Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Bir kaynaktan edindiğim bilgiye göre Hans Aiberg (Bülent Ayberk)
nitelikli dolandırıcılık suçundan tutuklandı. Kendisiyle birlikte
Balıkesir Üniversitesinde (MYO) öğretim görevlisi olan eşi Mesude
Ay(berk) de tutuklandı.
Ayrıca Orhaneli Grubu da gözaltına alındı.
Hans'ın ve eşinin banka hesaplarında yüksek miktarda para bulunduğu görülmüş. Ve takibat başlatılmış.
Bu bilginin birkaç gün içinde basına yansıyacağını öğrendim.
Sevgili Dostum, haberi veren kaynak sağlam. Yoksa buraya yazmazdım. Fakat ben yine de doğruluğu kesinleşmemiş bu habere temkinli yaklaşılması gerektiğini belirttim.
Haber doğruysa müslümanları enayi yerine koyma ve söğüşleme fiili yetkili makamlarca cezalandırılmış olacaktır. Eğer yanlışsa özür dilerim olur biter. Bir duyum aktardım sadece. İftira değil, zan değil...
Sevgili Mircan, bildiğin gibi forumlarında bizleri "Ebedi Cehennemlik" ilan eden o tayfa ellerinde malzeme yokken de basitlik yapmaktalar.
Hassasiyetin için gönülden teşekkürler.
Allah yar ve yardımcımız olsun.
Saygılar
__________________ Yunus 105. Şu da emredildi: "Yüzünü dine bir hanîf olarak çevir. Sakın müşriklerden olma!"
Creative Dostumuzun resmine haberi bende ekleyeyim. Allah kendi Ayetlerini kullanarak insanlari dolandiranlari elbetde rezil edecekdir. Iste haber
08-06-2006 ‘Jana’ cemaatine darbe Polis tarafından Bursa, Balıkesir ve İstanbul'da gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda, 'Protestan Müslümanlık' adı verilen bir cemaatin yapılanmasına darbe indirildi.
Bir süredir cemaatin internetteki www.hanifislam.com ve www.selamveselam.com adresli web sayfalarını takibe alan polis, operasyonun startını önceki gece verdi. Ancak, Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'nün yürüttüğü Bursa ve İstanbul polisinin de destek verdiği soruşturmada ilginç bir gerçek ortaya çıkarıldı.
Söz konusu oluşumun dini bir örgütlenme değil, nitelikli bir dolandırıcılık şebekesi olduğu saptandı. Binlerce dolarlık para transferlerinin yapıldığı cemaatin lideri olan ve kendisini Alman teorik fizik profesörü Hans Von Aiberg olarak tanıtan şahsın bir Türk olduğu ve Balıkesir'de ikamet ettiği belirlendi.
Para transferleri
Balıkesir Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan eşinin de yardımcı olduğu öne sürülen sözde profesör Bülent A. kendisine İstanbul ve Bursa'dan destek veren 10 kişiyle birlikte gözaltına alındı. Operasyon kapsamında Bursa'da gözaltına alınan Akın T, Ergin B. ile Kadir Ümit A. da ifadelerine başvurulmak üzere dün sabah saatlerinde Balıkesir'e gönderildi. Şahıslardan Kadir Ümit A'nın Orhaneli Termik Santrali'nde çalıştığı öğrenilirken, Bursa'dan sözde cemaatin liderine 100 bin dolar para transferinin yapıldığı belirlendi.
Polis yetkilileri, cemaate binlerce dolarlık para transferlerinin söz konusu olduğunu ve sahte profesör ile gözaltındaki eşine ait banka hesaplarının incelemeye alındığını bildirdi.
İnternette propaganda Bu arada, nitelikli dolandırıcılıkla suçlanan Bülent A, yönettiği web sitelerindeki cemaat üyeleriyle yazışmalarında 5 vakit yerine 3 vakit namaz kılınması gerektiğini, cami imamlığının kabul edilebilir olmadığını, hadislerin yalan olduğunu ve Allah'tan sonra "Jana" isimli çok güçlü bir varlık bulunduğunu öne sürüyor.
Kendisine yapılan para transferlerinin ardından bir ev ve bir araba satın aldığı da belirlenen Bülent A, korunup beslenmesi gerektiğine inandığı "Jana" isimli varlığın kendisiyle yaşadığını anlatarak bir yazışmasında şöyle diyor:
"Bende Webcam var, Jana ile yüz yüze görüşüp konuşuyoruz. Mrs.ccp katılmıyor, öleceğine üzülüyor. Bir de avurtları çökmüş, deri kemik kalmış, böyle görünmeyi istemiyor. Bunlar kompleks elbette... Jana ve ben onun en iyi iki dostuyuz diyebilirim. Motor Nöron hastalığı onun suçu değildi ki? Jana kolayca atlatıyor şu sıralar. Ama KMA'ya aniden gelmedi felç... Yavaş yavaş geldi ve iki tarafına geldi, yani zaman enerjisi fazlasını atamıyor, o da hatları (sinir sistemi kablajını) mahvetti.
Jana iyileşirken, Hawking fenalaşacak... Nöbet devredecekler. Selamlarınızı KALBEN söyleyin o duyacaktır (garanti veririm). Eğer Hawking giderse (ölürse) üzülür müydünüz? O zaman hazır olunuz. Çünkü NÖBET artık JANA'nın."
Soruşturma sürüyor
Bu arada, Balıkesir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Bursa, Orhaneli, Balıkesir, Altınoluk ve İstanbul'u kapsayan soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin sorgularının ardından adliyeye sevk edileceğini belirtti. Uzunkaya, soruşturmanın da büyük bir gizlilik içerisinde yürütüldüğünü söyledi.
Katılma Tarihi: 08 haziran 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 42
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
13:25
08 Haziran 2006 / Perşembe
İnternet şeyhi sahtekar çıktı...
Kendisini Alman profesör olarak tanıtarak internet üzerinden örgütlenen ve dini vaazlar ile kendisine bir cemaat oluşturup para toplayan Bülent A, polis tarafından yakalandı.
Balıkesir Emniyet Müdürlüğünce düzenlenen operasyonda, İslam dinini kullanarak para topladığı iddiasıyla yakalanan Bülent A’nın, kendisini, "NASA uzmanı, kozmonot ve Alman profesör" olarak tanıttığı öğrenildi.
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı Altınoluk beldesinde yaşayan ve kendisini "Hans Van Aiberg" olarak tanıtan Bülent A. ile Balıkesir Üniversitesinde görevli eşi ve operasyonda yakalanan diğer kişilerin sorguları sürüyor.
Balıkesir Emniyet Müdürlüğünün, zanlılar için ek gözaltı süresi aldığı operasyonun halen sürdürüldüğü bildirildi.
Bu arada, Suriye asıllı olduğu öğrenilen Bülent A’nın, kendisini "NASA uzmanı, kozmonot ve Alman profesör" olarak tanıttığı, "profesör" unvanını kullanarak birkaç kitap yazdığının anlaşıldığı belirtildi.
Zanlının, "Hanif İslam öğretisi" adı altında internette propaganda yaptığı ve bir cemaat kurduğu, bu cemaatin mensuplarından her ay düzenli aidat toplandığı iddia edildi.
Hanif İslam adına çok sayıda web sitesi kurulurken, kendisine inananların oluşturduğu forumlar da internet üzerinde hızla yayıldı. Forum sayfaları birer propaganda aracına dönüştü ve cemaat 'Alman profesörün İslami öğretisi' diye kandırıldı.
Operasyon kapsamında gözaltına alınan ve Balıkesir Üniversitesine bağlı bir meslek yüksekokulunda öğretim üyeliği yapan eşinin, üniversite camiasına zanlıyı, "Alman profesör" olarak tanıttığı, Bülent A’nın da üniversitede bazı ziyaretlerde bulunduğu öğrenildi.
Yurtdışı bağlantıları olduğu ve kurduğu cemaatten topladığı paraları kişisel harcamalarında kullandığı öne sürülen Bülent A’nın, çok sayıda gayrimenkul ve otomobile sahip olduğu, eşiyle lüks bir hayat sürdüğü kaydedildi.
Bugün şunu da farkettim de hayret içinde de güldüm bir yandan :p
Bunlarda öyle tipler vardı ki; geleceği falan sezinleyebiliyorlardı...
Başlarını ergun Bey kardeşimizin çektiği bu tip insancıklar hani
diyorum bunu nasıl oldu sezinleyemediler? :) Halbuki Balıkesir
Emniyetinden bir polis bunların chat kanalına girip ciddi anlamda
uyarılar da yapmıştı. Bazen uyarıları ciddiye almak da lazım di mi
hans-cı arkadaşlar? Şimdi hepiniz inkar da edersiniz dabbetinizi ne
bahtiyarım ki içerdeki hallerinizi duyabileceğim.. Merakla bekliyorum
ne haltlar edeceğinizi...
Nuri Abi'yle görüştük de ona da dedim ya bu jana olayından ibaret değil
bu adam falan diye.. O bombası patlamış bir hadise uyanan uyandı ondan
sonra falan... İzah ettik, yakında bir yazı dizisiyle karşısında olacak
zat-ı muhterem.. :) Olay elbetteki medyatik Jana maymunu hadisesini
aşmış durumda
Umulur ki bu onlara ders olur ve yaptıklarına tevbe ederler.Türk emniyetinin geç de olsa attığı bu adımdan dolayı kendilerini tebrik ediyorum. Karmaşık duygular içindeyim. En azından sahtekar öğretilerine yenilerini katamayacaklar.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma