Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
"Sünnet Etme Yaradılışı Değiştirmedir" İsimli foruma baktım, Fereç Hüdür'ün delil olarak kullandığı tüm ayetler karşı görüşü savunanlar tarafından reddedilmiş.Tıpkı senin başka yöne tevil ettiğin gibi.
Bu yüzden benim ortaya sunacağım ayetlerin akıbeti de farklı olmayacak sizin nezdinizde.Başka bir açıdan hatırlatabilirmiyim diye çabalıyorum ısrarla.
Düşünün ki,bir Kız ve bir oğlan çocuğunuz oldu.Tüm gelişim süreçlerini Allah'ın yarattığı iki ayet gözüyle takip ediyorsunuz.Ergenlik çağına gelince ikisini birbirinden ayıran bariz bir işaretle karşılaştınız.
Siz yok etmemde bir sakınca görmem diyorsunuz.Bense Allah'ın yaratışına ait bu olguyu/yeni ayeti gerçeği örtmenin KÜFÜR açık etmeninse ŞÜKÜR olduğu hakikatinden yola çıkarak ol'duğu gibi kabulleniyorum.
Hormon bozukluğu olan kadınlar da da yüzlerinde sakal olabiliyor ya da bıyık.Saçı da erkeğinki kadar kısa olursa ve de etek giymemiş se onu erkekten nasıl ayırtederiz?
__________________ FATİHA: 6, 7/ Bizi doğru yola, kendilerine nimet verdiklerinin yoluna ilet; gazaba uğrayanlarınkine ve sapıklarınkine değil.
Selam tartışmacı dostlar, Mircan ve Şeyma siz filmi tekrar başa sarıyorsunuz.Ben Sultan kardeşe başka birşey soracağım: Anladığım kadarıyla siz sakalı da Allahın bir ayeti kabul ediyor ve bu sakalı kesmenin ayeti örtmek olduğunu dile getiriyorsunuz.Tamam güzel de siz anladığım kadarıyla kadının örtünmesini de kabul etmiyorsunuz. Peki bu durumda siz gür sakallı ve evliyseniz eşinizi de sizin anlayışta kabul edersek,örtüsü yok ve ikiniz birlikte çarşıya çıktınız,eşiniz olduğunu belli edecek şekilde eşinizle el ele tutuştunuz. Şimdi ne olacak? kavmimiz sizi devrimcilk yaptığınızdan dolayı alkışlayacakmı,yoksa evrimcilik yaptığınız için taşlayıp kınayacakmı? Evet belki kınayanın kınamasından korkmamayı söyleyeceksiniz ama ben sizin şu anda bu şekilde davranıp davranmadığınızı soruyor ve niçin yapmadığınız şeyleri söylüyorsunuz? ayetine göre bir art niyet de aramadan cevap vermenizi rica ediyorum.
__________________ ŞEYTANDAN VE ONUN EVLİYASINDAN KAÇINMANIN EN İYİ YOLU,ŞEYTANA KÜLAHINI TERS GİYDİRMEKTİR!
Sakalı kesmeyi KUFUR olarak gösteriyorsunuz... delil ne? Allahın yarattığı değiştirmek?
Bir insanın küfretmesi sakalıyla belli oluyor... yolda giden bir adam sakalıysa ve biraz kurani düşünüyorsa adam şükreden biri, sakalını kesmiş ise küfreden biri öyle mi? Biz niye inanç konularında yazıyoruz o halde, bu işin sonu kufur ise kafirlik ise baştan herkesi önce bir sakal uzatmaya, böylece Allahın ayetini inkar etmemeye çağıralım. Bu arada bayanların çıkan sakal ve bıyıkları da alınmayacak.
çok büyük yanılgı içerisinde olduğunuzu düşünüyorum.
Forumda sürekli vurgulanan, yasak olmayanların yasak kılınamayacağı, bunun ortaklık olacağı. Allahın yasaklamadığına yasak diyemeyiz. en büyük suç budur. Bu konuda çok ama çok hassas olmalıyız. Bu, kişiyi ortaklığa götürür. Hal böyleyken, sakal kesmeyi KUFUR olarak nitelemek ne kadar kurani?
Sözde sünnet diye yapılan, söylenen şeylerin ne kadarından eminsnz? elinizde bir bant kaydı mı var? kendi uydurduğunuz haramları- günahları neden Allaha ve peygamberimize mal edersniniz ki?
Kuranda yasaklar- günahlar- haramlar belli iken, daha neden ekleme yaparsınız? Kuranda bulamadığınız yasağı, peygamber yasak kılmıştr diye neden bunu o dürüst, vahye sadece vahye uyan birine mal edersniz?
Kuran dışında sahip olunan inançların bedeli çok hem de çok ağır olacaktr, bu Allaha iftira etmek, ayetlerini yalanlamaktır
saygı ile !..
__________________ Ne kadar uzak olsak da çok yakınız, daha yürekten olamazdım, daima kim olduğumuza güveniyorum ve başka hiçbirşey önemli değil... Metallica-Nothing Else Matters
Kimi tenkid ettiğin belli değil.Bu forum da senin eleştirini hakedecek bir yazı da yok zaten.
Kardeş,sanırım elinde ki aletin çıkardığı gürültüden olsa gerek söylenenleri yeterince anlayamadığın anlaşılıyor.
Allah'ın Huda'sını anlamanın önündeki engellerden bazılarıda 'sanat'diye önümüze sürdükleri müzik ve şiirdir.
İnsanı iliklerine kadar etkileyen müthiş bir İlahi sınavla yüzyüzeyiz.Sıradan Dünyevi sınavlarda bile adamı çalıp oynatmazlar,en azından sınav bitene kadar.
Çalıp oynayacağımız yer Dünya değil Cennettir,Cennet.
Yersiz bir eleştiri ve kişi hakkında avatardan yola çıkarak yaptığınız çıkarımlarda gerçekçi değil...
Buraya zamanını-emeğini veren, doğruların açığa çıkması için çabalayan kişilerle konuşurken kelimeleri daha özenli seçmek gerektiğini, yazışırkende konu odaklı yazışmak grektiğini hatırlatma gereği duyuyorum. Ola ki Allah için koşuşturan birine, haksızlık etmek istemeyiz, değil mi...
__________________ Artık kim tağutu tanımayıp Allah'a inanırsa, o, sapasağlam bir kulpa yapışmıştır; bunun kopması yoktur.
Katılma Tarihi: 30 nisan 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 1235
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Selam
Bu konunun daha fazla uzatılmaması gerektiğini düşünüyorum.Sultan kardeşin bu konudaki kurandan anladığı ve yorumu böyledir
Herkes bu konudaki fikrini ve ayetleri yazdı açıkladı bu noktadan sonra işi polimiğe dönüştürmekten ziyade fikir ve anlayışa saygı duymak gereklidir diye düşünüyorum.Kuran bir öğüt kitabıdır herkes onu okuycak ,anlayacak anladığı şekilde ,anladığı kadarıyla amel edecek.
Selametle
__________________ O, yaratıp şekillendiren, âhenk veren ve düzene koyandır
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma