Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Tesbih: Allah'in takdir ettigi gorevi/Kanunu yerine getirmek/ugulamak veya verilen gorev cizgisinde/halinde olarak dusunuyorum. Elektronlardan atomlar gunes,ay yildizlar madde ve enerji hayvanlar insanlar Yaratilan kati sivi gaz ins ve cin hersey tesbih halinde Aktif
Zikir :dusunme/hatirlama yaptigimizin veya yapacagimizin bilincinde olur isek ki ki eger dusunuyorsak bu yaptigimizin veya yapacagimiz bir fiil veya tesbih icindir. Allah katinda degerli olan ibadet.
Bizi Adem Yapan ozelligimiz biz dusunebiliyoruz ve zikir biz insanalara ait.
Secde:Boyun egmek/kabullenmek/onaylamak/uymak
Salat:Yapidaki soz/baglilik, genis ve genel bir kavram
Sekilsel beden hareketleri ile baglilik yerine sozsel baglilik elcilerin Allah'tan olan istekleri/yalvarislari bircok yerde verilmistir. Dua misali
Tesbih ve Secde (7/206,
Tesbih (17/44,21/33,36/40,39/75,
Zikir ve tesbih (24/36,
Salat ve tesbih (24/41,
Ben Tesbihi Allah'i yuceltme olarak Dusunmuyorum Allah pek/zaten Yucedir. Allah'a hamd etmemiz O'na Gercekten bilincli inanmaktir/uymaktir.
Ona Bilinc ile Secde Edilmeli ve Bilincli tesbih edilmeli ki bu zikrin onemini vurgulanmakta
lezikrullahi ekber
Ankebut/45.Sana vahyedilen bu ilahi kelamı (başka insanlara) ilet ve namazında dikkatli ve devamlı ol; çünkü namaz (insanı) çirkin fiillerden ve akla ve sağduyuya aykırı olan her türlü şeyden alıkoyar; Allah'ı anmak gerçekten en büyük (erdem ve iyilik)tir. Allah bütün yaptıklarınızı bilir. (M.Esed)
Yuce Allah'i Bilincsizce hamd siz yapilan ibadetin zilletini cekiyoruz.
Selametle
|