Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
İbrahimizm Yazdı:
Musanın kıssası nasıl anlaşılmalı? ben bu ayetlerden şunu anlıyorum;
Fravunun sistemi altında inleyenlerin içinden onları uyandırıp o zulümden kurtaracak biri veya birileri ayağa kalksalardı Allah ilhamı ile onları yönlendirecek ve yine kurtaracaktı..İlla da musa adında birinin gelmesine gerek yoktu,kaldı ki musada tek birey..ve devamla,
bir ayette ''şu toplum vardı yollarını şaşırmışlardı yaptıkları ne kadar kötüydü ve onların içinde bilgi sahipleri vardı ama o toplumu uyarmıyorlardı yaptıkları nede kötüydü'' dendiğinerastlamıştım....toplum kötü olarak nitelenirken o toplumun içinde bilgi sahibi olan kişilerin diğerlerini uyarmaması içinde Allah ''yaptıkları nede kötüydü''demiş..
veya ''size ne olduda Rabbın yardımı nerede diye haykıran mazlumlar için seferber olmuyorsunuz''ayeti..
burada verilmesi gereken savaş,makamım şahane diğerleri banane..değildir..
|
|
|
Selam sevgili İbrahimizm,
Başlık boyunca anlatmak istediğim de senin yazdıkalrınla paralel gitmektedir...beni doğru anlayan kişler'i görmem sond erece memnun etmektedir..
Farklı başlık altında da insnanlığın gidiş serüvenini ayrıntılı inceleyip çözüm önerilerinde bulunduk...
Peki firavn ile sembolize edilen bu sistemin elifbası neydi?günümüz ile bağlantıları,verilen kıssalardaki dersler nelerdi?değerli ibrahimzm kardeşimiz ışık tuttu..
Günümüz dünyasındaki sistemi iyi irdelemk ve tavır almak için sistemler'i iyi tanımak gerekiyor...
Dünyada geçerli kılınmaya çalışılan tek sistem var...oda kapitaliz,emperyalizdir..etkiler'i tüm dünyada görülmektedir..
Peki nedir karanlığın tarafındaki sistem?nasıl tavır alıp dikleneceğiz bir musa ve harun gibi?
Karanlığa diklenebilmek için, karanlığı görünebilir kılmak, karanlığı görmeyi göze almak belki de siyasetin, sözün, yazının, kapitalizmin görünmez hale geldiği bu çağda "şimdilik" tek umut ışığı...
Kapitalizmin mecazileştirdiği ne varsa sahici adıyla telaffuz etmek, mecazı bozmaya çalışmak gerek..!
Başka bir dünya tasavvurunu, başka bir dünyanın mümkün olduğu tahayyülünden caymaksızın, nasıl kurgulamak gerektiği üzerine düşünmeliyizki tavrımızı net bir şekilde ortaya koyabilelim...
Sistemi tanımayanlar ona nasıl baş kaldıracaklardır?
Hastalıklı bir toplumdan sağlıklı adımlar'ın atılmasını beklemek tam bir ütopya olacaktır...
Bu yüzden bilinç şarttır...
Bilinç devrimini gerçekleştirdiğimiz taktirde Allah'ın ışığını üzerimizden eksik etmiyeceğininde bilinmesi gerek...
O bizi tam teslim olup yaşadığımız taktirde kılavuzlayacaktır...
Bizler sürekli insanlığın ölmüş hissiyatını ayaklandırmak için uğraşırken biriler'i sanamı kaldı?sen haddini aştın gibi tavırlarla bizi suçlama yoluna girdiler...
Bu yaşamda oturmak kolay...yemek içmek kolay...ya mücadele...iman'ın tam hakkını vermek?
Kolayd eğil bir ibrahimi duruşu sergilemek..!
Kolay değil bir musa ve harun'un duruşlarını sergilemek..!
selamlar...
__________________ BİLİNÇSİZ BİR ŞEKİLDE ORTAYA ÇIKAN ALIŞKANLIKLARIN BEDELİNİ HİSSİZLEŞEREK ÖDERİZ...
|