sakal kadına yakışır diyecekdim.farklı birşey dememimi beklerdin.ALLAH ın kadına layık gördüğü şeyi ben mi kadına layık görmüyeceğim.?bence bu savunman hiçde isabetli olmamış.
Erkeği kadından ayıran sakaldan çok öncelikli belirgin özellikleri de var. Msela sesi; yüzünü görmeden de sesinden bilirsiniz erkeği!
evet ses,göz,kirpik kaş kadını erkekden ayıran şeylerdir.ne güzel kirpiğini kesip atmıyorsun,gözünü çıkarıp atmıyorsun,sestellerini kesip atmıyorsun ama sakala gelince kesip atıyorsun?neden?diğer ayırıcı unsurlara sahip çıkarken sakaldan ne istiyrosun?bence herkes kendi fıtratına sahip çıkmalıdır.fıtrı olan herşey yüzde tezahür etmişdir.yüzde tezahür eden herşey hem insanı genel olarak temsil eder,hemde kadınla erkek arasındaki ayıraçtır.bence herkes yüzüne sahip çıksın.ve sakalınada.
iddalı olduğunu söylediğiniz sözüme gelince.oda benim çıkarımımdır.bence insan nasıl kaşına gözüne kulağına burnuna isyan etmemelidir.onları beğenmemezlik yapmamalıdır.onların kendini çirkinleştirdiğini söylememelidir.bu ALLAH ın onu yaratışnı beğenmemekdir.sanatını tenkit etmedir.insanlığa yakışmaz.ALLAH bişeyi öyle yarattıysa o şey sana en uygun şeydir.bu genel şeydir.
ama bazı hastalıkları düzletmek,yada insana yaşamında zorluk çıkaracak bazı şeyleri düzletmek farklıdır....herşeyide birden aynı kefeye koymuyorum.
ben sakalı severim.sürekli yüzümün bir şekilde sakallı görünmesini severim....bana çok fıtrı geliyor.
bence sakalın yüzdeki hikmetini iyi düşünmek gerekir......
__________________ De ki: «Ey ehl-i kitap! Tevrat'ı ve İncil'i ve size Rabbiniz tarafından indirilmiş olanı ikame edinceye kadar hiçbir şey üzerinde değilsinizdir.» ALLAH HERŞEYİN EN DOĞRUSUNU BİLİR.
|