Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Elturki anlamaya dönük uğraş içerisidne olursanız yazılanlarıda alarsınız.
Kendinizi sürekli muhalefet adına koşullandırdığınız için yazılanları es geçiyorsuuz.
Yazılanları anlayan anladı.
Ben senin için çok kısa özetlemeye çalışaağım.
Evrensel okumalardan kastım rabb'in nuha ne emrettiyse ibrahime ismaile vs diğer elçilerede aynısını emretmiş olmasıydı.Bunu öz olarak tüm coğrafyalarda görebilirsiniz.Tüm ulusları inceleyin önceki kavimleri inceleyin kimse size adam öldürmenin dğru birşey olduğunu yada hırsızlık yapmanın güzel olduğunu söylemez.Hiçbir öğreti bunu sözlemez.
Eğer siz evrenselliği işin hukuki boyutlarıyla ele alırsanız yöresel bazı okumaları evrensellik adına uygulamaya kalkışırsanız bende bunu neye dayanarak yaptığınızın ispatını isterim.Şunu diyebilirsiniz bunu rabbimiz istedi ben yptım.Bu size göre rabbin isteği olacaktır.Rabb insanlara doğruyu yanlışı ayırdedecek özü fıtri olarak bizlere kodlamıştır.Bunu elçiler kelimeleştirip toplumsal düzeni sağlamışlardır.
Şimdi size tekrar soruyorum eğer diğer semavi kült altındaki okumaların ortadoğu haricinde bir bölgede bana gösterirseniz bende ikna olmuş olacağım.
ÖRNEĞİN;bir yunan veya hint,çin,aztek,inka,aborjinler,ve daha nice uygarlıklardaki okumalarda gösterirseniz sevineceğim.
Lütfen somut örnekler gösterinki bizlerde anlayalım ikna olalım olurmu?
Örneğin musayla firavunun adeta özdeşleştirilmiş olan msıır içersinde geliştiği coğrafyada bana bunu o yöredeki mısır hiyerogliflerinden somut örnekleriyle gösterirseniz sevineceğim.
Mısırda yaşadağı ve firavunlarla restltiğinin somut dlilini gösterin yeter?
__________________ BİLİNÇSİZ BİR ŞEKİLDE ORTAYA ÇIKAN ALIŞKANLIKLARIN BEDELİNİ HİSSİZLEŞEREK ÖDERİZ...
|