Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Efekentli ne yapmaya çalıştığını anlamış değilim. İsteyen istediği kadar fikirlerini yazmakta özgürdür, kimseyi sorguya çekmeye hakkımızın olmadığını düşünüyorum.
Biri "ben önceden Kuran'ı okumuyordum, dinimi ona göre belirlemiyordum fakan sonradan uyandım, gerçeği gördüm diyor. Değiştiğinden bahsediyor." Sen kalkmışsın "değiştiğini söylüyorsun da, de bakalım namazı kaç vakit kılıyorsun, biz de senin ne ölçüde değişip değişmediğini anlayalım. Hadi sıkıyosa sorularıma cevap ver bakalım" benzeri tavır takınıyorsun.
Eğer yazılanlarda beğenmediğin, Kuran'a uygun olmadığını düşündüğün bir yer varsa onu söyle ve doğrusunu yaz. Sorguya çeker gibi veya yargılar gibi tavrın hiç hoş değil.
Ahmet16 nın bu işin daha başında olduğu ve bilgi almak amaçlı forum açtığı belli,mezheplerin etkisinden hemen kurtulmak kolay değil,o böyle desede,bu sitede hepimizin amacı bu tek gerçek Kuranı anlamak,konuşmak.
sayın efekentli bence bu yüklenme ve soru trafiği fazla oldu,yerinde kesilmeliydi ve tam Kuran yoluna girmesi için daha yapılması gerekenler tavsiye edilmeliydi.
1-ben gunde7 vakıtte kılarım 8'de ama kuranda yazan 3 denılıyor? 2-8-4 bazende 12 rekat dedıgın nedır sunnetlerı ıle bearebermı kılıyosun hanı bu sıtede kaynak kuran gosterılırken dnılıyorkı farzdan mesulsun sunnet kıl kılma denılır neden? 3-kapanmada dusuncelerını soyluyosun ama kesın kaynak kurandan sudur boyledır dıyemıyosun neden ?mesela ornek verecek olursam 2 bayan var bırı kapalı dıgerı sacları acık ama ıkısıde kurana gore bız boyle yapıyoruz dıyorlar nedenmı.elmalılı acıklaması turkce kuranda basın ortulmesı gecıyor ama muhammedesed ve y.nurı de yaka gerdan (yanlıs anlamadıysam)kapanması gecıyor.
sımdı ahmetım bunlardan hangısı dogru ve ıkısıde kuranı baz alıyor yarın hesapta bırı yalan soyluyor olucak dımı nedenmı cunku YARADAN demedıgı seyı demıs gıbı yapmaktan ???HAKLIMIYIM bunu ıyıce acıklarsan sevınırım kesınnet cevaplar olsun neden tefsırler boyle hangısı gercek yarın kendımıze "keske" demıyelım dıyenlerden olmayalım ahmet kardesım.
ELCIYE ZEVAL OLMAZ vesselam EFEKENTLİ
Selam Efekentli,
Ahmeti bu kadar sıkıştırmanın sebebi nedir,üstüne giderek kafasını karıştırmak ve samimi bir şekilde gittiği yoldan döndürmek mi? Yoksa kula kızdırıp Allah'amı küstürmek.Sorgulayıcı ve hesap görücü olarak Allah yeter,sende kendinden sorumlu bir kul olarak kendi nefsini sorgulaman senin için daha hayırlı olacaktır.Bu arada her yazının sonunda elçiye zeval olmaz ifadenle ne kasdettiğini anlamadım açıkçası,daha önce bir açıklama yaptıysan da görmedim.
Sevgili Ahmet,
Kalbinin sesini dinle,o ses asla yalan söylemez ve kötülüğe çağırmaz.Yalnız sesleri iyi dinle kimi sesler kalbinin sesi değilde şeytanın fısıltıları olabilir,zaman içinde bu yolda samimi bir şekilde ve elinde "Furkan" olduğu sürece Rab'bimizin izniyle bunlarıda öğreneceksin inşaAllah.
İbadet konusunda belirli rakamlara takılı kalmamanı tavsiye ederim,yapacağın her ibadetin şüphesiz sana faydası olacaktır.Kılabiliyorsan günde 25 vakit,100 rekat namaz bile kılabilirsin...
selam sevgili kardeslerim öncelikle yanıtlarınız icin tesekkurederim...sn efekentli nin soru-cevap yaklasımı nı ve amacının ne oldugunu tam kestiremedigimden dolayı karsılıklı konusmaya son vermis bulunmaktayım.kisilerin görüşlerini saygı cercevesinde yazması elbette dogal ama burası sınav yeri degil muhakkak.....sn mircan ve sn safbilgi kardeslerimin fikirlerine aynen katılıyorum yazımdan da anlasılacagı gibi benim tek rehberim kuran dır.namaz,oruc vs gibi ibadetlerde kurana gore hareket etmek gorusunu savunuyorum ve hayatın kotu nefiisi yenmeye gayret edilerek yaşanmasından yanayım.ayrıca ibadetin sayıyla degil kalpten ve beynen nekadar huşu icinde yapılırsa faydasının okadar cok olacagı gorusundeyim.ayrıca allah ile kul arasına baska kimsenin giremeyecegi ve herkesin kendi amelleryle degerlendirilecegini savunuyorum.Tabiki başka goruslerde olabilir ama kesinlikle kuran harici seylere pek itimat etmem.şefaati yanlız allahtan gunahlarımın affolması icin yanlız allhahtan yardım beklerim aksi benim icin mümkün degildir.ayrıca kuranın mutlak suretle turkce mealinin okunması ve anlamak icin caba sarferdilmesi gerekir.Aslında bu konu hakkında cok üzülüyorum cünkü anlamını bile bilinmeden okunan bir seyin bize ne kadar faydası olur hepimiz okuma yazma biliyoruz elimize ispanyolca,fransızca,japonca vs.vs bir metin geldiginde latin harfleriyle okuyabiliriz ama eger o dili bilmiyorsak sadece ses cıkarmaktan baska işe yaramaz bu.çünkü anlamayız aslolan kuranı okuyup anlamak ve tatbik etmek degilmidir bizim icin.....ama etrafta '' aaa olmaz sakın ha kuran arapça okunur boşver sen anlamasanda anlıyormus gibi yap dinle'' diyorlar bence bu anlamsız bir durum...sevgili arkadaslar allah sevgisini kalplerinizden eksik etmesin teşekürederim....yorumlarınızı bekliyorum
...ayrıca kuranın mutlak suretle turkce mealinin okunması ve anlamak icin caba sarferdilmesi gerekir.Aslında bu konu hakkında cok üzülüyorum cünkü anlamını bile bilinmeden okunan bir seyin bize ne kadar faydası olur hepimiz okuma yazma biliyoruz elimize ispanyolca,fransızca,japonca vs.vs bir metin geldiginde latin harfleriyle okuyabiliriz ama eger o dili bilmiyorsak sadece ses cıkarmaktan baska işe yaramaz bu.çünkü anlamayız aslolan kuranı okuyup anlamak ve tatbik etmek degilmidir bizim icin.....ama etrafta '' aaa olmaz sakın ha kuran arapça okunur boşver sen anlamasanda anlıyormus gibi yap dinle'' diyorlar bence bu anlamsız bir durum...
Slm
Öncelikle hasasiyetle üzerinde durduğun konu çok önemli gerçekten "Kuran'ı anlayarak okumak"; çünkü herşey anlama, idrak etme, kavramayla başlar. Kişi ancak o zaman hayatında yaptığı hataları ve çevresinde yapılan hataları görür ve sorgulamaya baslar.
Anlamak doğruya yönlenmenin,
hayatı değiştirmenin,
yapmanın ilk adımıdır.
17/36-Hakkında kesin bilgi sahibi olmadığın şeyin peşine düşme. Çünkü kulak, göz ve kalp, bunların hepsi ondan sorumludur.
evet sevgili cesur kardesim kesinlikle onemli bir konu bu ve uzerinde daha fazla durulması gerekir.ama bir takım cevreler dini nasıl ticaret sekline sokabiliriz diye yıllarca'' kuran ı ve islam dinini siz kendi kendinize anlayamazsınız fıkh kitabı,hadisler ve mezhep vs...lerden ögrenin dediler''yanlısta burda burda baslıyor .kuran apacıktır ve alemlere rahmet olsun feyz alınsın diye indirilmistir.okuyup anlayıp dusunmek,tatbik etmek kulun vazifesidir.
17/36-Hakkında kesin bilgi sahibi olmadığın şeyin peşine düşme. Çünkü kulak, göz ve kalp, bunların hepsi ondan sorumludur.
simdi bu ayete göre mi hareket edelim yoksa birisi birisinden duymus sonra rivayet etmis diyen ve kuranda gecmeyen cesitli haram ve helaller eklenmiş yüzyıllar oncesi gelmis sözlere mi.yüce allahım bize akıl fikir vermis biraz dusunursek dogru yolun yanlızca kuran da yazan oldugunu anlarız.
"Yalan düzerek Allah'a iftira etmek için, dillerinizin uydurma nitelendirmeleriyle "Şu helaldir, şu da haramdır!" demeyin. Yalan düzerek Allah'a iftira edenler kurtulamazlar"
SEVGİLİ KARDEŞLER ALLAH'IN HARAM ETMEDİĞİNE HARAM DEMEK ALLAH'A İFİTRA ATMAKTIR.BU DURUMA DÜŞMEMENİN YOLU İSE ALLAH'IN KURAN'DA HARAM DEDİĞİNE HARAM , HELAL DEDİĞİNE HELAL DEMEKTİR.VE ALLAH'TAN BAŞKA KİMSENİN DE BU KONUDA SÖZ SAHİBİ OLMADIĞINI BİLMEKTİR.
Mezheplerini DIN haline getirenler. Sakin ama SAKIN. Allahin kitabi Kurani birakp, MEZHEPLERINI DIN haline getirip, sonrada KURANI MEZEHPLERININ DININI YESIL renge boyamak icin kulananlar gibi olmayalim. Kuran Mezheplerinizin YESIL BOYA kutusu degildir.
HADIS muslumanlarinin en buyuk ozelligi KURAN eger, mezheplerine uyuyorsa bir deger ifade ediyor. Isin garip tarafi bunun farkinda bile degiller. Ama hala Allah uyardigi halde SOYLE YAPIP duruyorlar.
7:78 "Onlardan bir zümre vardir, aslinda Kitap'tan olmayan birseyi siz Kitap'tan sanasiniz diye, dillerini Kitap'la egip bükerler. O, Allah katinda olmadigi halde, "Bu, Allah katindandir." derler. Bilip durduklari halde, Allah hakkinda yalan söylerler."
Zümer Suresi 3." Gözünüzü açıp kendinize gelin! Arı-duru din yalnız ve yalnız Allah'ındır! O'ndan başkasını veliler edinerek, "biz onlara, bizi Allah'a yaklaştırmaları dışında bir şey için kulluk etmiyoruz." diyenlere gelince, hiç kuşkusuz Allah onlar arasında, tartışıp durdukları konuyla ilgili hükmü verecektir. Şu bir gerçek ki, Allah, yalancı ve nankör kişiyi iyiye ve güzele kılavuzlamaz"
__________________ Müslümanim diye hic utanmiyorum.... Mevsim Bahar..Ben artık özgur bir müslümanım. Bir elimde KURAN, Bir elimde bahar çiçekleri ve arkamda 1400 yıllık hurafe, hadis, mezhep ve şeyhlerın enkazı.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma