Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Serefli Elcinin Allah'in merhameti ile ikiye ayirdigi sudan elciyi takip edenler o yoldan gececektir huzura/guvene,Lakin geri kalanlar firavuna sistemine inanlar uyanlar kullananlar bogulacaktir o suda
Mumin/29."Ey toplumum, bugün bu toprakta, birbirine destek veren insanlar olarak mülk ve yönetim sizin. Peki, karşımıza dikildiği zaman Allah'ın azabından bizi kim kurtaracak?" Firavun şöyle dedi: "Ben size kendi fikrimden başkasını göstermem. Ve ben, aydınlık/doğruluk yolundan başkasına da kılavuzlamam."
iste firavun ailesinin/destekcilerinin/ kodamanlarinin yaptiklari ve suru pisikolojisindeki halkin sabah aksam azabin mutsuzlugun dengesizligin icinde bocalar durduklari, bu dunyada ahiretteki azaba bir antreman olsa gerek.
Degerli İbrahimizm soyledigi gibi
Yani zengin,yoksulu karşısına alarak diyor ki;tüm rızkın benim elimde ve sen,benim sana verdiğim ile yaşayacaksın ve iyi vatandaş olacaksın..ben dünyadada ve eğer varsa ahrettede mülk içinde olanlardan olacağım çünkü güç ve itibar bizde,eğer itiraz edersen suç işlemiş sayılacak ve ya işsizlikle ya güçsüzlükle ya hapisle cezalandırılacaksın...tehdit bu..
geçenlerde dedim ki;kişiler,yaşadıkları pozisyonlardan ders alarak evvelden günah sınıfına soktukları bazı eylemleri o günah sınıfından,artık onun asla günah olmadığı kesin inancıyla çıkarırlar..aç kalanın çalması ona mazerettir,canına kast edeni bulup gebertmek bir mazerettir..ve sistemin mevcut işleyişi bu mazeretleri devreye almak üzere...
Yani zengin,yoksulu karşısına alarak diyor ki;tüm rızkın benim elimde ve sen,benim sana verdiğim ile yaşayacaksın ve iyi vatandaş olacaksın..ben dünyadada ve eğer varsa ahrettede mülk içinde olanlardan olacağım çünkü güç ve itibar bizde,eğer itiraz edersen suç işlemiş sayılacak ve ya işsizlikle ya güçsüzlükle ya hapisle cezalandırılacaksın...tehdit bu..geçenlerde dedim ki;kişiler,yaşadıkları pozisyonlardan ders alarak evvelden günah sınıfına soktukları bazı eylemleri o günah sınıfından,artık onun asla günah olmadığı kesin inancıyla çıkarırlar..aç kalanın çalması ona mazerettir,canına kast edeni bulup gebertmek bir mazerettir..ve sistemin mevcut işleyişi bu mazeretleri devreye almak üzere...Allah bilir..
Selam ibrahimizm,
Atmosferden, denizlerin diplerine, manyetik alanlardan, dağların zirvelerine kadar dünyanın bütün değerleri patentlendi o kişilerce..
Ya onlardan olacaksınız, ya da düşman...tıpkı Firavn'un bir dönem yaptığı gibi..
Değişen birşey yok...değişen sadece isimler...!
selamlar...
__________________ BİLİNÇSİZ BİR ŞEKİLDE ORTAYA ÇIKAN ALIŞKANLIKLARIN BEDELİNİ HİSSİZLEŞEREK ÖDERİZ...
Hud/59.İşte Ad kavmi, Rablerinin ayetlerini inkar ettiler, peygamberlerine isyan ettiler ve her inatçı zorbanın emrine uydular.
Ad kavmi Allah'in kanunlarini inkar ettiler/kabullenmediler/ Ve firavun misali zorbalarin ve onalarin sihirlerine/kandirmalarina/politikalarina uydular.
Hud/60.Hem bu dünyada hem de kıyamet gününde bir lanet cezasına çarptırıldılar. Bak işte, Ad topluluğu Rablerine küfrettiler ve bak işte, defoldu gitti Hud'un kavmi Ad!
Beser/Ata sitemine uyanlar gorucektir hersey dengeli degildir,bir taraf saglam gorunurken diger bir taraf sarsintilara gelememekte ve beserin sistemi Dunya ya zulum,mutsuzluk,doyumzusluk,dengesizlik,haksizlik getirmekte hak ve nizami bulamamaktadir.
Hud/84.Medyen'e de kardeşleri Şu'ayb'ı gönderdik. Şu'ayb onlara: «Ey kavmim, Allah'a kulluk edin, sizin O'ndan başka hiçbir ilahınız yoktur. Ölçeği ve tartıyı da eksik tutmayın; ben sizi bir refah içinde görüyorum ve ben, sizi kuşatacak bir günün azabından korkuyorum.
Goruldugu gibi Serefli Elci Allah'a Ibadet/kulluk Etmeye onun kanun ve nizamalarina uymaya cagiriyor.Buna ragmen hak olmayanla hareket eden bolluk icindeki halk bolluga ragmen olcum ve terazide/adalette eksik davraniyorlar.O bolluk ki bir doymazlik,maymun istahlilik soz konusu.Gunumuzde oldugu gibi azmisliga,gosterise,en kotusu cimrilige,cogu yerde savurganliga,bazen sapikliga sonunda yetersizlige,bunalimlara v.b ulastirmakta.
Cep telefonlarimiz,teknoloji,kolayliklar,Rengarenk meyva ve sebzelerimiz,gunesimiz,denizimiz bu bolluk ve rahatlik icinde hicbirseyden haz duymayan Azab ollarakta Bu bolluk ve rahat icinde mutsuz,yikik,yalan,hileli ve cok hizli gecen bir zamani yasicaz. Kiyam zamaninda kalkipta biz on gun veya daha az bir sure kaldik digeri; hayir siz bir gunden daha az kaldiniz dedigini duyacak bazilarimiz.Azab bu olasa gerek Suursuz yasayip Suursuzca olmek.Firavun nun halki gibi.Simarmis medyen Halki gibi.
Azabimiza azab katicaz bu dunyada cogumuz hksizliga ve adaletsizlige goz yumucak.Tuzumuz kuru ya bskalarina yapilan zulmu devam ettirecez.Dunyayi su kisa hayatta Cennete cevirelim yerine yasanmaz veya garipler diyarina cevirecez 5 vakit namaz kilicaz ama bu olanlar devam edip duracak.Allah'in Kitabindan/Kanunundan Bir haber olucaz veya Ayetler yetmez Deyip disaridan Destekleme yapicaz Ayetlerle alay edicez bazen kalu bile almiyacagiz, kendimizi dogru yolda sanicaz,insaniz hep nankoruz ve her zaman ziyandayiz.
Temizlenenler Diyecek Gelin Allah'a kulluk edin Kula kulluk etmeyin Allah'in nizamina kanununa uyun diyecek Tuzu kuru ve kendineden emin olanlar.Serefli Suayiba Aynen Bunu diyecekler.
Hud/87.Dediler ki: «Ey Şuayb, senin namazın mı (Allah'a ve O'nun Kanun ve Nizaminaolan bagliliginmi) atalarımızın taptığı şeyleri bırakmamızı ya da mallarımız konusunda dilediğimiz gibi davranmaktan vaz geçmemizi emretmektedir. Çünkü sen, gerçekte yumuşak huylu, aklı başında (reşid bir adam) sın.»
Atalarin nizam ve kanunlarina Devam edicez/Direticez ziyana ugrayanlardan olucaz.
De ki: «Ey ehl-i kitap! Tevrat'ı ve İncil'i ve size Rabbiniz tarafından indirilmiş olanı ikame edinceye kadar hiçbir şey üzerinde değilsinizdir.» Ve kasem olsun ki, sana Rabbinden indirilmiş olan, onlardan birçoğu için tuğyanı ve küfrü arttıracaktır. Artık o kâfirler olan kavim üzerine teessürde bulunma.
__________________ De ki: «Ey ehl-i kitap! Tevrat'ı ve İncil'i ve size Rabbiniz tarafından indirilmiş olanı ikame edinceye kadar hiçbir şey üzerinde değilsinizdir.» ALLAH HERŞEYİN EN DOĞRUSUNU BİLİR.
Hud/59.İşte Ad kavmi, Rablerinin ayetlerini inkar ettiler, peygamberlerine isyan ettiler ve her inatçı zorbanın emrine uydular.
Ad kavmi Allah'in kanunlarini inkar ettiler/kabullenmediler/ Ve
firavun misali zorbalarin ve onalarin
sihirlerine/kandirmalarina/politikalarina uydular.
Hud/60.Hem bu
dünyada hem de kıyamet gününde bir lanet cezasına çarptırıldılar. Bak
işte, Ad topluluğu Rablerine küfrettiler ve bak işte, defoldu gitti
Hud'un kavmi Ad!
Beser/Ata sitemine uyanlar gorucektir hersey dengeli degildir,bir
taraf saglam gorunurken diger bir taraf sarsintilara gelememekte ve
beserin sistemi Dunya ya
zulum,mutsuzluk,doyumzusluk,dengesizlik,haksizlik getirmekte hak ve
nizami bulamamaktadir.
Hud/84.Medyen'e de kardeşleri Şu'ayb'ı gönderdik. Şu'ayb onlara: «Ey kavmim, Allah'a kulluk edin, sizin O'ndan başka hiçbir ilahınız yoktur.
Ölçeği ve tartıyı da eksik tutmayın; ben sizi bir refah içinde
görüyorum ve ben, sizi kuşatacak bir günün azabından korkuyorum.
Goruldugu gibi Serefli Elci Allah'a Ibadet/kulluk Etmeye onun kanun
ve nizamalarina uymaya cagiriyor.Buna ragmen hak olmayanla hareket eden
bolluk icindeki halk bolluga ragmen olcum ve terazide/adalette eksik
davraniyorlar.O bolluk ki bir doymazlik,maymun istahlilik soz
konusu.Gunumuzde oldugu gibi azmisliga,gosterise,en kotusu
cimrilige,cogu yerde savurganliga,bazen sapikliga sonunda
yetersizlige,bunalimlara v.b ulastirmakta.
Cep telefonlarimiz,teknoloji,kolayliklar,Rengarenk meyva ve
sebzelerimiz,gunesimiz,denizimiz bu bolluk ve rahatlik icinde
hicbirseyden haz duymayan Azab ollarakta Bu bolluk ve rahat icinde
mutsuz,yikik,yalan,hileli ve cok hizli gecen bir zamani
yasicaz. Kiyam zamaninda kalkipta biz on gun veya daha az bir sure
kaldik digeri; hayir siz bir gunden daha az kaldiniz dedigini duyacak
bazilarimiz.Azab bu olasa gerek Suursuz yasayip Suursuzca olmek.Firavun
nun halki gibi.Simarmis medyen Halki gibi.
Azabimiza azab katicaz bu dunyada cogumuz hksizliga ve adaletsizlige
goz yumucak.Tuzumuz kuru ya bskalarina yapilan zulmu devam
ettirecez.Dunyayi su kisa hayatta Cennete cevirelim yerine yasanmaz
veya garipler diyarina cevirecez 5 vakit namaz kilicaz ama bu
olanlar devam edip duracak.Allah'in Kitabindan/Kanunundan Bir haber
olucaz veya Ayetler yetmez Deyip disaridan Destekleme yapicaz Ayetlerle
alay edicez bazen kalu bile almiyacagiz, kendimizi dogru yolda
sanicaz,insaniz hep nankoruz ve her zaman ziyandayiz.
Temizlenenler Diyecek Gelin Allah'a kulluk edin Kula kulluk etmeyin
Allah'in nizamina kanununa uyun diyecek Tuzu kuru ve kendineden emin
olanlar.Serefli Suayiba Aynen Bunu diyecekler.
Hud/87.Dediler ki: «Ey Şuayb, senin namazın mı (Allah'a ve O'nun Kanun ve Nizaminaolan bagliliginmi) atalarımızın
taptığı şeyleri bırakmamızı ya da mallarımız konusunda dilediğimiz gibi
davranmaktan vaz geçmemizi emretmektedir. Çünkü sen, gerçekte yumuşak
huylu, aklı başında (reşid bir adam) sın.»
Atalarin nizam ve kanunlarina Devam edicez/Direticez ziyana ugrayanlardan olucaz.
"Şüphesiz: "Bizim Rabbimiz Allah'tır" deyip sonra doğru bir istikamet tutturanlar (yok mu); artık onlar için korku yoktur ve onlar mahzun olmayacaklardır." (Ahkaf Suresi, 13)
''Kim Benim hidayetime uyarsa artık o şaşırıp sapmaz ve mutsuz olmaz." (Taha Suresi, 123)
"...Kötülükleri tasarlayıp düzenleyenler ise; onlar için şiddetli bir azap vardır..." (Fatır Suresi, 10)
__________________ BİLİNÇSİZ BİR ŞEKİLDE ORTAYA ÇIKAN ALIŞKANLIKLARIN BEDELİNİ HİSSİZLEŞEREK ÖDERİZ...
Sanayi üretimi ve tarımsal üretim alanları, en kısa zamanda en fazla kar getiren alanlar olmaktan çıkıyor..
Emperyalizm, gerçekte yapısal kriz içindeki kapitalizm!
Tespitler çok güzel.Özelliklede tarımsal üretim alanlarının EN FAZLA kar getiren alan tablosunun dışında görülmesi..ve hemen altına yazdığınız yapısal kriz içindeki kapitalizm yani paradan para kazanma çarkı..
Dünyayı yönetenler diplomalı zenginler,para babaları..bu zamana kadar da ortaya sundukları bir hayır yok,sömürmeyi diledikleri her alana imansızca giren bu zihniyet,kendi sistemine onay vermeyen rejimlerinde baş düşmanı.
Selam İbrahimizm kardeşim,
Gelişmiş kapitalist ülkelerin tarımda, özellikle insan beslenmesinde temel unsur durumunda olan gıda ürünlerinde piyasayı kontrol eder duruma gelmeleri, her türlü spekülasyon için uygun bir ortam yarattı...
Günümüz kapitalizmi üretime dayanan bir sistem olma özelliğini kaybetmiştir...
Sistemin efendileri para spekülatörleri, vurguncular,uyuşturucu tacirleri ve mafya babalarıdır. Uluslararası para spekülatörleri gözlerini, ezilen milletlerin 20. yüzyıl boyunca bağımsız ulus devletleri aracılığı yarattığı zenginliklere dikmişlerdir....
Elbette küresel ısınma sonucu su kaynaklarının azalmasının, gıda sorunu ile doğrudan bir ilişkisi vardır...
Bu durum da hiç şüphe yok ki kapitalist sistem ile doğrudan ilişkilidir...
İnsanlık önümüzdeki dönemde bu sorunu daha da yakıcı bir şekilde yaşayacaktır...
Gezegenimiz büyük bir hızla ya kapitalizm, ya da doğası, havası, suyu ve insanı ile var olma arasında bir tercih yapacağı zamana yaklaşmaktadır...
Selamlar kardeşim...
Bireyi ihmal eden dünya görüşlerinin, tarih sürecinde, ortaya koydukları medeniyet teşebbüsleri hep eksik kalmıştır...
Toplum adına bireyi feda eden kültürler, sonunda, insanüstü hayali değerler yaratarak, insanları, kendi kuruntularına köle yapmak suretiyle, zihnen ne tür hastalıklı cemaatler yarattıklarını, bugünkü yaşayan farklı toplumlar yelpazesinde görmek mümkündür...!
Ancak,özgürce işleyen bir bilinç, kendisini hapseden, empoze edilmiş hastalıklı değerlerden kurtarıp yeni değerler üretebilir...!
İnsan bilincinin, en önemli misyonunu icra edebilmesi için özgür olması, en önemli koşuldur...!
Özgür olamamış bilinç, zihinsel işlevini felç eden sözde değerlerin kaybolmasından acı hisseder...!
selamlar..
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma