Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Şahinbey yazdı:
NE O GERÇEKLER İŞİNİZE GELMEDİ Mİ?
KILMAYAN KURANDA NAMAZ KILIN DEDİĞİ HALDE KILMIYOR
NAMAZ DİNİN DİREĞİ OLDUĞUNU BİLMİYOR MUSUNUZ?
BUNLARI NAMAZ KILMAYANLAR DÜŞÜNSÜN
SİZE NE
NAMAZ KILANLARA NE MUTLU
O GÖRÜŞLERİ SARFEDEN ALİMLERİN İLMİNE ERİŞMEDEN O ALİMLERİ ELEŞTİRENLER
KENDİ AYIPLARINI GÖRMEYENLERDİR
NAMAZ KILAN HİÇBİR MÜSLÜMAN BU GÖRÜŞLERE KARŞI GELEMEZ
HATTA ALLAH RAZI OLSUN DER
Selam Şahinbey,
Anlayamadığım şey şu: burada namazın kılınmamasını iddia eden kişiler mi var? Neden böyle temelsiz-zanna dayanan ithamlarda bulunuyorsunuz..
Açtığınız konu başlığına uygun iddianızı Kuranda delil göstererek bize kanıtlamanız gerekmez mi..
Resullerde insanlardan bunu istemiyorlar mıydı? Dinle ilgili, Allahla ilgli konularda söylemlerimizde Kurandan kanıt istemek kötü bir şeymi?
bakara/11 Bir de «yahudiler veya hıristiyanlardan başkası asla cennete giremeyecek.» Dediler. Bu onların kendi kuruntularıdır. De ki: «Eğer doğru iseniz, haydi kesin delilinizi getirin!»
Aşağıdaki ayetlerden biz de haberdarız...
2/153 İnananlar! Güçlüklere karşı sabır ve namaz ile yardım dileyin. ALLAH sabredenlerle beraberdir.
2/45 Sabra ve namaza sarılarak yardım dileyin.Hiç kuşkusuz bu, kalbi ürperti duyanlardan başkasına çok ağır gelir.
20/14 "Hiç kuşkulanma ki ben Allah'ım. İlah yoktur benden başka. O halde bana kulluk/ibadet et ve namazını, beni hatırlayıp anmak için yerine getir."
17/111 Ve de ki: "Övgü, ALLAH'adır. O çocuk edinmemiştir, yönetimde ortağı ve zayıflıktan ötürü de bir yardımcısı yoktur." O'nu alabildiğine Yücelt.
108/2 Öyleyse Rabbin için namaz kıl ve kendini ada/yönel.
52/48 Rabbinin hükmüne sabret! Kuşkusuz, sen bizim gözlerimizin önündesin. Kalktığında, Rabbinin hamdiyle tespih et!
__________________ Artık kim tağutu tanımayıp Allah'a inanırsa, o, sapasağlam bir kulpa yapışmıştır; bunun kopması yoktur.
|