Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
"Tevbeten nesûhan: samimi, içten, candan, içi ve dışı ile bir bütün halde, inanç ve davranışları ile, münafıkça değil, bütün benliğiyle Allah'a/ Allah'ın çağrısına dönüş. Hatırda olsun ki, "Yé eyyuhellezîne émenû" hitabının olduğu yerde münafıklar da vardır.
"Sağdan" tabirine gelince bana, kitabı sağından verilenleri çağrıştırıyor. Önlerinden koşan, önlerini aydınlatan (mecaz anlatım), sağlarından verilen kitapları/salih amelleridir. Ben Kitab'a bilimsel bir gözle bakmıyorum, hidayet kitabı olarak görüyorum. Nitekim kitabı sollarından ve arkalarından verilenler için ne demeli! Onlar "bize biraz ışığınızda verin de biz de önümüzü görelim" diyorlar/diyecekler. Kuran'ın bu dilini fizik, biyoloji, astronomi vs verilerine şaret ettiği düşüncesinde değilim. Ne Kuran'ı bilimsel buluşlara, ne de bilimsel buluşları Kuran'a destek görmüyorum. Bu demek değildir ki Kuran bilimsel verilerle yada bilimsel veriler Kuran'la ters düşecek. Bununla beraber, Kuran'ın dikkat çektiği gökler, yer, ay ve güneş tabiat olayları, dağlar, kuşlar vs hepsini Kuran'ın Hak olduğunun birer ayieti/delili olarak görüyorum. Umarım bu açıklamalarımla sizi üzmedim.
Siz bir solak olabilirsiniz ama ben ezici cogunluktan bahsediyorum. Istisnalardan degil..
Siz solak olabilirsiniz ama sag kulaginizin daha iyi duydugunu da iddia edebilirsiniz. Bu algilayis sadece elle bitmiyor.
Benim koyduklarim ornektir sadece..
Levh-i Mahfuz'da dair;
Allah katindaki(O'nun tarafindan olusturulmus) nasil tekse, insan indindeki her levh-i mahfuz'da tek ve kisiye ozeldir. Bu yuzden gunah ve sevap ozneldir.
Lob'lara iliskin;
Ama sirf bu makaleye bagli kalirsak(ki tarafli makaledir bence), sag lob gunah uretir , sol lobsa sevap gibi bir kavram cikar ki dogru degildir.
Bakin sizin "beyin tepki veriyor", konunuza bir mesaj girdim.
Beynin sag ve sol lobunun calismasi, tamamen her ikisinde de ayni anda bulunan 5 ana lob'a bagli.. Bu 5 lob olmasa sag ve sol lob'un bir islevi yok.
Bu sebeple, yukarda girdiginiz makale bilgi babinda, tam ve gercek dogru degildir.
Diyorsunuz ki; bebek dogdugunda sag lob islemez.
Bebek ilk emme eylemine gectiginde, sol lob islemeye baslar. Bu bir bes dakikalik bebek de olabilir, 3 dakikalik bir bebek de olabilir. Farketmez.
Iki aylik bir bebek, iki farkli dili ayirt edebiliyor zira.. Iki farkli bagiris tarzini ayirt ettigi gibi..( guzel ve sevgi dolu bir bagirma ve azarlama orneginde oldugu gibi)
__________________ sana iyi görünen bir başkasının kötüsüyse ona "gerçek" değil “düşün” denir. gerçekler değişmez ama düşün değişkendir.
"Tevbeten nesûhan: samimi, içten, candan, içi ve dýþý ile bir bütün halde, inanç ve davranýþlarý ile, münafýkça deðil, bütün benliðiyle Allah'a/ Allah'ýn çaðrýsýna dönüþ. Hatýrda olsun ki, "Yé eyyuhellezîne émenû" hitabýnýn olduðu yerde münafýklar da vardýr.
"Saðdan" tabirine gelince bana, kitabý saðýndan verilenleri çaðrýþtýrýyor. Önlerinden koþan, önlerini aydýnlatan (mecaz anlatým), saðlarýndan verilen kitaplarý/salih amelleridir. Ben Kitab'a bilimsel bir gözle bakmýyorum, hidayet kitabý olarak görüyorum. Nitekim kitabý sollarýnan ve arkalarýndan verilenler için ne demeli! Onlar "bize biraz ýþýðýnýzda verin de biz de önümüzü görelim" diyorlar/diyecekler. Kuran'ýn bu dilini fizik, biyoloji, astronomi vs verilerine þaret ettiði düþüncesinde deðilim. Ne Kuran'ý bilimsel buluþlara, ne de bilimsel buluþlarý Kuran'a destek görmüyorum. Bu demek deðildir ki Kuran bilimsel verilerle yada bilimsel veriler Kuran'la ters düþecek. Bununla beraber, Kuran'ýn dikkat çektiði gökler, yer, ay ve güneþ tabiat olaylarý, daðlar, kuþlar vs hepsini Kuran'ýn Hak olduðunun birer ayieti/delili olarak görüyorum. Umarým bu açýklamalarýmla sizi üzmedim.
Muhabbetle.
Selam sevgili haktasapmaz,
Hayir uzmediniz, aksine ben gayet bilgi sahibi oluyorum bu beyin firtinalari ile.. Lutfen devam ediniz.
Kesinlikle katiliyorum size.. Yonelirken kullandigimiz en onemli etken, benligimiz.. Beyin her ne kadar islevini yapip cozumlese de , benligimizi bilakis kendimiz yonlendiriyoruz, beyin degil..
Cunku secimler bize ait.. Ve vicdan terazimiz var.
Kuran'in isaret ettigi en onemli sey benlik..
Ben de zit tarafindan bakip cozumlemeye calisiyorum. Hafiza olmasa kiyamet gunu Allah ne sekilde ispat edecek kuluna yaptigi yanlisi, seklinde dusunuyorum..
Bu yuzden, her benlik kendi kitabini okuyacak deniyor zaten..
__________________ sana iyi görünen bir başkasının kötüsüyse ona "gerçek" değil “düşün” denir. gerçekler değişmez ama düşün değişkendir.
"Tevbeten nesûhan: samimi, içten, candan, içi ve dışı ile bir bütün halde, inanç ve davranışları ile,
münafıkça değil, bütün benliğiyle Allah'a/ Allah'ın çağrısına dönüş. Hatırda olsun ki, "Yé eyyuhellezîne émenû" hitabının
olduğu yerde münafıklar da vardır.
"Sağdan" tabirine gelince bana, kitabı sağından verilenleri çağrıştırıyor. Önlerinden koşan, önlerini aydınlatan (mecaz
anlatım), sağlarından verilen kitapları/salih amelleridir. Ben Kitab'a bilimsel bir gözle bakmıyorum, hidayet kitabı olarak
görüyorum. Nitekim kitabı sollarınan ve arkalarından verilenler için ne demeli! Onlar "bize biraz ışığınızda verin de biz
de önümüzü görelim" diyorlar/diyecekler. Kuran'ın bu dilini fizik, biyoloji, astronomi vs verilerine şaret ettiği düşüncesinde
değilim. Ne Kuran'ı bilimsel buluşlara, ne de bilimsel buluşları Kuran'a destek görmüyorum. Bu demek değildir ki Kuran bilimsel
verilerle yada bilimsel veriler Kuran'la ters düşecek. Bununla beraber, Kuran'ın dikkat çektiği gökler, yer, ay ve güneş tabiat
olayları, dağlar, kuşlar vs hepsini Kuran'ın Hak olduğunun birer ayieti/delili olarak görüyorum. Umarım bu açıklamalarımla sizi
üzmedim.
Muhabbetle.
Değerli Haktansapmaz hocam,
Kitab'a bilimsel bir gözle bakma mecburiyeti yok ki? ve Elbette o Hidayet kaynağı/aracıdır.
Ancak Kur'anın bir "Mucizesi" varsa eğer, o da şudur:
Kur'an a hangi Gözle bakarsanız Onu görür,Onu bulursunuz.Benim Gözlemlediğim ve Mutmain olduğum bu -bana göre-çok önemli
tesbit,hayatıma yön verdi.
Kur'ana Büyü kitabı Gözü ile bakan Gerçekten Büyü yapabiliyor.? Ama Ahiretini kaybetmek bahasına...
Kur'ana Bilim kitabı olarak bakan ve "Rabbim İlmimi artır" diyenin İlmi artıyor...Canlı örneği benim.
Nefsimi övmek için vermedim misali..Kur'an la tanışmadan önce ben ZIR CAhilin biriydim.
Ve inan en çok Güldüğüm adamlarda her yeni icadı Kur'an da delillendirmeye çalışan ve şöyle diyenler:
"Aaa bak bu Kur'anda varmış..buna 1400 yıl önce işaret edilmiş...ne büyük Mucize....
Bunlarla Ateist sitelerinde hergün Alay ediyorlar: kardeşim bir kere de İcad edilmeden önce Kur'an da olduğunu isbatlayın diye.
Bu insanlar ilkbakışta inanır gibi görünüyorlar ama kısa sürede Ateistlerin sözleri karşısında Şüpheye düşüyorlar.
Çünkü Mucize aramak Aslında derin bir Şüphenin sonucu...Acz içinde olmak övülür ama bu Acz başka bir Acz..İşi Mucize aramaya
vardıran bir Acz.
Kurân da ilim arayan ilim,Hidayet arayan Allah dilerse Hidayet bulur.Büyü arayan büyü ve Şifa arayan da gerçekten Şifa bulur.
O nedenle herkes inkar eder ve yine herkes İman eder.Yada bir çoğu demeliydim...
Kur'an ı SEVİYORUM....
Sizleri SEVİYORUM....
Ben Sevmeyi Seviyorum....Ama çabuk kızıyorum:) Çabucakta unutuyorum...Başkalarını hemen,kendimi de kısa sürede
Affediyorum.
Barışığım..selametteyim yani...
Kendisi ile barışamayanların dışında herkesi Anlıyorum.
herkese sevgiler...
size özel Saygılarımla...
metehan
__________________ Demek ki,gerçekten zorlukla beraber kolaylık da vardır,ŞERH-5
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma