Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
__________________ Nahl.6:Bir güzellik de vardır onlarda sizin için: Sabah saldığınız sırada, akşam topladığınız sırada. Ve lekum fîhâ cemâlun hîne turîhûne ve hîne tesrehûn
Katılma Tarihi: 05 ocak 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 611
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
mustacanta Yazdı:
duacı'nın eleştirisine katıyorum. Konu başlığına dikkat etmeden yazmışım. Tayyib erdoğana güzel cevap derken???
merhaba,
İsrail, Erdoğan'ın, Lübnan Başbakanı Saad Hariri ile düzenlediği basın toplantısında İsrail'le ilgili sözlerine karşılık, "Türkler'in İsrail'e vaaz verecek en son kişiler olduğu" açıklamasını yaptı.
mynet...
__________________ Nahl.6:Bir güzellik de vardır onlarda sizin için: Sabah saldığınız sırada, akşam topladığınız sırada. Ve lekum fîhâ cemâlun hîne turîhûne ve hîne tesrehûn
siz bu konuyu açarken erdoğanı eleştirmek içinmi bu konuyu açtınız(konu başlığı buna yönelik gibi) yoksa israilin son günlerdeki terbiyesizliklerine tepki verilmesi için mi? ben ikinci olarak algıladım ama??!!
Katılma Tarihi: 05 ocak 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 611
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
selam,
israilin inançsızlığı beni ilgilendirmez,yaptıkları zulumun hesabını da ayrım gününde görecekler,ben inandığını söyleyen tayyip erdoğanın israile sırf bir yerlere yaranmak için yapmış olduğu samimiyetsiz çıkışını eleştiriyorum,eğer samimi bir şekilde dindaşlarını savunacaksa çok daha ağır ve daha dirayetli durmasını beklerdim ama sanırım çok fazla ileri gidememesinin demekki sebepleri var,yani ben çok konuşursam onlarda benim ve atalarımın ayıplarını ortaya çıkaracak,nede olsa barbar bir topluluğun torunlarından gelme,zaten davos zirvesinden sonra tayyip erdoğana gereken cevabı vermişlerdi,ben diyorumki ha israil ha türkiye aralarında ne fark var bırakalım milliyetçi bakışı olaya kurani bakalım aralarında hiç bir fark olmayacağını hep beraber görelim...
sevgili hakgelenek cevabınız için teşekkürler.. erdoğanın muhakkakki sebebleri vardır ileriye gitmemek için ama bunu ben tarihsel bilgilere dayandırmam. sonuçta özür dilediler mecburdular zaten, çıkar ilişkileri açısından. haberlerde iranda ve bazı yerlerde bayram havası olmuş türkiye israili dize getirdi falan die.. yalnız dize gelen kimse yok siyasi hareketler\tavırlar bunlar. basit bir özre insanlar neden bu kadar sevinir anlamış değilim. selamlar..
Muhterem evrensel kardeş! Kuran’ın kölesi olunmaz. Kuran Kılavuzdur; Kılavuzun da, kölesi olunmaz. Kuran’ın kendisi bize, “Allah'a kulluk edin ona hiçbir şey’i ortak koşmayın” şeklinde önerisi vardır. Kuran da o şeylerden bir şeydir. Peygamber’in, Kuran’ın, Kâbe’nin, Küdüs’ün, Medine’nin köleleri çoktur. İnsanların içinde Allah’ın köleleri azınlıktadır. Kuranın övdüğü bu azınlığın içinde yer Alalım. Selam ve muhabbetlerimi sunar,Allah’a emanet olun.
Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Yossi Levy açıklamasında, "Dışişleri Bakanlığı'nın Türk Başbakanı'nın aşırıya kaçan sözlerini kınadığını" belirtti. Açıklamada, "İsrail Türkiye'ye karşı saygılı olmaya özen gösteriyor, iki ülke arasında düzgün ilişkilerin devamını istiyor, ama aynı karşılığı da görmeyi bekliyor" denildi.
Açıklamada, "İsrail devleti, Hizbullah ve Hamas terörü ve füzelerine karşı vatandaşlarını koruma hakkına sahiptir. Türklere gelince onlar, İsrail devletine ve dünyanın en ahlaklı ordusu olan İsrail Savunma Kuvvetlerine vaaz verecek en son kişilerdir" ifadelerine yer verildi.
ve,
İsrail basınında yer alan haberlere göre görüşme sırasında Ayalon, Büyükelçi Oğuz Çelikkol'u alçak bir kanepede ağırlayıp kendisi de yüksek bir koltukta otururken, basın mensuplarına İbranice bunun kasten yapılan bir uygulama olduğunu aktardı.
Ayrıca Çelikkol'a tokalaşmayı reddeden Ayalon, görüşmenin yapıldığı salondaki masanın üzerinde yalnızca İsrail bayrağı bulunmasını sağladı.
ÇOK MÜHİM HABER BUNLAR..
Ben türk dış işlerinide israil dış işlerinide,büroklarınıda,yönetimi ve yöneticilerini de sevmem,israil boyu kısa olsa da sonuçta koltuk vermiş..ben olsam her ikisinide kapıdan -------------
__________________ Konfüçyüs:"Bir Devlet aklın ilkelerine göre yönetiliyorsa, düşkünlük ve yoksulluk yüz karasıdır.Bir Devlet aklın ilkeleriyle yönetilmiyorsa,o zaman da, zenginlik ve şan şeref utanç verici şeylerdir."
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma