Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Yaa ben lise öğrencisiyim ama bi sorum olacak biyoloji hakkında bilgisi olan bu soruya cevap verip beni aydınlatabilirmi lütfen
şimdi Adem İle Havvanın çocuklar akraba evliliği yapmasına rağmen neden çocukları sakat olmuyo ve bu 3-4-5 kuşak devam ediyo ve neden hiç özürlü çocuk dünyaya gelmiyo lütfen cevap yazın..
s.a kardeş kardeşe evlilik diye bir şey söz konusu değil, Bu konudaki ayetlere baktığımız zaman, adem ve eşinin cennetten atılması olayında, orda şöyle bir ifade geçiyor kiminiz kiminize düşman olarak inin ordan, bu da çoğulu sembolize eder,ki burdaki cennete yeryüzünde bir bahçedir, ayrıca, hucurat suresine bakarsan, biz siiz kabileler halinde kıldık melainde bir ayet görürüsün, yani, iki eşten çoğalan nsanlık değil, çok sayıda ki bir topluluk ama en başlarda tek ümmet olan bir topluluk daha sonrasında da kabilelere bölünen bir toplulukvar, dolayısıyla sormuş olduğun soru çok haklı, bir soru, yaratılış tolu halde yani tek ümmet, ama düşman olarak inme ile kabileleşme başlamıştr diye düşünüyorum, adem kıssasının geçtiği yeri okumanı tavsiye ederim ayrıca özeline de adem kıssasıyla ilgili bir yazı yolluyorum inşallah farklı bir bakış açısı sunar
s.a kardeşim inşallah iysindir, yaratnın eline ne geçecek ?
Allah kandırmıyor ki, insanı, ta başa dönmekte fayda var, yaratılışta secde etmeyen iblis var ortada, ve iblise süre tanınma olayı var, Allah kulluk için yaratıyor ama adil bir Allah tek taraflı değil, bununda bir şartı var, unutmamak, Allah'n emirlerini unutmamak hevaya yenik düşmemek, o yüzden şeytan var, imtihan olabilmesi için şeytan var,Unutmamak için var şeytan, ve Allah saptırmıyor, kendisi unutuyor Adem as.'ın, şeytansa kendi görevini yapıyor doğru yola oturup çekici gösteriyor, unutturuyor, ve unutan insan cennet halinden kovuluyor, artık hayat hali hazırda olan refah hayatı değil, sıkıntılı bir hayat oluveriyor, Yoksa Allah niye saptırsın durduk yere adamı,, sebep sonuç ilişkisi Allah adldir, gelene git demez gidene de dur demez, Burda şeytanın cevabıda düşündürebilir bizi, Peki şetan ne için beni saptırmana karşı ben de onları saptıracağm tarzında bir karşı çıkış yapıyor, Allah şeytanı neden saptırsın ne geçecek eline, diye bir soru da gelebilir aklımıza, Şeytanın sapma olayı ise, insanın yaratılışı ile ilgili yani ademi saptırarak ben saptırdın, ve yine şeytanın sapması kendi üstünlük duygusu yani Allah sebepleri oluşturuyor, ne için imtihan için, kulluk için v sınava girenler ya kazanıyor ya da sapıyor, ama sınav doğru seçeneğin yanında yanlışında olması ile sınav olur onun için insan ve şeytan var ya, Ayrıca Ali şeri ati dinler tarihini bulursan oku kardeş, orda bu olaya biraz daha farklı bir bakış açısı sunuyor, ayrca sana da o yazyı yolluyum inşallah ona da bir göz gezdir, Amma... Bu konuda ki ayetler ışığında tefekkürle bu yazılardan faydalanırsan şeker kaymak olur,
insan,melek,iblis bu yaratılan her cins varlğın ayrı bir rolü ve birbiriyle bağlantısı var, aynı şekilde ilk insanıların ilk önce cennete konmasınında sebeb ve rolü.İnsan doğru ve iyiyi aynı zamanda kötüyü ve batılı seçme özgürlüğüyle, çok üstün bir varlık,meleklerden farklı olarak dünya hayatında Allaha inanmama itaat etmeme olasılığınada sahip.ama itaat ederse melek gibi zorunlu değil,iradesinin kötüye batıla dönük kısmımı yenip itaat etmektedir ve bu yönüyle de doğası gereği mecburi itaat eden melekten üstün konumdadır.
özet olarak Allah iradeli varlık olan insanların dünya imtihanından sonra takva sahibi olan kısmını cennete koyacağını haber veriyorsa neden direkt cennete konmadığımızın sorusunun cevabınıda Hz Adem ve Hz Havva nın cennetten atılma olayıyla veriyor.
YARADADANIN YARATTıĞI HERŞEY BİR DÜZEN İÇERSİNDEDİR,SEBEBSİZ DEĞİLDİR,HAYAT BİR TEKAMÜLDÜR,İBLİS BİLE BOŞUNA YARATILMAMIŞTIR...
s.a kardeş ali olunca da veli olunca da bir şey değişmiyor, adamın adını ali koymuşlar ondan Ali yazdım, Dinlr tarihi diye bir kitabı var, Yazarı Ali Şeriati, Cennet ve Adem konusuna da değinmiş kitabında farklı bir açıyla yaklaşmış, Cenneti, düşünöyen insan hali olarak, burdan kovuluşuda düşünen insanın toplumda yaşadığı sıkıntılara değinerek şilemiş, kendisi bir sosyoog zaten, Düşünce insanı cennetten atıyor diye yaklaşmış, belki farklı bir bakış açısı sunar diye bak dedim, Muhakka ki kur'an ışığında faydalanmalı, bu tür yazılardan o da kişinin tercihine kalmıştır, bilmem anlatabildim mi,
Katılma Tarihi: 23 agustos 2006 Yer: Almanya Gönderilenler: 27
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
anladım malık kardes
bıkac soru sormak ıstıyorum sana bu namaz konusunda ve cemaatler konusunda yaklasımın nedır senden abdullah16 vatandas gıbı nurcuların ıcıne gırıp yasadınmı ? sonradanmı anladın hata ıse eger hatalarını...
yoksa sen gozunu kuranlamı actın(mecazi mürsel) kımseye bakmadan mezhep kabul etmeden yasamayamı demek ıstedım
ya önclikle benim sorumu yanlış anladınız heralde ben neden özürlü çocuk doğmadı dedim siz kardeş kardeş evlilikten bahseden kaynaklar yazmışsınıs ben size neden 4. 5. ci kuşakda akraba evliliği olduğu halde özürlü çocuk dünyaya gelmemiştir ?
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma