Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 05 mart 2011 Yer: Turkiye Gönderilenler: 133
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
selam
sadakalar yalnızca devlet memurlarına verilmez. yolda kalmışlara, fakirlere, borçlulara da verilir. haksızlığa uğrayan kısasla yani
misliyle cevap verebilir. haddi aşamaz. ama bağışlamak daha üstün tutulmuştur. bunlar devlet olmadan da uygulanabilecek şeyler.
devlet olmadı ayetler atıl kaldı fikrine katılmıyorum. hatta sakıncalı bile buluyorum. istismara uğratılabilinecek bir düşünce
olarak görüyorum. çünkü günümüzde bazı insanlar devlet şeriat devleti değil deyip bazı kuran hükümlerine uyulmayabilineceğini iddia
ediyorlar. örneğin bazı insanlar yolsuzluk yapıp, devlet şeriat devleti değil deyip yaptıklarını doğru göstermeye çalışıyorlar.
hırsızlık hırsızlıktır. bir müslümanın uzak kalması gereken bir şeydir. müslümanlar dinsizlerin malını çalıyor şeklindeki bir
düşünceyle bu tarz adamların korunmaması da gerekiyor. devlet şeriat devleti değil deyip bazı kuran ayetlerine uymayız diyen bir
düşünce (nedense bu uyulmayan ayetler maddi kazanç sağlamakla ilgili oluyor) sakattır.
__________________ Yarım doğru yalanın ta kendisidir.
Katılma Tarihi: 05 mart 2011 Yer: Turkiye Gönderilenler: 133
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
geniş bir soru oldu. tahminimce sömürgecilik düzenini kastediyorsun. eğer müslümanlar kendilerini sömürtmek istemeselerdi
sömürtmezlerdi. sömürge düzeninde yerli işbirlikçiler şarttır. bu yerli işbirlikçiler de halkı uyuturlar. alan memnun satan memnun.
kime misilleme yapacaksın. soyma ve sömürmedeki en büyük katkı müslüman idarecilerde, müslüman toplumlardadır zaten. içeride
savaşını halkı uyandırmaya yönelik olarak yapabilirsin. uyanmak istemeyene de zorla bir şey yaptıramazsın. toplum sana karşı olacak
ama sen toplum adına silahla savaşacaksın. bu anarşizme gider. devletin var, sen istemiyorsun, sana zorla sömürgeci bir düzen
dayatmaya kalkıyorlar, sonuna kadar silahla savaşırsın. peygamberimiz mekke döneminde halkı aydınlatmaya çalıştı. medine döneminde
bir toplum düzeni kurdu, bundan rahatsız oldular, saldırdılar. peygamberimiz sonuna kadar savaştı.
__________________ Yarım doğru yalanın ta kendisidir.
kıymetli imsakdemir dostum verdiğin bu güzel bilgiler
için teşekkürler,müminler şu anda medine döneminde bile
değiller,bence mekke dönemindeler hatta ilk vahiy
yıllarındalar.daha bunun direniş aşaması var,ambargo
aşaması var,hicret faslı var,daha o aşamalara bile
gelinmemiş.ilk vahiy yılları diye onun için söyledim.o
aşamalara gelmeye gerek bile duymuyorlar,bunun baş sebebi
o zaman medya bu kadar etkin değildi.şimdi emperyalizm
medya gücü vasıtasıyla halkı kolaylıkla
aldatabiliyor,beyazları siyah,siyahları beyaz
gösteriyor,amerikaya iyi kuklalık yapmaya aday olanları
göklere çıkartıyor,halkına iyi hizmet etmeye aday
olanları ise gündeme bile getirmiyor.şeytanın elindeki
kartlar çok,birisi bayatlarsa başka birini devreye
sokuyor.solcu giderse sağcı gelir,sağcı giderse orta sol
gelir.her renk denenir,her yol göklere çıkartılır ama
asla gerçek islamı savunanlar gündeme getirilmez.koyun
siyasetine şartlandırılmış halkta tutar onları iktidara
taşır.bir zamanlar refah'ın oyları arttığı dönemlerde
batı medyası islam iktidara doğru yürüyor diye manşet
atarlardı,onlar bile işin farkındaydılar,hangi
partidensen dininde onun üzeredir.ama bizim halkımız hala
ben sağcıda olurum,solcuda olurum,ama benim dedem namazda
kılardı diye şeytanın avutmalarıyla kendilerini avutan
milyonlarca kalabalıklar var bu ülkede.işte lailahe
illallahı bizim imamlarımız iyi anlatamamışlarki halen la
ilahe illallah demekle müslümanlığın hallolacağını
zannediyorlar.halbuki buradaki la ilaheyi
halledememişsinki illallah aşamasına gelesin.önce
kafamızdaki putları yıkmadan illallah'ı kabul edermi bu
Rabb?.bir köye iki muhtar bile kabul edilmezken,bir
ülkeye 2 cumhurbaşkanı bile kabul edilmiyorken Rabbim
niye iki ilahı kabul etsinki,üstelik herşeyin yaratıcısı
o iken..anlayacağınız işimiz Allah'a kalmıştır.Allah
yardımcımız olsun.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma