Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Bıisim Allah erRahman erRahim
Allah ın izni ile. . .
Doğru yolu aramakta olan o kadar çok insan var ki. . . Doğru yolu bulmak isteyenlerden bazıları bu siteye de uğruyorlardır. Böyle ağır ifadeleri görenlerde, burada, aradıkları çözümü bulamayacaklarını sanarak veya soru sormaktan çekinerek, giderler. Bu niyetle kaş göz lafını etmiştim. . .
“Ben ve Ateistler diyorsunuz ama söze besmele ile başlıyorsunuz???” demişsiniz. Ben ateistlerin tarafında değilim, fakat sizin fikirlerinizle bir de değilim. “Ateistler ile beraber benide ikna edin” manasında o iki kelimeyi yanyana kullandım.
“Başka bir konu başlığında Allah hiçbirşey bilmez diyorsunuz?” demişsiniz. Benim orada yazdığım hemen aşağıda. Karşılaştırın, büyük fark var: Nasıl ki, benden isteyin size vereyim der; Allah benim ne yapacağımı bilmez (acizlik değil, haşa).
“Allah zamana tabi diyorsun..Eli kolu var diyorsun...” demişsiniz. Bunlar benim Kur’an-ı Kerim den yaptığım, bence, mantıklı çıkarımlar. Hem neden Allah zamana tabi olmasın, neden eli, kolu, yüzü, bedeni olmasın. . . Bunların Yaratıcımızda olması neden bir eksiklik olsun. . . Bunların Kendisinde olduğunu Kitabımızda Kendisi belirtmiyormu. . . O halde neden Allah ı yanlış, eksik, taraflı tanımlıyorsunuz. . . Siz kendinizce Allah a görevler yüklemiş olmuyormusunuz. . .
Yanlışlığın sizde olabileceğini bir an için düşünün ve Kur’an-ı Kerim i, kader konusunu, ateistlerin sorularına verebileceğiniz mantıklı cevapları düşünün. Ne kadar tatlı değil mi. İnsanın içi huzur doluyor. . .
“Cevapları merak ediyorsanız ki öyle anlaşılıyor...” demişsiniz. Doğru, bekliyorum. Umarım katılım olur.
Allah a emanet olun
mehmet rende
. . .
|