Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
UlulElbab Yazdı:
el_turki Yazdı:
".....sevgi den ışıktan kaçanlar elbet kör olmaya mahkumdurlar... "
boş ve kuru bir laf.....nasaravari terimlere asla kulak asmam...
"Sen bizim sanırım içimizi okuyorsun böyle bir yeteneğin var.İçimizde neyin olup olmadığını sen bilemessin elturki..."
haddi aşan bir cümle..ben böyle birşeyi ne ima eddim nede söyledim...istersen yazımı tekrar oku....
kelimeleri süsleyip,püsleyip..allayıp pullayıp kendinize hoş göstermeye çalışıyorsunuz....
ya..iyilik kur'an da belli mi?evet..nelerin iyilik kavramı içine girdiği belli....bukadar basit ve anlaşılır şey için sayfalarca kuru laf dökmenin ne gereği var?eğer bunu yaparsanız sonuçda varacağınız şey basit:soyut bir iyilik kavramı elde edersiniz...yani işi feslefeye dökersiniz...laf oyunlarına bulaşırsınız...
geldiğiniz noktada bu...nasaralarda aynı tuzağa düştüler.....laflarla çok oynadılar...kelimeler üzerinde çok felsefe yaptılar....sonunda geldikleri nokta.....ışıkmış..sevgiymiş....sanki ilk defa onalr söyeledi..onlar keşfeddi....içini doldur şu şeyi somutlaştır desen..kem küm ederler...kendierlinin bile anlayamayacağı laflar söylerler.....üzerinde okadar çok kelime oyunları yapmışlşarki sonunda akılları karışmış....
dikkat edin szide aynı yoldasınız...
|
|
|
Sevgi boş ve kuru laf öylemi? eltürki?
Sen gerçekten İSLAM kelimesi üzerinde uzun uzun tefekkür etmelisin.
Yazıları takip ediyorum...Metehan abiye ettiğin Laflar ortada.Sana sabırla yaklaşan Saffet Metin abiyide kafir ilan ettin.
Önüne gelene fütursuzca saldırıyorsun.İnananları bir yazısına bakarak nasrani,yahudi diye DAMGALIYORSUN.
Yazıların kin ,nefret ve düşmanlık kokuyor.İki kelimeyi biraraya getiremediğin için
başkalarını güzel Türkçe ile yazılmış yazılarını SÜSLÜ-PÜSLÜ diye karalıyorsun.
Arabca bilmemenide kompleks haline getirmişsin.Sanki bilme mecburiyetin varmış gibi...
Kendini geliştirmelisin el türki...İletişim sorunlarını aşmalısın!!! Vakit varken
Bu gidişle yazılarına kimse cevap dahi vermeyecek...tıpkı diğer sitelerde olduğu gibi.
Aslında kendinde şaşırıyorsun,burada ne kadar da sabırlılar diye.
Yazık sana.
|
|
|
yazdığım herşeyin arkasındayım...kime ne dediysem..ne ima eddiysem....sevgiden bahsedip..karşısına birkişi dikilince sevgisizlik örneği gösteren sizler..hala laflarınızın kuru ve boş olduğunu anlayamadınız mı?
kopleks meselesine gelince.....aynaya bakın derim....çok şükür tartar..düşünür...düşündüğünü eleştirir...tekrar düşünür...yazar ve yazarkende eleştiririm....dersen ki bütün marifetin bukadar mı..veya bu şeyler seni ancak bukadar mı geliştirdi dersen derim ki:herşey bir anlayış meselesdir....
nasaravari szöler söylüyorsunuz....tanrının sofrası........daha başka neler duyacağız.....okuyacağız....sevgi ve ışık...tam bir nasaravari sözler....
sevgiyide...merhametide...iyiliğide....muhabbetide....korkma yıda..ama korkutmayıda biliriz....bunları nasaravari ağızlardan....şundan bundan öğrenmeyiz.....kaynağım bellidir......
burada beni galeye alıp yazsan ne olur..yazmasan ne olur....sen kimsin..kendini ne zannediyorsun....aynı şeyleri sende bana de..deme hakkın var.....yani çok mu umursayacam...mımı zannediyorsunuz...sizin benim yazımı galeye alıp karşılığında birşey yazmanız beni onure mi edecek zannediyorsun....kendinde öyle bir meziyet mi buldun...yoksa.
kafir kafirdir....münafık münafıkdır....mümin mümindir....doğruda yanlışda bellidir.daha kur'an ı ilk açıp bakara suresinden okumaya başladığında kafirler,münafıklar ve muttakiler karşına çıkar.burayı aşmadan ne iyilikden nede sevgiden bahsedebilirsin...önce burayı aşacaksın...ilk duvar bu..ilk engel bu...aklı olan anlar....
iki kelimeyi bir araya getiremediğim için...yazılarım kin nefret kokuyormuş....ancak okadar düşünür ve akledersin.....buğzedmek kimlere yapılır bir bak bakalım......kimlerden nefret edilir...bir araştır bakalım....öyle fikirlere...öyle zihniyetlere...öyle sözlere...öyle anlayışlara elbette kin ve nefretle yaklaşacağım....ya sende haklısın..işte ama bende haklıyım....senin fikrin yanlış ama kardeşiz...kardeşim..işte şöyle..geçin bunları.....ben açık ve netim...böyle şeylerede asla saygılı değilim....çünki asla saygıyı hak edmez....bu tavrımı sen ve-veya siz ne olarak görürseniz görün hiç umrumda değil.......
aklınız sıra sevgi tohumları ekiyorsunuz.....sevgiden,ışıkdan,tanrının sofrasından...sevginin yüceliğinden.....nasaralr ve sapık tarikat ehlide aynı şeyleri söylüyor.....hallacda..mevlanda..muhyiddin arabi de...mısride....tebrizide.....bağdadi de....nakşibendide....pavlusda...vatikanda......şuanki papa benedikde...sizde.....
islam nedir bilirmisin......hududur....sınırdır....insanın hayatında bir türlü koymasını başaramadığı şeydir.herşey bir ölçüyledir.sevgide-korkuda.yanlış söyledim..korkuda-sevgide olacak.ne farkı oldu derseniz çok farkı oldu derim.
|