Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
H.K. isimli vatandaş, 8 Ocak’ta Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Sorular Komisyonu’na, “Başı açık kadınla evlenilebilir mi?”, “Türban altına pantolan giyilebilir mi?” sorularını yöneltti
12.01.2007
Dini Sorular Komisyonu verdiği yanıtta, ergenlik çağına gelmiş Müslüman kadınların, vücudun el, yüz ve ayakları dışında kalan kısımlarını, evli oldukları erkek yanında, vücut hatlarını ve rengini göstermeyecek bir elbise ile örtmelerinin emredildiğini söyledi. İslam dinini tesettüre önem vermekle birlikte, örtünmenin şekli konusunda ayrıntıya girilmediğini, bunun örf ve adetlere bırakıldığını vurguladı. Dinin örtünme emrini inkar etmediği “başı açık olan Müslüman bir bayanla evlenmek caizdir” diyen Diyanet İşleri Başkanlığı, şeffaf olmaması, vücut hatlarını belli etmemesi kaydıyla bayanların manto, pardesü gibi kıyafetlerinin altına pantolon giymelerinde sakınca olmadığını ifade etti.
Haber: Hale GÖNÜLTAŞ
__________________ "sadece iki şey sonsuzdur evren ve insan ahmaklığı..
ilkinden o kadar da emin değilim." (albert einstein)
Katılma Tarihi: 17 ekim 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 506
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
ebu turab Yazdı:
‘Başı açık kadınla evlenmek caizdir’
H.K. isimli vatandaş, 8 Ocak’ta Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Sorular Komisyonu’na, “Başı açık kadınla evlenilebilir mi?”, “Türban altına pantolan giyilebilir mi?” sorularını yöneltti
12.01.2007
Dini Sorular Komisyonu verdiği yanıtta, ergenlik çağına gelmiş Müslüman kadınların, vücudun el, yüz ve ayakları dışında kalan kısımlarını, evli oldukları erkek yanında, vücut hatlarını ve rengini göstermeyecek bir elbise ile örtmelerinin emredildiğini söyledi. İslam dinini tesettüre önem vermekle birlikte, örtünmenin şekli konusunda ayrıntıya girilmediğini, bunun örf ve adetlere bırakıldığını vurguladı. Dinin örtünme emrini inkar etmediği “başı açık olan Müslüman bir bayanla evlenmek caizdir” diyen Diyanet İşleri Başkanlığı, şeffaf olmaması, vücut hatlarını belli etmemesi kaydıyla bayanların manto, pardesü gibi kıyafetlerinin altına pantolon giymelerinde sakınca olmadığını ifade etti.
Haber: Hale GÖNÜLTAŞ
Eskiye oranla gelişme gösteriyorlar.
Acaba sadece Kur'an diyen muvahitlerden etkileniyor olmasınlar?!
__________________ Ey inananlar, Allah'tan korkarsanız O size iyi ile kötüyü ayırdedici bir anlayış verir, kötülüklerinizi örter ve sizi bağışlar. Allâh büyük lutuf sâhibidir
Acaba sadece Kur'an diyen muvahitlerden etkileniyor olmasınlar?!
Kafalarini Kutubu Sitteden kaldirip Kuran okumayi ogrendiler herhalde. Gercekden dusunmeye baslamislar gibi. Allahin kitabi apacik ortada ne kadar ortmeye de calisssalar beceremiyeckler..
__________________ Müslümanim diye hic utanmiyorum.... Mevsim Bahar..Ben artık özgur bir müslümanım. Bir elimde KURAN, Bir elimde bahar çiçekleri ve arkamda 1400 yıllık hurafe, hadis, mezhep ve şeyhlerın enkazı.
herşeyin bir ilki vardır.bazı şeyleri anlamak zaman ister.zamanla diyanette hanif müslüman bir yapıya kavuşur ve islamın sadece hanefî mezhebinden (gerçi imam ebu hanifenin görüş ve fetvalarının ağırlığı öğrencisi imam yusuftan çok daha azdır mezhep içersinde.aslında hanefi yerine yusufi mezhebi demek daha doğrudur ya neyse konu dağılmasın)ibaret olmadığını kabul edecektir inşa allah
saygılar
__________________ "sadece iki şey sonsuzdur evren ve insan ahmaklığı..
ilkinden o kadar da emin değilim." (albert einstein)
selam, birde namaz ile ilgili fetvalara biz gözatmanizi ve kadin ile iilgili konulardaki fetvalar, yani.... adamlar dayatmislar, dedigimiz dedik, caldigimiz düdük,misali fazla yorum yapmak istemiyorum.
Yüce rabbim Kurani kerimden bizleri sorumlu tutacagini untmamak düsüncesi ile,bu düsünceyi Diyanet Islerinin de kullanmasini talep eder,Ilmimizin artmasini Rabbim den dilerim.
herşeyin bir ilki vardır.bazı şeyleri anlamak zaman ister.zamanla diyanette hanif müslüman bir yapıya kavuşur ve islamın sadece hanefî mezhebinden (gerçi imam ebu hanifenin görüş ve fetvalarının ağırlığı öğrencisi imam yusuftan çok daha azdır mezhep içersinde.aslında hanefi yerine yusufi mezhebi demek daha doğrudur ya neyse konu dağılmasın)ibaret olmadığını kabul edecektir inşa allah
saygılar
Bilgiye ulaşmak bu kadar basitleştiğinden midir bilinmez ama hızla Allah'ın gerçek dinine dönüş var.Bunun etkileri diyanette bile hissedilebiliyor.Belkide onlar hep bunları söylüyorlardı da biz interneti ve diğer iletişim araçlarını etkin kullanmadığımızdan bilmiyorduk.
Neticede ne olursa olsun bu gelişmeleri görmek kendini Kur'anın hizmetine sunmuş insanları ziyadesiyle mutlu ediyor.En azından beni....
Katılma Tarihi: 30 nisan 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 1235
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Selam
kuran mealini ilk okuduğumda şaşırmış ve acaba meal eksik yada hatalımı diye düşünüp başka mealdende okumuşum. Nedeni şuydu hayatım boyunca din adına o kadar çok inanç duymuştum ki bunların çoğunun kuranda olmadığını görünce şaşırmıştım.Nedenini sorgulamaya başlayınca hadislerin varlığından haberdar oldum ve bu inançların hadis ve sünnet yoluyla dine sokulduğunu öğrendim.Hiç hadis okuyup bilmeyen bir insan olarak ilk defa hadislerle tanışıklığım bu sitede oldu:)
Neyse fazla uzatmayalım gelmek istediğim konu şuydu hep derlerdi ki kadın saçları açık gezerse öldüğünde saçlarının her telinden bir yılan asılacak.Buna hernekadar inanmadıysamda bile bilinçaltıma bir şekilde yerleşmiş olmalı ki yerebatan sarnıcında yılan saçlı tanrıça başını görünce tüylerim diken diken olmuştu.
Şimdilerde görüyorum ki din adına en yetkili resmi merci artık giyim örfe göre düzenlenir felan demeye başlamış .Umulur ki ileride ayete göre daha net ve ayetin anlatımına daha yakın konuşmaya başlarlar.
Artık bazı şeyler aşılıp uydurma dinden kuran odaklı din anlayışına doğru bir hareket başladı.Umarım bu yolda az zamanda büyük yollar aşılıp en doğruya kaynağından ulaşmakta başarılı olunur.
__________________ O, yaratıp şekillendiren, âhenk veren ve düzene koyandır
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma