Yazanlarda |
|
HAKgelenek Uzman Uye
Katılma Tarihi: 05 ocak 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 611
|
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
sayın asım cevabınız biraz evvelki vermiş olduğunuz cevap ile aynı olduğu için tekrar soruyorum bu konuda neden hakemliği allaha bırakmıyorsunuz.
sanırım her yerde olduğu gibi bazı duygular işin ALLAH a kalmasına engel oluyor....
__________________ Nahl.6:Bir güzellik de vardır onlarda sizin için: Sabah saldığınız sırada, akşam topladığınız sırada. Ve lekum fîhâ cemâlun hîne turîhûne ve hîne tesrehûn
|
Yukarı dön |
|
|
sasha Uzman Uye
Katılma Tarihi: 27 kasim 2009 Gönderilenler: 368
|
|
|
|
Saffet Metin Yazdı:
sasha Yazdı:
Nisa'dakiler amacin kendisidir, Canakkale'dekiler Allah'tan baska bir amacin, aracidir.
Beni anlamaniz icin ayni soruyu size de sorayim belki daha kolay anlasilirim;
Dusunun ki peygamber doneminde yasiyorsunuz. Ve dini yayiyorsunuz. Toprak bayrak vs. kaygilariniz yok.
Bu yolda olmekten cekinir miydiniz,korkar miydiniz, kaygi duyar miydiniz?
Bir an gozunuzu kapatip dusunun hayali...
sevgiyle,
|
|
|
Selam, sayin Saffet Metin,
Bu yorumu yanlýþ buluyorum. Çanakkalede ölen de, Bedir de ölen de, Mohaçta ölen de, Güneydoðuda ölen de,Kýbrýsta ölen de þehittir.
Soylemimi yanlis bulmaniz cok normal, yadirgamadim dogrusu..
Duzene dair ,insanlar savasta olurler, milletlerin gonlunde sehit olabilirler. Buna
bir diyecegim yok. Saygi duyarim. Bu, isin Insana gorecesidir. Travestiler de sehitlerini verdiler ona bakarsaniz.Ama bu net sekilde Allah'in gayb'i icindedir. (yani hakem Allah'tir)
Bakalim Allah indinde, gayb'in disinda net ve anlasilir sekilde nasilmis bu isler, nasil yuruyormus;
Saydiklarinizin Allah katindaki tanimiyla sehit olabilmesi icin,sartlarin olusmasi gerekiyor oncelikle...
Bana sayet bunlar sehittir derseniz, Allah'in, toprak icin, maddesel erk
icin birbirinizi oldurun kirin, seklindeki ayetini gostermeniz gerekir.
Ben sanirim gozden kacirdim Kuran'da..
Nerede o ayet?
Din herþeyden önce düzendir. Düzenin olmasý için kiþinin þeref,haysiyet,ýrz,namus,mal, mülk gibi deðerlerinin güvencede olmasý gerekir. Eðer yenilirde iþgale uðrarsan bu deðerlerin hepsi zarar görür. Bu deðerlerin zarar gördüðü yerde din olmaz, olana da din denmez. (iþte sana Irak)
Din bir duzen degildir oncelikle.. Sistem'dir. Allah'in sistemidir. Birbirine cok yakin gorunen kavramlardir bunlar ama ayni degildir, din bazinda.
Hadi ilkokul bilgilerimizi animsayalim.
Duzene tabi olmak icin, belli olgulari paylasmaniz gerekir toplulukla(din, dil, irk, bayrak, ulku, toprak vb.)
Bu duzen degisken olabilir. 50 yil bir belli bir duzenle yonetilebilir.
50 yil sonra Hitler misali soykirim'a gidebilirsiniz insan irkina dair.
Sonucta insan icadidir. Erk icin aractir.
Allah'in sisteminde ise, insanlarin dahil olmalari gereken tek sart,
O'na inanmis ve iman etmis olmalaridir. Baska hicbir olguya kesin ve
net gerek yoktur(ustte saydigim olgular benzeri)Her ne kadar birileri kafatascilik yapip, Hitler iyi yapti aslinda dese de, Allah kitabinda "inanmis, iman etmis yahudiler'i ayri tutar"
Bu yuzden hicbir dinin, (tahrif edilmis dahi olsa da)bildigimiz anlamda, bir resmi bayragi veya kesin bir cografyasi yoktur elle cizebileceginiz..
Neden?
Duzen bolgeseldir, Allah'in sistemi tumunu kapsar.(irk, dil, renk, somurge, kolelik vb. seylere yer yoktur.)
Duzen kendini yanlislayabilir. Orn;rejim degisiklikleri, devrimler..
Sistem'in boyle bir luksu yoktur.Orn; Domuz eti haramdir, ama kitapta
eti yaziyor, ben kemigini disleyebilirim o halde, gibi bir ayrinti
yoktur.
Amaciniza arac olmasi bakimindan, Muta nikahi duzenini devam ettirmeniz, yaptiginiz zinaya bir kiliftir sadece.. Ama zina haramdir Allah sisteminde..
Bu ayrintilari var ederseniz kendinize yonelik, bu duzen olur. Allah Sistemi olmaktan cikar.
Kaldi ki yenilmis ve isgale ugramis topluluklar sizin genellediginiz uzere oyle zarar filan gormezler. Bu dogru degildir.
Gorselerdi sayet, Bati Trakya'da insanlar hala Allah'a inaniyor
olmazlardi, yapilan tum eziyetlere ragmen..(ne diyordu Allah? Sabr et!)
Gorselerdi sayet, Turkler'in bir kismi, Kuteybe'nin kilicindan gecip muslumanligi kabul etmezlerdi.
Haydi bu ornekle bir daha sorgulayin, yenilme veya isgal sirasinda din adina aldiginiz zarari!
Canakkale gecilmis de olsaydi, Allah inancini tasiyan kisi , gene
inanacakti. Duzenler, insanin fiziki yapisina hitap eder. Sekilcidir.
Allah sisteminde ise hitap edilen oncelikle kalb'tir. Kalbinizde Allah
yoksa, elinize, ayaginiza, basiniza yansimasi, etrafi kandirmanin
otesinde birsey degildir. En zor sey insanin kendini kandirmasidir
cunku..
Çanakkalede ölen bunun için öldü.
Canakkale de olenler rejim ugruna, toprak adina oldu. Kavgalari Allah sistemine iliskin degildi.
Biz bunlarý taa 1978 lerde tartýþýrdýk arkadaþlarla. O zaman da din uðruna olmayan savaþta ölenin þehit olmayacaðýný söylerlerdi. Yanlýþtý. Büyük yanýlgý içindeydiler. Hala da yanýlan çok büyük bir kitle var.
Ilkokul bilgileri cabuk unutuldugundan olsa gerek, 3000'li yillarda da tartisilacagi muhakkak..
Herkese selamlar,
Size de selam
|
|
|
__________________ sana iyi görünen bir başkasının kötüsüyse ona "gerçek" değil “düşün” denir. gerçekler değişmez ama düşün değişkendir.
|
Yukarı dön |
|
|
sasha Uzman Uye
|
|
|
|
hayrullahmeral Yazdı:
Merhaba hakgelenek,
bu ülkedeki uçaklarýn yazýlýmýnýn hep dýþa baðýmlý olduðunu biliyormuydunuz?
ayný þekilde, ýraktakilerin de öyle...saddamýn BÝR TEK UÇAK kaldýramadýðýný ve neden kaldýramadýðýný biliyor musunuz?
fakatt...bu ülkede artýk aselsan kendi yazýlýmlarýmýzý yapmaya baþladý...DIÞA baðýmlýlýðýmýz azalýyor...
bu ülkenin baþbakaný uluslararasý bir toplantýda israile ALENEN, canlý yayýnda KATÝL dedi...peki SEN yaptýn hakgelenek? DAHA iyisini mi yaptýn?
filistine bir DÝRENÝÞ konvoyu geçti Türkiyeden...SEN NE YAPTIN????
bu ülkenin karabað sorunu da var...mesele o ülke bu ülke deðil...
bu ülkede KAFATASÇI bilinçsiz milliyetçiler var elbette...her yerde var...ancak milliyetçilikten uzak duracaðým derken, adamýn benim verdiðim vergi ile, KAMUYA yapýlan hizmetin BALTALANMASINA da göz yumamam...
kavramlar birbirine girmiþ...
asýl benim sana tavsiyem kardeþim...Ýbrahim milletini uzayda arama...çevrene bak ve ÝYÝLEÞTÝRMEK için elinden geleni yap...ben de öyle yapýyorum...ve sabah akþam sabredenlerle beraber sabrediyorum...ancak körü körüne eleþtirmekten AllahA sýðýnýrým...
ordumuzun da dünyanýn neresinde zulm var ise, haydi oraya geliyoruz diyeceði günlerin de yakýnda olduðunu düþünüyorum...vallahu alumun hakim...
çünkü bu orduda baþörtüsü var diye zulm yapan komutanlar varken, benim yemin törenimde, tek baþörtülü -hem de iðneli!!!- benim anam ve kýzkardeþim iken, gelip bizim masamýzda en fazla oturan komutanlar da var...
hiç bir zaman 5 parmaðýn 5i bir olmaz...
selamun ala muminun... |
|
|
Selam sevgili hayrullahmeral,
Hangi zulum?
Hangi baskan o KATIL diyen? Neye gore KATIL birileri? Yoksa KATIL diyenler Bakara/154'den bihaber mi?
Sahitlik ile sehitlik kavramini karistiriyor olmayalim????
Siyasi idemizi sergileyecegiz diye, Kuran'la ters dusmeyelim isterseniz.
Size Isra/16 ve Bakara/154 'u hediye ediyorum.
Kopyalayamiyorum Turkce karakter sorunum var. Bir zahmet okuyuverin Allah aski icin..Ayetteki helak zamani kafanizi karistirmasin, cunku bilmiyoruz. Bugun aksam da olabilir, yarin sabah da..
Sonra, zulmu ve katilligi, kavram bazinda bir daha sorgulayin!
Ahiret inanci, Gayb'in Allah'tan geldigine inanmaktan gecer.
Arada kalan Gayb kismini da, sahibine iade edelim. Bizi asar zira!
__________________ sana iyi görünen bir başkasının kötüsüyse ona "gerçek" değil “düşün” denir. gerçekler değişmez ama düşün değişkendir.
|
Yukarı dön |
|
|
sasha Uzman Uye
|
|
|
|
Ýbrahimizm Yazdı:
''''''din için savaþmak???
Din nedir yahu, yaþamýn ta kendisi deðil midir?
Filistinde, insanlarýn evleri zorla yýkýlýyor, evlerinden
uzaklaþtýrýlýyor, kadýnlarýna ve çocuklarýna zulum
yapýlýyor, erkeklerine de ayný...iþte filistinde adý ne
olursa olsun, dini ne olursa olsun, bu zulme karþý
savaþan ALLAH için savaþmýþ olur...Elbette arka planda,
topraðý, ailesi, çoluðu çocuðu olacak...''''''
|
|
|
Selam guzel bir cikarim,
Peki Isra/16'yi ne yapacagiz? Cope mi atacagiz?
Nasil bir Allah yolunda savasmakmis o?
Allah'in belirledigi, karar kildigi zulme, niye direniyoruz? Allah'in zulmunu ortadan kaldirip mi, Allah yolunda savasmis oluyorsunuz?
Canakkale gecilseydi de birsey degismezdi.
Bati Trakya'dakilerin sabrina bakin, yillarin ve zulmun icinde... Allah inanci yok olmus halde mi?
Kuteybe Turk'lerin bir kismini kesti bicti, muslumanliga soktu.
Ne oldu ? Su andaki inancimizla, zarar mi gormus oluyoruz simdi?
Yoksa Gayb'den haber mi getiren var?
|
Yukarı dön |
|
|
UlulElbab Yasaklı
Katılma Tarihi: 15 kasim 2009 Yer: Micronesia Gönderilenler: 488
|
|
|
|
HAKgelenek Yazdı:
X Yazdı:
dünyanın her yerinde haklı bir dava uğruna savaşanlar gazi ölenler şehit...
|
|
|
selam asım,işte bu haklı kısmı kim belirleyecek,hakem kim olacak eğer allah hakemse o zaman
kürtler ile türklerin savaşında da haklı olayını allaha bırakalım her iki tarafında kendilerine biz
şehidiz demelerini de kuran uygun olmadığını bunlara kararı ALLAHIN vereceğini söyleyelim beraber
varmısınız.hangi tarafın şehit olduğunu şimdi siz bana söyleyebilirmisiniz,bana göre mi valla ben ortada
kurani bir şehit görmüyorum.selamlar... |
|
|
selam Hakgelenek,
Bu konuda size katılıyorum.Şehadet ve Peygamber ocağı gibi kavramların kullanılmasına karşıyım.
Diğer yandan da Halkların Etnik zaaflarını sömürenlere de karşıyım.
Konunun bu başlık altında tartışılmasına da karşıyım:)
Kısacası ben Salata Namaz denilmesinede karşıyım:)
Bilgi sahibi olmadan Fikir sahibi olunmasına da karşıyım.
Salattayım ve Zulme karşıyım.
selam
__________________ Demek ki,gerçekten zorlukla beraber kolaylık da vardır,ŞERH-5
|
Yukarı dön |
|
|
Guests Guest Group
Katılma Tarihi: 01 ekim 2003 Gönderilenler: -259
|
|
|
|
sustum
|
Yukarı dön |
|
|
sasha Uzman Uye
|
|
|
|
hayrullahmeral Yazdı:
Merhaba,
biraz daha zorlansa, israil davasýnda haklý çýkacak...
zaten konvoy ile ilgili mesaja kayýtsýz kalýnmasýndan da belli...
ancak hakgelenek arkadaþý caný gönülden TEBRÝK ederim..MERTÇE dediki, ben zaten filistinlileri kardeþim olarak görmüyorum...
Ancak onlar benim KARDEÞÝMDÝR...ve onlar tanka TAÞ atanlar...
attýðý taþ tankýn kaportasýna denk geldiðinde, kýssas olarak CAN verenler...
ve bizler burada bile CEPHE kuramýyor, doðruyu-yanlýþý ayýrd edemiyorsak, namaz da sizin olsun, salat da sizin olsun...
bana vekil olarak Allah yeter...
Vallahu alumun hakim...
selamun ala muminun... |
|
|
Selam,
Zaten vekiliniz olan Allah, Bakara/154/155 ve Isra/16 de ders veriyor sayin hayrullahmeral.. Bu ayetleri bizler uydurmus degiliz.
Cephe kurulmus durumda, cephenin kendisi ve belirleyicisi Kuran.. Otesi var mi? Inkar mi edecegiz ayeti?
Allah, ortada can veren, olen kimse yok diyor. Siz israrla oldurme eylemindesiniz.
Allah, zulmu ben yaratirim dilersem diyor. Yemin ediyor. Siz bunu da kabul etmiyorsunuz.
Bu nasil bir celiski? Boyle bir celiskide, dogru salattan bahsedemessiniz ki?
|
Yukarı dön |
|
|
Guests Guest Group
|
|
|
|
sustum
|
Yukarı dön |
|
|
sasha Uzman Uye
|
|
|
|
hayrullahmeral Yazdı:
merhaba,
siz kuran'ýn bir kýsmýný alýyor da, bir kýsmýný býrakýyor musunuz?
siz vahiy yükünü kuþ tüyü siklet mi bellediniz?
yukarýda örnek verdiðiniz ayetlerin benim yazdýðým notlar ile nasýl bir çeliþki gösterdiðini buyrun yazýn...garip, çok garip...
þu ayet kim için acaba ve ne zaman yaþamayý düþünüyoruz?
Nisa 75 :Size ne oldu da Allah yolunda ve "Rabbimiz! Bizi, halký zalim olan bu þehirden çýkar, bize tarafýndan bir sahip gönder, bize katýndan bir yardýmcý yolla!" diyen zavallý erkekler, kadýnlar ve çocuklar uðrunda savaþmýyorsunuz!
imtihan sadece çoktan seçmeli bir sýnav deðil...
bunun yazýlýsý var, klasiði var, mülakatý var , sözlüsü var, sporlusu var, savaþlýsý var...
ve benim anladým þehitlik kavramýna açýklýk getirmek için :
israil tankýnýn karþýsýna geçip, dik duran, fransýz gazeteci de benim Kuran anlayýþýma göre þehittir...
canlý bombadan daha çok ses getirmiþtir...
bilerek veya bilmeyerek yukarýdaki nisa75'i yaþamýþtýr...
peki BÝZ ne YAPIYORUZ? laf ola gel beri...
Rahman bizlere hatýrlatýyor, münafýklarý ER MEYDANINDA tanýtýyor...
diyor ki onlar, bu sýcakta çýkmayýn sefere...ve rahman diyor ki cehennem daha sýcak...
cenneti arzulayanlardan deðilim...Rahman azabý uzak tutsun benden, O adildir, merhameti ve ihsaný boldur...
selamun ala muminun... |
|
|
Selam,
Yok hayir asla tek tarafli okumam. Okumadigim icin KATIL diyenleri ovmenizi baska bir ayetle elestirdim zaten..
Sizin anladiginiz sehitlik kavrami Isra/16'yi kapsamiyor mu? Asil budur tek tarafli okumak..
Acilimi belli bunun;
Zulmu koyan, diledigini saptiran Allah, savasmayi da emreden Allah!
Eh simdi tanki kullanan da Allah tarafindan kurgulaniyor, tanka tas atan da, bunu meslek kariyeri icin geeceklestiren de..
O zaman size gore(Kuran'i tam okumus olmanizi varsayiyorum)
Israil'de Allah yolunda savasiyor.(Cunku saptirildi O'nun tarafindan,kalbine, gozune, muhur vuruldu, insanlarin bir kisminin bir kismiyla yok edilmesi, olmesi gerekiyor)
Isra/16- Bakara 251
Filistinli de Allah yolunda savasiyor.(Cunku zulme karsi duruyor)Nisa/75
Gazeteci de Allah yolunda savasiyor.( Sahitlik ediyor.) Bakara /84-Al-i Imran 70
Haydi bakalim!
Kim sehit size gore bu resimde?
Ve sehit demenizin delili nedir?
|
Yukarı dön |
|
|
Guests Guest Group
|
|
|
|
sustum