Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Arkadaşlar herkese Selam, Bu siteye yeni üye oldum ve hadis hakkındaki tüm yazıları hemen hemen okudum diye bilirim. Çok kısa ve öz söylemek istiyorumki, aynı hastalık diğer cemaatlerde olduğu gibi bu sitedeki kardeşleimizde de var maalsef, yani bir birimizi tekfir etme.
Bakın arkadaşlar elimizde Rabbimizin Kitabı var, ve o kitap bir mihenk taşı olmalı, bir hadisi alırız kuran'a sunarız eğer kurana uymuyorsa elimizin tersiyle iteriz. Amma hadisleri kökten reddetmek, bir adım ilerisi kuranı reddetmeğe kadar götürür insanı. Son olarak artık particiliği, hizipciliği, mezhepçiliği, cemaatciliği vel hasıl Kuranın önündeki tüm engelleri yıkıp Tevhid ve Vahdette buluşamasak kaybedenlerden oluruz. nitekimde öğle değilmi
__________________ YANLIZ SANA İBADET EDER VE YANLIZ SENDEN YARDIM BEKLERİZ
Bakın arkadaşlar elimizde Rabbimizin Kitabı var, ve o kitap bir mihenk taşı olmalı, bir hadisi alırız kuran'a sunarız eğer kurana uymuyorsa elimizin tersiyle iteriz. Amma hadisleri kökten reddetmek, bir adım ilerisi kuranı reddetmeğe kadar götürür insanı. Son olarak artık particiliği, hizipciliği, mezhepçiliği, cemaatciliği vel hasıl Kuranın önündeki tüm engelleri yıkıp Tevhid ve Vahdette buluşamasak kaybedenlerden oluruz. nitekimde öğle değilmi
Selam MSER,
Seninle tamamıyla aynı görüşteyim.
Hadisleri reddetmek bir adım ilerisi Kur'anı terketmetmeye kadar götürür insanı demişsin de gerçekten canlı örnekleri var ve genelde bunu yapanlar başta Kur'an yalnız Kur'an diye yola çıkanlar.Fakat ben yinede sebebin hadisi reddetmekten değil,her konuda hükmü Kur'andan çıkarma arzusu olduğunu düşünüyorum.Şüphesiz Kur'anda her türlü bilgi mevcut yalnız Kur'anın kime ne kadar ne ölçüde cömert davranacağı bilinmiyor malesef.Bazen bir sorunun cevabına yıllar sonra bir anda ulaşabiliyorsunuz,belkide bazı soruların cevabını bulmaya ömrümüz yetmeyebilir.Sabırsızlık bu konuda en büyük düşmanımız/şeytanımız.
Forumdan bir dostumuzun [ismini söylesem dost olduğumuza kimse inanmaz:) ] konu hakkında yaptığımız özel bir sohbette kullandığı bir ifade çok hoşuma gitti."gerekirse toplu iğne kazıyarak yol almalıyız" ama şu herşeyi hemen öğrenme,alimlik arzusu yokmu içimizde anlayamadığımızı reddetmeye bile götürüyor insanı malesef....
Neyse fazla gevezelik yapmayayım hoşgeldin siteye:)
"Hadisleri reddetmek bir adım ilerisi Kur'anı terketmeye kadar götürür insanı demişsin de gerçekten canlı örnekleri var ve genelde bunu yapanlar başta Kur'an yalnız Kur'an diye yola çıkanlar.Fakat ben yinede sebebin hadisi reddetmekten değil,her konuda hükmü Kur'andan çıkarma arzusu olduğunu düşünüyorum."
Yalnızca Kuran diyenlerin dik durup sözünün arkasında durdukça ve hayatında pratize ettiği müddetçe ben sapıtacağına kesinlikle inanmıyorum.Ama mircan kardeş,sanki ..+hadis+mezhep diyenlerin hiç sapıttıklarını görmemiş ve duymamışçasına mal bulmuş mağribi gibi bu sözü tasdiklemeye çalışıyor.
Oysa herkes şunu iyi bilmeliki yalnızca Kuran diyen anlayış daha yeni filizler vermekte olup bu filizlerin kırılması,devamlı bakım olmadıkça kuruması,yolda dökülenlerin olması normaldir.
Üstelik bu yoldan çıkan kişiler ellerindeki Kuranla değil,saptırıcı şeytanın sağdan yanaşıp yaptığı telkinlerle yoldan çıktılar.Tek hidayet kaynağı olan Kuranı rehber edinenlere yaptığı bu genellemeden dolayı Mircanı kınıyorum vesselam.
__________________ ''Eğer biz bu Kur'anı bir dağın üzerine indirseydik,kesinlikle onun,Allah korkusuyla baş eğerek parça parça olduğunu görürdün..''Haşr:21
Ne zaman kınamadın ki şimdi kınamayasın:)) Ya Abdullah inan artık sana kızmıyorum seninle durmumuz komik bir hal almaya başladı.Her sözümden gocunman,muhatap sayıp hemen cevap yapıştırmanı anlamaya çalışıyorum fakat şimdilik çok başarılı olduğumu söyleyemem.
Beni kınama sebebin hakkında ise şunları söyleyebilirim.Ben kendime Kur'anı rehber edinenlerden biriyim.Sınırlı vaktimde sadece Kur'an okumaya çalışırım.Hadisleri ise dost sohbetlerinde,bir tv kanalındaki bir konuşmacıdan yada Cuma namazına gittiğimde(ben cumaya giderim,istersen bunuda kına) hutbede duyarım,onun dışında özel bir çabam yok şimdilik.İleride vaktim bol olursa hadis çalışması yapmayıda düşünüyorum yalnız bunun için Kur'anı özelikle Kur'anın Furkan sıfatını çok iyi analiz etmeliyim,yoksa benimde sapıklardan olma ihtimalim oluşur.
Yazılarım genellikle birçoğunun aksine özeleştiriden oluşur,öncelikle kendini eleştirme erdemine sahip olmayıp devamlı ona buna saldıranları da ben kınıyorum vesselam...
Selam Mircan kardeşim, söylediklerine aynen katılıyorum Allah yardımcımız olsun, bizler tüm kardeşlerimizi severiz, ama koyun postuna bürünmüş kurt'a den denk geldiğimizde cevabını vermesinide biliriz. Selam ve dua ile
Ben size süi-misal emsal olmaz,kötü örnek,insanlara örnek gösterilmez diyorum,siz neler yumurtluyorsunuz.Özellikle Mircan,ya yazdıklarını okumuyorsun,yada cevap diye verdiklerini.En azından genellemeden kaçınmanı beklerdim ama nerde o erdem?
Şimdi ben desemki ilkel taliban yada barbar Suud rejimi yaptıklarını sünneti önceleyerek yapıyorlar.Öyleyse bütün sünneti önceleyenler taliban ve suuddur,hemen tepki vermezmiydin?
Sonunda şakşakcını da buldun.Bakalım sizinle nasıl başedeceğiz?
__________________ ''Eğer biz bu Kur'anı bir dağın üzerine indirseydik,kesinlikle onun,Allah korkusuyla baş eğerek parça parça olduğunu görürdün..''Haşr:21
Öncelikle biz Allah'a teslim olmuşlar olarak; Müslüman kardeşinin söylediklerini (Allah için) tasdik etmek şakşakcılık ise evet ben kendi nefsimce şakşakcıyım ve Elhamdulillah, yok eğer siz güzel kardeşim Kendi fikir ve zikrinize ters düşen fikirleri kırarak, yok sayarak biryerlere varmayı düşünüyorsnız inanın kaybetmeye mahkumlardansınızdır.
Bak ben diyorum ki Allah birdir, Muhammet (A.S.M) O nun kulu ve resulüdür. Tevhit ve vahdet bu ümmetin kurtuluşudur. O yüzden varmısın Mezhepciliği, Tarikatcılığı, Cemaatcilği kısaca bütün hizipleri birkenara bırakarak Allah'ın ipine sımsıkı sarılmaya ve ümmet olma yolunda ilerlemeye.
Selam ve dua ile
Katılma Tarihi: 16 haziran 2006 Gönderilenler: 751
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
selam abdullah kardeş
mircana yönelik son üç mesajında kompozisyon ve
ana fikir tespitinde gol üstüne gol yiyorsun. delik
deşik oldun.
dışardan bakan birinin gözüyle,
mircan sana cevap verdiği için durumu kurtarıyorsun.
haberin olsun.
üzülüyorum dersem taraf tutmuş olurum.
birbirinizden bulun... :))
ama kördöğüşüne dönen durum;
tanımayanlar için
hanif dostlara yakışan espriden yoksun.
Ah Abdullah ah,ah bi anlasam ne demeye çalıştığını.Mircan cahil olduğunu onlarca kez itiraf etti bu forumda ne olursun benim anlayabileceğim seviyede yaz.
Bir iletişim sorunu yaşıyoruz bir süredir napalım hayırlısı olsun.Yalnız çok iyi kazançsın benim için,sebebide bende kalsın vesselam
" mircana yönelik son üç mesajında kompozisyon ve ana fikir tespitinde gol üstüne gol yiyorsun. delik deşik oldun."
Senin sübjektif yorumun üstad.Ama hanifdostlara yakışan espiriden yoksun ifadesi ağır.Kendisini sünni olarak tanımlayan(?) bir insana ne espiri yapsan,havada bulut var diyor.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma