Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Gerçekten bazı şeyleri kavrayamadığınızı düşünüyorum. Yaşınız kaç bilmiyorum ama cevap vermemdeki amacım belki faydam dokunur diyedir bilmenizi isterim. Bakın sözleriniz sizi onaylamıyor farkında değilsiniz.( peygamberin görevi ORTAK AKIL olup bu bölünmeyi ve ayrılığı ortadan kaldırmak değil mi?) İşte bu sözünüzde haklısınız. Eğer peygamberimize uymuş olsaydınız, bizlere tebliğ ettiği ayetler içinde sakın bölünmeyin sözlerini iyi anlardınız. Bölünmeyin dediği halde sırf menfaat ve çekişmeler sonucu mezheplere bölünüp dini kurana göre değil, toplanan rivayetlere göre yaşamaları sonucunda güzelim İslam dini parçalanıp bölünmüş ve her mezhep kendince topladığı ve diğerleriyle çelişen hadislerin peşine düşmüşlerdir. Hani nerede birlik ve beraberlik? İşte bölünmek istemiyorsanız peygamberimizin yolunda olduğunu söylüyorsanız, Kurana uyacaksınız. Kuran ayetlerini lütfen hatırlayınız ne diyor Rabbim bizlere?
İbrahim Sur.52.ayet: İşte bu, onunla uyarılsınlar, Allah'ın tek ilah olduğunu bilsinler, aklı ve gönlü işleyenler de ibret alsınlar diye, insanlara yöneltilmiş bir tebliğdir.
Enam sur. 104. ayet: Gerçek şu ki, size Rabbinizden gönül gözleri gelmiştir. Kim görürse kendisi yararına, kim körlük ederse kendisi zararına... Ben sizin üzerinize bekçi değilim.
Enbiya 10: Yemin olsun, size bir Kitap gönderdik ki, öğüt ve uyarınız/zikriniz/şerefiniz yalnız ondadır. Hâlâ aklınızı çalıştırmayacak mısınız?
Kalem 52: Hâlbuki o (Kur'an) bütün akıllı âlemler için bir öğüttür.
Abese 11–12: Hayır; çünkü o (Kuran), bir öğüttür. Artık dileyen, onu 'düşünüp-öğüt alsın.
Yukarıdaki ayetlere benzer onlarca ayet yazabiliriz. Ne diyor bu ayetlerde Rabbim bizlere?( aklı ve gönlü işleyenler de ibret alsınlar diye, insanlara yöneltilmiş bir tebliğdir.) Sayın arkadaşım eğer siz benim aklım ve gönlüm işlemiyor diyorsanız zaten bu ayet sizi kapsamıyor demektir. Diğer ayetinde ne diyor?( size Rabbinizden gönül gözleri gelmiştir. Kim görürse kendisi yararına, kim körlük ederse kendisi zararına.) Allah kuranı bizler için gönül gözü olarak gönderdim diyor. Onunla görmeye çalışanın kendi yararına olacaktır. Yok onun gözüyle görmeyen zaten gerçekleri görmeyecek zararına olacaktır diyor. Daha nasıl açıkça söylesin Yüce Rabbim? Bakın lütfen şu sözlere. (Yemin olsun, size bir Kitap gönderdik ki, öğüt ve uyarınız/zikriniz/şerefiniz yalnız ondadır.) Sizlere öyle bir kitap gönderdim ki öğüdünüz ve uyarınız yalnız ondadır dediği halde siz neler söylediniz bir düşünün lütfen. Hangi sözlere gönlünüzü açtığınızı hatırlayın. Ben size Rabbin sözlerini hatırlatıyorum siz bana onun karşısında beşerin sözlerini söylüyorsunuz. Kuranın akıllı âlemlere öğüt olduğunu söyleyen rabbimin sözüne neden kulak asmıyoruz da beşerin yalanlarına uydurulan kılıflarla savunmalar yapıyoruz? Sizce şu sözler anlaşılması zor bir kitabımı tarif ediyor? (Hayır; çünkü o (Kuran), bir öğüttür. Artık dileyen, onu 'düşünüp-öğüt alsın.) Bu kitap için Rabbim ne diyor siz ne diyorsunuz? Siz aklınıza müracaat etmeyip beşere müracaat ediyorsunuz sizce Rabbin önerdiği yolla sizin yolunuz bu ayetlere göre kesişiyor mu? Evet diyorsanız size yolunuzda iyi yolculuklar demekten başka sözüm olamaz. Rabbim sizi bu kitaptan sorumlu tutacağım dedikten sonra, nasıl olur bu kitap hakkında çekişmeye girersiniz? Bu rabbin adaletini sorgulamak olur lütfen iyice düşününüz. Size en son bir ayet hatırlatmak istiyorum bu ayet üzerinde iyice düşünün.
Bakara 176: Bu böyledir. Çünkü Allah, Kitap'ı hak olarak indirmiştir. Kitap'ta çekişmeye girenler, bütünden uzaklaştırıcı bir kopuşun tam içindedirler.
Ne dersiniz Kitapta çekişmeye girerek, aslında bu sözden Rabbim şunları kastediyor, ya da kuranda her şey yoktur O özet bilgidir gibi sözler kuranda çekişmeye girmek değil de nedir? Rabbim gönül gözlerimizi açık kullarından eylesin, yoksa beyazı siyah görmek işten bile değildir. SAYGILARIMLA Halukgta
|