Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Enfal/20.(Bunun içindir ki) ey imana erişenler, Allaha ve Onun Elçisine karşı duyarlık, bağlılık gösterin; ve artık (Onun mesajını) işitmiş bulunduğunuz halde Ondan yüz çevirmeyin.
Enfal/21.Ve (böylece) dinleyip kulak asmadıkları halde, "İşittik" diyenler gibi olmayın.
Enfal/22.Gerçek şu ki, Allah katında yaratıkların en bayağısı aklını kullanmayan sağırlar ve dilsizlerdir.
Eğer değişime inanırsanız ve özelliklede kendinizden başlarsanız bu değişimin önünde kimse duramaz.Kur'ani metodda budur.
Bakınız kelimelere fazla takılmamak gerekiyor.
Kelime gelenektir;Tek amacımız vardır oda mutlak olanı bulma isteğimiz.En yüce olan için savaşmaktır.Eğer varlık alemine bakarsanız yaşama canlılık verenin hareket olduğunu göreceksinizdir.İşte kutsal olanda budur.
Kendi anlam dünyamızı yaratmak zorundayız.Mevcut olan anlamsızlık çeşitli bireysel ve toplumsal sorunlara yol açmıştır ve açmaktadır.
Bakınız tüm inançlar birbirleriyle çatışma halindedirler.
Yüzyıllardır bu dünyada yaşadıktan sonra insanlar, bu güzelim gezegende neden barış içinde yaşayamıyor?Neden bir takım projelerle paylaşım içerisinde bulunup dünyadaki tüm uluslar için faydalı olamıyorlar?Neden sürekli ayrılıkçı milliyetçilikler üretip birbirlerini dışlıyorlar?Birçok neden daha sorulabilir ama önemli olan burada çözümün nasıllığını bulabilmektir.
Bunun içinde değiştirmek zorundayız.Buna mecburuz.Tüm toplumlarda barışı tesis etmek belki çok zor olacak ama en azından bu kutsal mücadele için çalışmalıyız.İnsanın asıl yaratılış nedenide dünyada kendisine verilen görevin farkına varıp insanları ''beyt''e çağırmak ve tüm toplumları beyt etrafında toplamaktır.Birileri sembolik binalar arayabilir benim kastettiğim ''beyti-atik''tir.
Kurana bakıldığındada görülecektirki,tüm rabbaniler değişim için mücadele etmişlerdir.Şimdi biz bunun neresindeyiz diye sorarsanız hiçbiryerinde...
Önemli olan değişime direnmek değil,değişimin içerisidne yer almaktır.
Önceki ehli kitab da değişimin önünde durdular sürekli muhammedi engellediler.Ama muhammad ona selam olsun,ne yaptı?önce buna yürekten inandı ve harekete geçti.Yerinde oturmadı.İnsanlara sürekli yaptıklarının yanlış olduğunu bunlardan vazgeçilmesi gerektiğini anlatıp durdu.Çok acılar çekti.Ama hiçbirzaman bunu maddi anlamda kullanmadı.Hep mütevazi bir hayatı tercih etti.Asıl çilesi,derdi tüm dünyadaki acıların sona ermesi için bişeyler yapmaktı.
Hani hatırlarsanız kendini eritircesine üzülüyor sürekli gayret ediyordu.
Biz muhammedi çizginin neresindeyiz kardeşler?
Çünkü;
__________________ BİLİNÇSİZ BİR ŞEKİLDE ORTAYA ÇIKAN ALIŞKANLIKLARIN BEDELİNİ HİSSİZLEŞEREK ÖDERİZ...
Bakın dünyada öylesine yürek sızlatan olaylar vuku buluyorki bunlara karşı sessiz kalmak adeta imkansız gibi.
Hindistanda bugüne değin 23 milyon civarında,yeni doğan kız çocuklarının diri diri toprağa gömüldüğünü biliyormuydunuz?Kız çocuklarına iyi gözle bakılmadığını tıpkı asrı-saadet dönemindeki gibi uygulamaların hatta daha vahşice yapıldığından haberiniz varmıdır?
Afrika kıtasındaki insanların renklerinden dolayı daha düne kadar katledildiğini,aşağılandığını,değersiz görülüp her türlü acımasız ca işlerde çalıştırıldıklarını biliyorsunuz.Silah tüccarlarının onları silahlandırıp birbirlerini öldürmelerini bilmeyen sanırım kalmadı.
İslam coğrafyasındaki islam adı altında uygulanan zorbacı anlayışında neler yaptıklarını bilmeyenlerimiz sanırım yoktur.Afganistan,pakistan,s.arabistan ve iran vs gibi.Halbuki tüm dünya bir sıcak kucak arıyor.Tüm insanlığı bağrına basacak bir kucak.Bu ülkelermi islama vitrin olacaklar?Durum çok vahim kardeş...
Kimyasal atıklar vs buna benzer şeyler yüzünden dünya şu anda yok olma durumuna geldi.Buzullar her geçen gün dahada eriyor kıtalar yokolacak deniyor.Bunun yüzünden onca insan ölecek bunların ne günahı var?Bir kaç zengin yüzünden dünya uçurumun kenarında tehlikenin farkındamıyız?
Bunlar bir tarafa ülkelerdeki suş oranlarına bakınız.Her geçen gün oranlar kat be kat büyümekte ve insanlar sürekli korku içerisinde bir yaşam sürmekteler.
Sahipsiz çocuklar ve bir takım inanlar organ mafyasının istismarı durumundalar.Küçücük çocukların kaçırılıp bunların bir takım insanlara cinsel istismar olarak peşkeş çekilmeside cabası..
İnsnanlar komik rakamlarla çalıştırılıyor.Gelde bu toplumdan düşünen insan bekle.Herşeyimizle oynuyorlar.Hayatımızın her alanına sinsice yerleşmiş durumundalar.
Sahi biz nereye gidiyoruz?
Başımıza azabın gelmesinimi bekliyoruz?
__________________ BİLİNÇSİZ BİR ŞEKİLDE ORTAYA ÇIKAN ALIŞKANLIKLARIN BEDELİNİ HİSSİZLEŞEREK ÖDERİZ...
dünyanın neresinde hangi inançtan düşünceden olursa olsun iyilik için doğruluk dürüstlük ile yaşayan haksızlıktan zulumden kaçınan ve kötülükleri engellemek için gayret eden herkes tanrının onu yaratış amacına uygun yaşıyor demektir....
iyilik tanrının yoludur...
iyilik yoluna giren cennette yaşar...
kötülük yolun cehennem yaşamıdır...
__________________ O halde yüzünü, Allah'ı bir tanıyarak dine, Allah'ın insanları üzerine yaratmış olduğu fıtratına doğrult. Allah'ın yaratışında değişiklik bulunmaz. Dosdoğru din budur. Fakat insanların çoğu bilmezler.
“Karanlıktan yakınıp sızlanacağına, ne olur bir mum da sen yaksana”.
Öğrencilerinden biri “sevgi nedir?” diye soruyor. Konfüçyüs; “Bütün insanlığı sevmek. İşte sevgi budur! Bütün insanlığı sevmek demek karşılığını düşünmeden gayret göstermektir. İyiliği bu dünyada mükafatını göreceğiniz için değil, ona sadece iyilik yapmaktan haz ve sevinç duyduğumuz için yapmak, iyiliği sevmektir. Sevginin ödülü yine kendisidir. Sevgi her şeyi güzelleştirir. Sevgi barış getirir. Sevgi ile dolu bir kalp yanlış bir şey yapmaz.” diye yanıtlıyor.
İlginç yaşan serüvenini inceleyenler çok şaşıracaklardır. Ölümünden az önce bir öğrencisinin dua hakkındaki sorusuna “Benim duam yaşamımdır” demesi kurandaki bazı ayetlerin daha iyi anlaşılmasını sağlamıştı bende.Hani ''duanız olmasa ne ehemmiyetniz var''demiştiya!
Evet yüreğiniz tam anlamıyla sevgi dolmadıkça,iyilik adına mücadele etmedikçe Gerçek anlamda iman etmiş olmayacağız.
Onlara selam olsun
Gerçektende öyle.Yaptığımız tüm işlerde sevgi olmuyor.
değerli muhammed bir yerde mümini şöyle tarif eder...
iyilik yaptığında sevinir kötülük yaptığında üzülürsen gerçek müminsin...
çok basit gibi görünen ama çok derin bir tariftir...
her insana uygulayabileceğin evrensel bir tariftir...
inancın bir söz olmadığını yaşamın bizzat kendisi olduğunu gösterir...
aynası iştir kişinin lafa bakılmaz diyen bilgelerde aynı şeyi söyler...
hayatı iyiliklerle dürüstlükle adaleti sağlamakla zalimlerle vuruşmakla zayıfların çaresizlerin gözyaşını silmekle geçen kişi ben ateistim deistim budistim yahudiyim kafirim dese bile aslında gerçek mümin gerçek müslümandır...
tanrının yoluna girmiş onun sevdiği gibi davranmış onun cennetinde yaşıyor ....
zulumden kaçınmayan üzen ağlatan haksızlık eden istediği kadar ben müslümanım desin allaha ahirete muhammede inanıyorum desin namaz kılsın kabenin içinde yaşasın cehnnemdedir...
__________________ O halde yüzünü, Allah'ı bir tanıyarak dine, Allah'ın insanları üzerine yaratmış olduğu fıtratına doğrult. Allah'ın yaratışında değişiklik bulunmaz. Dosdoğru din budur. Fakat insanların çoğu bilmezler.
her iyilik yapan evreni taşıyanlara bir omuz vermiş bir el atmış sayılır...
her kötülük yapanda bir çelme takmış...
son iyilik yapılmadan son iyi ölmeden yapılmadan evren yıkılmayacaktır...
evreni taşıma mücadelesinde gayretinde sana başarılar dilerim...
evrensel kardeş...
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma